Start profesional pentru persoanele cu dizabilităţi

Start profesional pentru persoanele cu dizabilităţi
Fundaţia „Pentru Voi” Timişoara a demarat un nou proiect, prin care încearcă să pregătească pentru muncă persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Proiectul va fi implementat pe parcursul unui an, iar beneficiari vor fi zeci de adulţi cu dizabilităţi intelectuale care sunt incluşi în serviciile fundaţiei.

„Angajarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale este întotdeauna o provocare, devenind şi mai dificilă în condiţii de criză economică. Grupurile defavorizate sunt cele mai afectate de criză, fiind în pericol de sărăcie şi excluziune socială. Pentru a răspunde acestei provocări, sporite în acest an, am iniţiat acest proiect, care îşi propune dezvoltarea unui program de practică / ucenicie pentru persoanele cu dizabilităţi, în cadrul unor companii partenere”, a explicat Laila Onu, directorul general executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.

Mai exact, prin acest proiect se doreşte pregătirea pentru muncă a 30 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale, prin consiliere, orientare profesională şi practică desfaşurată la cel puţin patru firme de pe piaţa liberă a muncii. Un alt obiectiv este dezvoltarea de noi parteneriate între firme şi Unitatea Protejată „Pentru Voi”, care să permită angajarea a cinci noi beneficiari în Unitatea Protejată şi a minim cinci beneficiari pe piaţa muncii.

Proiectul este finanţat de Fundaţia United Way România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase