Stampile aniversare, dedicate baschetului si poetului Petre Stoica

Stampile aniversare, dedicate baschetului si poetului Petre Stoica
Centrul Regional Reţea Poştală Timişoara va organiza două evenimente speciale, girate de Federaţia Filatelică Română. Timp de o zi, la Oficiul Poştal nr. 1 Arad, se va utiliza ştampila omagială „Liga Europei Centrale la baschet feminin Final Four” pe trimiterile poştale, iar la Oficiul Poştal Jimbolia va fi utilizată o ştampilă dedicată aniversării a 80 de ani de la naşterea poetului Petre Stoica.

Conducerea Ligii Europei Centrale de baschet feminin a decis să atribuie organizarea Turneului Final – Final Four CEWL 2010/2011- reprezentantei BC ICIM Universitatea Vasile Goldiş Arad. Acesta se va desfăşura în 12 şi 13 februarie, Aradul devenind, implicit, capitala baschetului feminin din Europa Centrală. Echipa pregatită de americanul Stacey Nolan va porni ca mare favorită în cursa pentru cucerirea trofeului european. Asociaţia Filateliştilor „Aradul” şi Centrul Regional Reţea Poştală Timişoara marchează acest moment de sport la superlativ, prin ştampila de zi omagială, în 12 februarie.

„Centrul Regional Reţea Poştală Timişoara are o colaborare, de peste un an, cu Universitatea Vasile Goldiş Arad, prin organizarea programelor de master la care participă angajaţii noştri. Mă bucur pentru acest mare eveniment sportiv şi-i felicit pe colegii noştri de la Arad”, a declarat directorul Regionalei de Poştă, Nelu Balaş.

Acelaşi gen de ştampilă specială se va utiliza şi la Oficiul Poştal Jimbolia, de această dată pentru un eveniment cultural, „Petre Stoica – 80 de ani de la naştere”, în data de 15 februarie.

Petre Stoica, născut în 1931, la Peciu Nou, şi decedat în 2009, la Jimbolia, a fost un poet, traducător, publicist, colecţionar de presă şi bibliofil român, considerat scriitorul cu cea mai mare longevitate literară. A fost unul dintre întemeietorii spirituali ai generaţiei ’60 alături de Nichita Stănescu, Matei Călinescu, Mircea Ivănescu sau Cezar Baltag.

„L-am cunoscut pe marele Petre Stoica. De altfel, mă leagă multe amintiri de Jimbolia, locul în care am făcut liceul, locul în care am avut onoarea să stau de vorbă cu poetul. Voi fi prezent la evenimentul din 15 februarie, pe care ne străduim să-l marcăm cum se cuvine”, a mai precizat directorul Centrului Regional Reţea Poştală Timişoara, Nelu Balaş.  Ştampila de zi omagială se va utiliza doar în ziua organizării evenimentului.

În 17 februarie, la Oficiul Poştal Reşiţa 1, filateliştii marchează un alt eveniment – „25 de ani de la moartea poetului Rolf Bossert”, iar Centrul Regional Reţea Poştală Timişoara va utiliza o ştampilă specială pentru acest moment. Ştampilele omagiale sunt realizate de Muzeul Naţional Filatelic.

M. Hoster0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor