Statul vrea fermieri internauti: declaratii on-line pentru subventii

1Comentariu
Statul vrea fermieri internauti: declaratii on-line pentru subventii
Din acest an, fiecare fermier din judeţul Timiş care solicită subvenţie pentru suprafeţele de teren cultivate va fi identificat pe baza unui user şi o parolă şi va depune, obligatoriu pe internet, o declaraţie de suprafaţă.

Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Timiş, Dan Nicolae Micluţă, a declarat că toţi cei 22.000 de agricultori din judeţ care au depus anul trecut cereri de sprijin financiar la această instituţie au primit un user şi o parolă pe care le vor folosi anul acesta pentru depunerea declaraţiilor de suprafaţă.

Toţi agricultorii care, în 2010, au solicitat subvenţii, au primit un user şi o parolă. Anul acesta trebuie să depună declaraţia de suprafaţă on-line”, a declarat Micluţă.

Decizia este una la nivel naţional şi, susţine directorul APIA Timiş, va duce la o mai bună „gestionare a erorilor de suprafaţă”, iar fermierii vor fi plătiţi mai repede.

Eu nu am în evidenţă dacă au internet sau nu. Pot să meargă la primărie şi să îi ajute agentul agricol să depună această declaraţie sau pot veni la noi şi le punem la dispoziţie internetul nostru şi un angajat care să îi ajute”, a mai spus Micluţă.

În replică, preşedintele judeţean şi naţional al Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli, Viorel Matei, susţine că depunerea on-line a acestor declaraţii este opţională, însă dacă măsura este reală, ea nu va putea fi pusă în aplicare.

Este o încercare, nu este o regulă. Ea nu va putea fi impusă. Dacă nu depun pe internet, se suspendă subvenţia europeană? Poate doar cea de la Guvern. Regula jocului nu spune că aceste declaraţii trebuie depuse electronic. Rămân la părerea că este un experiment şi că în viitor trebuie folosit, dar acum nu va putea fi pus în aplicare”, a afirmat Matei.

Potrvit datelor APIA Timiş, anul trecut circa 40 la sută din cei 22.000 de fermieri au depus declaraţii on-line pentru a primi subvenţii. În total, fermierii internauţi din Timiş deţin mai mult de jumătate din suprafaţa agricolă cultivată din judeţ, susţine directorul APIA.

În replică, Matei afirmă că aceste statistici sunt „declaraţii politice” şi nu au legătură cu realitatea. Perioada de depunere a cererilor pentru subvenţiile agricole începe pe 1 martie.

B.A.M.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor