Staţiunea de la Lovrin renunţă greu la terenuri

1Comentariu
Staţiunea de la Lovrin renunţă greu la terenuri
Prefectura Timiş a lansat o iniţiativă de Hotărâre de Guvern prin care se doreşte trecerea terenurilor operate de Staţiunea de Cercetare Agricolă Lovrin din domeniul public în cel privat al statului.

Acest teren e localizat pe domeniul administrativ al localităţilor Lovrin, Gottlob şi Tomnatic. În prezent, acest teren se află în proprietatea Administraţiei Domeniilor Statului. Se pare că cei de la Staţiunea Agricolă au făcut o întâmpinare împotriva iniţiativei, solicitând ca acest teren să rămână în utilizarea instituţiei pentru continuarea procesului de cercetare, am aflat de la Laviniu Bedrosian, subprefect de Timiş. Este vorba de o suprafaţă de 2.400 de hectare de teren, acesta ar fi absolut necesar în vederea restituirii către proprietarii care solicită acest lucru în localităţile amintite. „Cercetarea se poate dezvolta şi pe terenuri private. Staţiunea poate plăti arenda pe aceste terenuri, se pot înapoia oamenilor şi cercetarea să continue pe aceleaşi terenuri”, ne spunea Bedrosian. Se pare că această idee nu a prea fost agreată. Situaţia Staţiunii nu este una prea fericită, instituţia este de ceva timp în atenţia Finanţelor, pentru plata datoriilor către buget. De mai mult timp se încearcă vânzarea prin licitaţie a unor active, neatractive oricum pentru mediul de afaceri.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor