Spitalul Judetean din Timisoara a fost amendat pentru nereguli la medicamente

6Comentarii
Spitalul Judetean din Timisoara a fost amendat pentru nereguli la medicamente
Nepotriviri între lista medicamentelor care ies din farmacia spitalului şi cea a pilulelor care ajung la bolnavi pe secţii, dar şi tablete fără provenienţă trecute în fişa de observaţie a pacienţilor – sunt câteva dintre neregulile găsite de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş în urma controlului pe care l-au făcut la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Verificările au avut loc la începutul acestui an, în câteva secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

„Din păcate, suspiciunea mea s-a adeverit. Sunt foarte multe medicamente care se regăsesc pe foile de observaţie din spital şi nu e explicat acolo: cum sunt cumpărate, de către pacient sau venite pe alte căi, donaţii şi aşa mai departe. Iar o altă situaţie pe care am găsit-o este că se regăsesc medicamente la jurnalul de ieşiri din farmacia spitalului, dar nu se regăsesc pe foile de observaţie ale secţiilor. Din păcate, e o problemă acolo, aşa cum bănuiam”, spune Cristian Careba, preşedintele-director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş. Spitalul Judeţean a fost amendat cu 100.000 de lei potrivit şefului CJAS Timiş.

Careba declara, încă de la finele anului trecut, că are în plan să organizeze controale în spitalele timişorene deoarece consideră că se plătesc sume imense pe medicamente foarte scumpe în timp ce bolnavii sunt puşi să îşi aducă medicamente de acasă. Preşedintele CJAS Timiş a precizat că verificările nu se vor opri la Spitalul Judeţean.

„Eu voi avea în această săptămână o întâlnire. Pentru că bănuiesc că situaţia găsită la Spitalul Judeţean o voi găsi şi la alte unităţi, nu o să aştept să se finalizeze controalele şi la respectivele spitale şi de aceea îi voi chema pe toţi managerii pentru a avea o abordare cu ei, în sensul că o să le cer să se implice mai mult, până la actul managerial pe secţii sau la farmaciile spitalului, astfel încât să existe un control mai riguros şi mai strict la medicament, de la intrarea în spital, până la eliberarea lui şi foile de observaţie”, a adăugat Cristian Careba.

Directorul CJAS Timiş a precizat că secţiile de la Spitalul Judeţean au fost verificate prin sondaj şi a nominalizat gastroenterologia, cardiologia, neurologia, urologia, internele şi chirurgia (unde situaţia a fost una fără probleme, a precizat şeful Casei de Asigurări). „Vor fi aplicate cele mai mici sancţiuni şi suma se ridică undeva la 100.000 de lei”, a mai afirmat Careba.

De cealaltă parte, dr. Gheorghe Nodiţi, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, spune că nu a fost înştiinţat despre rezultatul verificărilor. „Noi nu am primit încă nicio hârtie oficială privind rezultatele controalelor făcute. Dacă este aşa cum spune domnul Cristian Careba, va trebui să verificăm, să anchetăm să vedem care e situaţia şi cum s-a ajuns la asta”, ne-a declarat Nodiţi.

Delia S. Barbu6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor