Specialiştii susţin că Sharon putea fi tratatat mai bine

Specialiştii susţin că Sharon putea fi tratatat mai bine
În timp ce la spitalul Hadassah din Ierusalim, Ariel Sharon se zbate între viaţă şi moarte, gazetarii, dar mai ales specialiştii îşi pun întrebarea dacă premierul putea fi îngrijit mai bine şi dacă agravarea stării sale de sănătate nu putea fi prevenită.

O seamă de întrebări destul de stânjenitoare într-o ţară considerată drept una dintre cele mai avansate din punctul de vedere al asistenţei medicale.

Astfel, mai mulţi medici consideră că s-a scurs prea mult timp, mai bine de o oră, de la cel de-al doilea atac cerebral al premierului şi până la internarea sa în spital.

,,Nu îmi dau seama cum i s-a permis primului ministru să locuiască la ferma sa izolată, după primul său atac cerebral din 18 decembrie”, a declarat presei un director de spital.

Ariel Sharon urma să sufere o intervenţie chirurgicală pe cord joi dimineaţa. Ori, cu o noapte înainte de operaţie ar fi fost normal să doarmă chiar la spital sau măcar în imediata lui apropiere, la reşedinţa sa din Ierusalim. La rândul său, profesorul doctor Yonathan Lévy este de părere că premierul ar fi trebuit forţat să se odihnească după primul atac şi că medicii curanţi au greşit profund minimalizând efectele acestuia.

A fost nevoie de peste o oră pentru transportul pacientului, când fiecare minut contează în cazul unei hemoragii cerebrale. În plus, exista posibilitatea transferării lui Ariel Sharon la spitalul Soraka din Beersheba, mult mai aproape de ferma sa din sudul Israelului, sau măcar folosirea elicopterului. Numai că premierul a insistat el însuşi să fie dus la Ierusalim, la medicii care îl tratau în mod obişnuit, iar elicopterul nu era disponibil. Chiar şi tratamentul propriu-zis a fost pus sub semnul întrebării.

Unele voci spun că substanţele anticoagulante sunt utilizate pentru evitarea unei recidive, dar sporesc riscurile de hemoragie. Mai mulţi experţi vorbesc de importanţa factorului psihologic.

După primul atac, Ariel Sharon nu şi-a modificat programul de lucru foarte încărcat, iar în ajunul celui de-al doilea, tocmai aflase de redeschiderea anchetei privind finanţarea uneia dintre campaniile sale electorale. El nu avrut sub nici o formă să dea impresia că noul partid pe care tocami îl înfiinţase este condus de un om bolnav.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor