Statui cu Tarzan şi Dracula la Timişoara!

15Comentarii
Statui cu Tarzan şi Dracula la Timişoara!
Pe viitor, Johnny Weissmuller şi Bela Lugosi ar putea putea avea statui în Timişoară, fiind înfăţişaţi… aşa cum au jucat ei în filme! Ideea vine din partea Fundaţiei Academice Culturale Timişoara, care vrea să aducă un plus de culoare oraşului.

Preşedintele Fundaţiei Academice Culturale Timişoara (FACT), Ioan Gârboni, a venit cu acest proiect în completarea celui pe care vrea să-l pună în practică primăria, acela de a realiza o alee a personalităţilor bănăţene în Parcul Central. Dacă cei din primărie s-au gândit la ceva sobru, Gârboni vrea ceva vesel, statui din bronz, care să înfăţişeze oameni expresivi şi nu doar oameni, lângă care turiştii să-şi dorească să se fotografieze. Pot fi chiar şi doi pensionari stând pe bancă! Statuile pot fi puse în parcuri, pe trotuare sau chiar în curţile interioare ale unor clădiri istorice. Fundaţia a venit şi cu câteva propuneri de nume, cum ar fi Johnny Weissmuller, sportivul şi actorul născut în cartierul Freidorf, care l-a interpretat pe celebrul Tarzan, Bela Lugosi, actorul care l-a jucat pe Dracula, Traian Vuia sau Gheorghe Doja, care nu mai au nevoie de nicio prezentare. Va fi organizată şi o dezbatere publică pe această temă. FACT a propus un parteneriat primăriei pentru realizarea acestui proiect, dar statuile nu vor fi făcute din bani de la bugetul local. Se doreşte accesarea de fonduri europene, în proiect fiind implicate şi primăriile din Vârşeţ şi Zrenjanin, din Serbia. „Am propus statui în mărime naturală, din bronz, care să reziste la intemperii şi… vandalizări. Poate fi Bela Lugosi cu mantia sa de vampir, un Tarzan îmbrăcat în zdrenţe cu o maimuţă în mână, anul acesta vor fi 20 de ani de la Revoluţie, putem face un grup statuar care să reprezinte oamenii care au protestat în Decembrie 1989, pot fi şi trei oameni… Nu vreau ceva abstract, ci ceva cât se poate de realist. În luna mai am putea depune proiectul pentru accesarea de fonduri europene. Vrem să facem ca acest oraş să fiu unul viu, vesel”, spune Gârboni. Fundaţia ia în calcul şi găsirea unor sponsori care să „adopte” statuile, iar doritori există deja.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor