Steguleţele agricole au rămas roşii

Steguleţele agricole au rămas roşii
Fermierii români se îndepărtează pe zi ce trece de banii de la UE. Şansele ca subvenţiile europene să ajungă în ţară sunt din ce în ce mai mici din cauza incapacităţii autorităţilor de a face funcţională Agenţia de Plăţi.

România a primit două steguleţe roşii la ultimul Raport de ţară, pentru că nu este în stare să pună la punct sistemul care să permită o bună gestionare a fondurilor. În ciuda tuturor eforturilor, situaţia a rămas neschimbată. Autorităţile nu au reuşit să realizeze Sistemul Integrat de Administrare şi Control şi nici să facă într-adevăr funcţională APIA. Problema este că, peste două săptămâni, experţii Comisiei Europene vor veni la Bucureşti pentru a vedea în ce măsură au evoluat lucrurile.

În funcţie de constatările făcute, vor face recomandări pentru ultimul Raport dinaintea aderării. „Până la venirea celor de la Comisie vom digitiza 70% din suprafaţă“, spune directorul general al APIA, Nicolae Sterghiu. Din păcate, aceasta înseamnă că nici Registrul Fermelor nu va fi finalizat, deşi termenul-limită a trecut de mult. Fără Registru, nu se ştie câţi bani le revin ţăranilor români după aderare şi, deci, Agenţia de Plăţi nu prea are obiect de activitate.

Sursa: Antena30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor