Sprijin pentru noua campanie agricola

De Marcel Hoster
Sprijin pentru noua campanie agricola
Sprijin pentru noua campanie agricola
Fermierii care doresc să acceseze credite până la primirea sprijinului financiar pe suprafaţă pot obţine acum la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură adeverinţele necesare semnării contractelor cu băncile. Până  în prezent, APIA CJ Timiş a emis un număr de 237 de adeverinţe pentru o suprafaţă totală de 30.326 hectare. Aceasta reprezintă aproximativ 6% din suprafaţa totală solicitată la plăţi directe în anul 2012.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Judeţean Timiş, eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Schemei de plată unică pe suprafaţă – Campania 2012, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia la nivel central.

Până la această dată, APIA a încheiat Convenţii cu BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, Banca Comercială Romană S.A, Banca Transilvania, Banca UniCredit Ţiriac Bank, Banca Carpatica, Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP, OTP Bank România, Banca Comercială Intesa Sanpaolo Romania, Bancpost, Procredit Bank, Piraeus Bank Romania, Garanti Bank, Express Leasing Financial Service IFN, IFN Next Capital Finance, Raiffeisen Bank, Agricover Credit IFN, Creditul Fermierului IFN, Romanian International Bank, Small Finance IFN.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenţie.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, centrul judeţean/local APIA unde acesta a depus cererea în Campania SAPS 2012 va elibera o adeverinţă prin care confirmă că Beneficiarul a depus cererea de plată pentru Schema unică de plată pe suprafaţă (SAPS) pentru anul 2012 şi că au fost efectuate controalele şi verificările administrative asupra cererii de plată a beneficiarului, conform reglementarilor în vigoare. 

De asemenea, în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plata în cadrul schemei SAPS şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Nu pot beneficia de această adeverinţă fermierii selectaţi la controlul pe teren (clasic sau teledetecţie).

Valoarea creditului poate fi de până  la 90 la sută din suma cuvenită  din SAPS, fără: garanţii suplimentare pentru creditele acordate de banca creditoare până la data de 29.09.2012 inclusiv – la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană în ziua anterioară datei solicitării creditului; garanţii suplimentare pentru creditele acordate de Banca Creditoare;  începând cu data de 30.09.2012 inclusiv – la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 30.09.2012.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor