Sprijin european pentru firmele din zona de graniţă

Sprijin european pentru firmele din zona de graniţă
161.000 de euro pentru sprijinul firmelor din zona de graniţă. Atât are alocat Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic Tehimpuls în cadrul Programului Phare CBC 2006 România-Ungaria.

Prin intermediul acestei finanţări a fost lansat proiectul intitulat „Brokinnovoucher – Sprijin pentru cooperarea şi inovarea întreprinderilor mici şi mijlocii din zona România-Ungaria”. Proiectul „Brokinnovoucher” vizează în mod direct un grup de 60 de firme din zona de graniţă România-Ungaria, care vor beneficia de activităţi de instruire, de servicii şi produse îmbunătăţite în urma activităţilor proiectului şi de parteneriate cu alte organizaţii din zonă. În cadrul proiectului a fost deja realizat un atelier pentru firme, în cadrul căruia au fost prezentate oportunităţi de îmbunătăţire a activităţii agenţilor economici prin produse, servicii sau tehnologii inovative. Obiectivul proiectului priveşte îmbunătăţirea competitivităţii sectorului productiv prin acţiuni de sprijinire a cooperării transfrontaliere şi de promovare a culturii de inovare, în scopul creării unei „pieţe regionale pentru cunoaştere”, care să permită întreprinderilor mici şi mijlocii să apeleze la surse externe de cunoaştere şi cercetare, oferind în acelaşi timp şi instrumentele necesare gestionării eficiente a procesului de inovare într-o firmă. În urma punerii în practică a finanţării se va realiza o analiză şi un audit a firmelor din zonă în scopul investigării stadiului actual al dezvoltării firmelor şi al cooperării trasfrontaliere. De asemenea, reprezentanţii firmelor vor fi instruiţi pentru contracararea problemelor actuale de competitivitate şi inovare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor