Speculă cu subiectele la examenele naţionale

Speculă cu subiectele la examenele naţionale
BUCUREŞTI – Profesorii desemnaţi de Ministerul Educaţiei să întocmească subiectele pentru examenele naţionale au scos pe piaţă cărţi cu acestea, dar şi cu rezolvările complete ale subiectelor. În condiţiile în care subiectele nu sunt încă definitive, cărţile se vând cu peste 20 de lei.

Conducerea Ministerului Educaţiei îi acuză pe profesorii autori de subiecte că fac afaceri pe seama elevilor, dar ministrul Mihail Hărdău susţine că deocamdată nu poate lua o măsură împotriva lor.

Peste 20 de profesori desemnaţi de Ministerul Educaţiei să întocmească variantele de subiecte pentu testele naţionale, dar şi pentru examenul de bacalaureat din acest an au scos pe piaţă două cărţi chiar cu subiectele pentru aceste examene. Pe coperta cărţilor este specificat faptul că soluţiile sunt oferite chiar de autorii subiectelor, adică de un grup de lucru de pe lângă Serviciul Naţional de Evaluare şi Examinare din cadrul Ministerului Educaţiei. Ministrul Mihai Hărdău critică apariţia acestor cărţi.

“Pentru mine nu e moral să te foloseşti de o asemenea activitate ca să faci bani. Certitudinea corectitudinii acestor publicaţii în conţinut este îndoielnică, pentru că ceea ce dăm noi este corect, ceea ce dau aceste edituri planează asupra lor diferite elemente de amatorism sau de neseriozitate din dorinţa de a face afacere”, a declarat Mihail Hărdău, ministrul Educaţiei.

Adrian Costache, unul din autori, susţine că aceste cărţi vin în sprijinul elevilor care se pregătesc pentru examenele naţionale. “Aceste cărţi sunt nişte semnale şi în momentul de faţă nu e vorba de un tiraj, e mai degrabă vorba de nişte semnale de informare atâta tot. Nu înţeleg de ce lumea se agită pentru că în fiecare an au fost cărţi care într-un fel sau altul i-au ajutat pe elevi să se pregătească pentru bacalaureat sau la testele naţionale”, a declarat Adrian Costache, autor carte.

Reprezentanţii elevilor consideră că prin publicarea acestor cărţi, profesorii îi încurajează să învete doar rezultatele problemelor nu şi modul de rezolvare a acestora. “Nu este tocmai corect din punctul de vedere al profesorilor care au realizat subiectele pentru faptul că nu încurajează deprinderile elevilor, ci îi încurajează să înveţe nişte rezultate, nişte rezolvări”, a spus Ioana Barbu, preşedinte Consiliul Municipal al Elevilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor