Spitalul Judetean Timisoara primeste bani pentru materialele necesare interventiilor pe inima cu un aparat performant

De Adrian Panduru
2Comentarii
Spitalul Judetean Timisoara primeste bani pentru materialele necesare interventiilor pe inima cu un aparat performant
© Tion:Spitalul Judetean Timisoara primeste bani pentru materialele necesare interventiilor pe inima cu un aparat performant
Vin bani pentru materialele necesare funcționării angiografului de la Spitalul Județean Timișoara. Cea mai mare unitate spitalicească din Vestul țării are în dotare un aparat care ajută la tratarea bolilor de inimă și a celor care afectează sistemul vascular periferic. Acum vin bani în plus pentru materialele medicale, „consumabilele” necesare funcționării acestui aparat.

Angiograful, în valoare de un milion de euro, a fost primit de Spitalul Județean Timișoara în anul 2015, printr-un proiect al Academiei de Științe Medicale. Angiograful este funcţional şi este montat la etajul 1 al unității sanitare. Timişoara este unul dintre cele 17 centre care beneficiază de un angiograf modern în cadrul proiectului derulat de Academia de Ştiinţe Medicale.

Acum s-a trecut la cea de-a doua fază a proiectului prin care au fost cumpărate angiografele și vor fi alocați bani pentru fiecare centru din țară care a primit un astfel de aparat, fonduri cu care vor fi tratați în medie 100 de pacienți cu fiecare angiograf.

Conform Ministerului Cercetării și Inovării, „în cea de a doua fază, proiectul își propune creșterea capacității de cercetare-dezvoltare a celor 17 unități medicale prin utilizarea sistemelor de angiografie achiziționate și cercetarea clinică a 100 pacienți în medie în fiecare centru de cercetare în cadrul clusterului emergent AngioNET”.

58.832.613,34 lei sunt banii alocați pentru cea de-a doua fază a proiectului, sumă care va fi împărțită între cele 17 centre care au un asemenea aparat.

La Spitalul Județean Timișoara banii vor fi folosiți pentru achiziția de materiale sanitare pentru procedurile respective, care se vor face cu ajutorul acestui aparat. Plata materialelor necesare intervențiilor cu acest aparat se face, la Spitalul Județean din Timișoara, și prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate, și prin Ministerul Sănătății, iar acum vor fi disponibili bani și prin programul Academiei de Științe Medicale.

Angiograful poate diagnostica şi trata unele dintre cele mai grave afecţiuni, precum bolile vasculare periferice sau accidentele vasculare cerebrale. Angiograful este un sistem complex cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor sanguine.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor