Spectacol total in Piata Libertatii, cu proiectii pe cladiri, muzica si dans. Povestea continua la Festivalul Luminii

De A. M. A.
6Comentarii
Spectacol total in Piata Libertatii, cu proiectii pe cladiri, muzica si dans. Povestea continua la Festivalul Luminii
© foto: Cornel Putan
Primul act al spectacolului „Lumina Libertății” a fost senzațional și a reușit, pentru câteva ore, să poarte publicul prezent într-o altă lume!

Timișorenii sunt așteptați și sâmbătă, 22 septembrie de la 20.30 să (re)trăiască alături de personajul principal, timișoreanul Luca, principalele momente care au definit orașul de pe Bega în cei 100 de ani de România. „Lumina Libertății” este un spectacol despre trecut, dar și despre viitor! Despre speranță și despre încredere! Scenele pentru fiecare etapă istorică sunt create cu ajutorul comunității creative locale și al artiștilor din Timișoara, dar și din străinătate.

Primul act al spectacolului a marcat sfârșitul Primului Război Mondial și a coincis cu nașterea personajului principal, Luca, și întâmplări din adolescența acestuia: începutul școlii, prima dragoste și căsătoria. Muzica primei seri a fost extraordinar interpretată de muzicieni ai Filarmonicii de Stat „Banatul” din Timișoara, precum și de formația condusă de muzicianul Boris Kovacs.

Sâmbătă și duminică, 22 și 23 septembrie, începând cu ora 20.30, în Piața Libertății din Timișoara, se vor desfășura următoarele două acte ale spectacolului „Lumina Libertății”, care celebrează Centenarul României și este o primă ediție a Festivalului Luminii. Spectacolul de arte performative, muzică, arte vizuale și instalații de lumină, desfășurat în Piața Libertății spune povestea personajului principal, timișoreanul Luca, ce urmează să trăiască principalele momente care au definit orașul de pe Bega în cei 100 de ani de România.

„În al doilea act al spectacolului, a doua seară, începe cel de-al Doilea Război Mondial reprezentat printr-o luptă simbolică, susținută de instalații de lumină, între două orchestre: ansambluri de percuționiști, suflători și coarde, amplasate pe platforme mobile în Piața Libertății, iar Luca pleacă la război. În ultima seară, personajul principal trăiește momentele Revoluției din Decembrie 1989, aderarea României la Uniunea Europeană și participă la câteva acțiuni specifice care conturează viitorul României și al Timișoarei în perspectiva anului 2021 și ulterior acestuia, scene reprezentate, în mod simbolic, prin nașterea nepotului său”, ne transmit reprezentanții Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

100 de actori, muzicieni și dansatori locali pun în scenă acest spectacol excepțional ! În toate cele trei seri, sunt produse videomapări ale clădirilor din Piața Libertății, jocuri și instalații de lumină specifice fiecărui moment istoric.

Articole pe aceeași temă:

Timișorenii sunt așteptați să (re)trăiască 100 de ani de România, în trei zile. „Lumina Libertății” este un spectacol despre trecut, dar și despre viitor, despre speranță și despre încredere! Scenele pentru fiecare etapă istorică sunt create cu ajutorul comunității creative locale și al artiștilor d...6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor