Stati la bloc si visati la o gradina? Puteti primi teren de la primarie

De A.S.
12Comentarii
Stati la bloc si visati la o gradina? Puteti primi teren de la primarie
© TION - Stati la bloc si visati la o gradina? Puteti primi teren de la primarie
Timişorenii ar putea primi terenuri de la primărie pentru a-şi amenaja grădini. Vorbim despre suprafeţe de cel mult 300 de metri pătraţi pe care oamenii vor putea să cultive legume, să planteze flori şi arbori, să semene iarbă şi să se relaxeze după lucru sau la sfârşit de săptămână, dacă nu dispun de o grădina acasă. Consilierul Ştefan Sandu a depus la primărie un proiect privind înfiinţarea de grădini urbane.


Ideea privind atribuirea de terenuri pentru amenajarea de grădini, o tradiţie deja în unele ţări vestice, a fost expusă de consilierul Ştefan Sandu încă de la finele anului trecut, iar alesul a depus acum la primărie un proiect de hotărâre în acest sens.

Aceste grădini sunt suprafețe de teren de maximum 300 de metri pătrați, grupate, în jur de câteva zeci, care vor putea fi închiriate sau concesionate către cetățenii orașului. Ne adresăm în cea mai mare măsură locuitorilor de la bloc sau celor de la case care nu beneficiază de terenuri ce pot fi utilizate pentru cultivare sau petrecerea timpului liber. Intenționăm ca pe aceste terenuri locuitorii municipiului Timișoara să aibă posibilitatea să își cultive legumele proprii, să-și amenajeze niște rondouri cu flori, să amenajeze poate o parte a spațiului pentru petrecerea timpului liber… Tot proiectul este inspirat din legislația europeană în domeniu și prevede niște condiții relativ stricte, astfel încât cei care utilizează aceste terenuri să o facă în așa fel încât să nu-i deranjeze pe ceilalți”, a explicat Sandu.

Alesul spune că, odată aprobat proiectul de hotărâre în consiliul local, reprezentanţii Direcţiei de Mediu a primăriei ar urma să identifice terenurile care s-ar preta la astfel de amenajări.

Ce nu a fost încă stabilit este cum se va face atribuirea terenurilor, dacă timişorenii le vor primi în concesiuni sau le vor putea închiria, ce criterii se vor impune pentru a putea beneficia de respectivele parcele de la primărie.

Aşteptăm părerea juriştilor. Încercăm să evităm o licitaţie, pentru ca aceste terenuri să nu ajungă la nişte valori prohibitive, pe care să şi le poată permită doar o anumită categorie de cetăţeni. O parte dintre terenuri sunt identificate chiar în actualul PUG şi urmează ca în fiecare zonă limitrofă a oraşului să identificăm terenuri. În oraşe de mărimea Timişoarei, în vestul Europei, există mii de asemenea parcele. Sperăm ca aceste terenuri să devină adevărate oaze de verdeaţă, care să crească suprafaţa verde a oraşului, care deocamdată este încă deficitară”, a mai declarat Sandu.

Alesul speră ca în primăvara viitoare primii cetăţeni să se poată ocupa deja de cultivarea suprafeţelor de teren primite.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor