Spectacol folcloric, la Timisoara, pentru reintegrarea in societate a tinerilor care au comis infractiuni

De Adrian Panduru
Spectacol folcloric, la Timisoara, pentru reintegrarea in societate a tinerilor care au comis infractiuni
© Tion: Spectacol folcloric, la Timisoara, pentru reintegrarea in societate a tinerilor care au comis infractiuni (foto: arhiva)
La Timișoara va avea aloc un spectacol folcloric ai cărui protagoniști vor fi și minori și tineri sancționați penal, alături de alți copii, de la diverse instituții. Spectacolul este un pas în proiectul de reintegrare a tinerilor internaţi la Centrul Educativ Buziaş sau aflaţi sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Timiş.

Spectacolul folcloric „ Las’ că-i bine!” are loc marți, 21 iunie 2016, ora 18.00, la Sala de spectacole a Teatrului Național Timişoara. Spectacolul are ca protagonişti copii ce provin din medii sociale diferite, respectiv copii ce activează în cadrul Cercului de Canto Popular de la Palatul Copiilor din Timişoara, minori si tineri internaţi la Centrul Educativ Buziaş, minori şi tineri aflaţi sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Timiş precum şi copii ai persoanelor condamnate si deţinute în Penitenciarul Timişoara, şi urmăreşte dezvoltarea, la nivelul comunităţii, a unei atitudini civice, care să sprijine reintegrarea în societate a persoanelor care au comis infracţiuni și atenuarea atitudinilor discriminatorii la adresa acestora.

Ideea de integrare socială, transmisă în plan artistic, este subliniată prin prezenţa pe scenă a copiilor şi adolescenţilor ce activează în cadrul Palatului Copiilor din Timişoara, reprezentând simbolic comunitatea oraşului, alături de minori şi tineri care aparţin grupului ţintă, în cadrul unei manifestări artistice.

Evenimentul este al doilea pas dintr-un plan de acţiuni care vizează sprijinirea reintegrării sociale a minorilor şi tinerilor sancţionaţi penal, prin dezvoltarea unor atitudini și mentalităţi nediscriminatorii în raport cu aceştia la nivelul comunităţii, primul spectacol fiind pus în scenă la Casa de Cultură a oraşului Buziaş, în data de 1 iunie 2016.

Organizatorii evenimentului sunt Centrul Educativ Buziaş, în colaborare cu Penitenciarul Timişoara, Serviciul de Probaţiune Timiş si Cercul de Canto Popular din cadrul Palatului Copiilor din Timişoara.

„Manifestarea culturală vizează reintegrarea în comunitate a minorilor și tinerilor care au comis infracţiuni şi care execută măsuri neprivative de libertate sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Timiş sau măsuri privative de libertate executate în Centrul Educativ precum și a copiilor ai căror părinţi se află în detenţie la Penitenciarul Timişoara”, transmit organizatorii.

Parteneriatul Centrului Educativ Buziaş cu societatea civilă, în organizarea acţiunilor de acest gen, urmăreşte implicarea activă şi afectivă a persoanelor internate în acţiuni valorizatoare, exprimarea talentului şi creativităţii menite să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine, învăţarea şi exersarea conduitelor sociale precum şi conştientizarea comunităţii cu privire la problematica delincvenţei juvenile.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !