Speranţe renăscute

6Comentarii
Speranţe renăscute
TIMIŞOARA - O şansă uriaşă pentru echilibru şi feminitate! Lovite de o boală nemiloasă, femeile care au suferit o intervenţie de extirpare a sânului se pot bucura acum de un program care le va reda încrederea. Gratuit.

La Clinica de Chirurgie Plastică de la Spitalul Judeţean, condusă de prof. dr. Tiberiu Bratu, există un program special dedicat reconstrucţiei sânului, COSAN (Chirurgia Oncoplatică a Sânului). Specialiştii de aici au reuşit să obţină nişte bani pentru un proiect de cercetare şi îşi propun să implice cât mai mulţi medici care să le explice femeilor cu cancer la sân că o operaţie de extirpare nu înseamnă o mutilare reală, întrucât sânul afectat poate fi reconstruit chiar în cadrul aceleiaşi intervenţii, fără ca pacienta să scoată vreun ban din buzunar. Toţi specialiştii trebuie să afle de acest program şi să îşi îndrume pacientele. „Am făcut acest proiect pentru că există femei care sunt îngozite de idee mutilării după extirparea tumorii mamare. Din această cauză dorim să folosim metode ca în Uniunea Europeană, care conservă cât mai mult ţesut mamar, cu care se reconstruieşte sânul”, ne-a spus dr. Daciana Grujic, directorul programului COSAN. În perioada următoare la Clinica de Chirurgie Plastică vor fi achiziţionate aparate de înaltă tehnologie pentru diagnosticarea „din faşă” a tumorilor mamare. Medicii de aici vor împărţi materiale informaţionale despre acest program, pentru ca femeile să ştie că există. Până acum femeile care s-au adresat clinicii au aflat despre program de la alte foste paciente. Pentru detalii, persoanele interesate se pot adresa Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Clinic Judeţean.
Fiecare femeie e un caz special

Cele mai afectate de apariţia tumorilor mamare sunt femeile cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani, care riscă cel mai mult să îşi piradă un sân, în totalitate sau parţial. Aici intervine tehnica modernă de reconstrucţie a sânului, care îi redă frumuseţea naturală. Pentru reconstrucţie se pot folosi mai multe metode: muşchi din spate, proteze se silicon şi altele, în funcţie de caz. O operaţie de reconstrucţie a sânului durează, de obicei, între 2 şi 6 ore dar medicii mai spun că există şi cazuri când stau şi 12 ore în sala de operaţie, dar mulţumirea şi rezultatele sunt spectaculoase. Intervenţia poate fi realizată chiar dacă extirparea tumorii s-a petrecut de mult timp.
Sanda Lupean
sanda.lupean@informmedia.ro6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor