Specialistii romani pun la cale un Silicon Valley local

2Comentarii
Specialistii romani pun la cale un Silicon Valley local
Firmele timişorene specializate în domeniul tehnologiei informaţiei pot avea succes în afaceri colaborând în cadrul unui cluster. Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software, Filiala Timişoara (ARIES-TM), a încercat să prezinte avantajele acestui tip de organizaţie, în cadrul conferinţei intitulate „Cluster2Success”.

Experienţa în acest sector obţinută în localitatea maghiară Szeged a fost împărtăşit de mai mulţi specialişti din ţara vecină.

Conferinţa face parte dintr-un proiect implementat de Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software – Filiala Timişoara, în parteneriat cu Centrul Regional de Cercetare şi Dezvoltare în Ştiinţe Naturale şi Ştiinţe ale Materiei (DEAK) din Szeged.

„Cluster2Success” este o platformă comună prin intermediul căreia firmele din domeniul tehnologiei informaţiei din judeţele aflate în euroregiune pot colabora şi pot face schimb de informaţii.

Joi, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, mai mulţi specialişti au discutat despre avantajele funcţionării în cadrul unui cluster în domeniul informatic. Conceptul de cluster presupune lucrul în comun din partea mai multor societăţi din acelaşi domeniu, dar împreună cu mediul academic cu activitate didactică în sectorul respectiv. Colaborarea duce la sporirea activităţii, prin sprijinul reciproc acordat, cu efecte benefice pentru toate părţile implicate. Cel mai bun exemplu de cluster funcţional este Silicon Valley, regiunea unde funcţionează în acest moment cele mai de succes societăţi din domeniul IT pe plan mondial.

Joi, la Centrul de Afaceri, partenerii maghiari din cadrul „Cluster2Success” au prezentat din experienţa dobândită în ultimii ani în domeniul clusterelor industriale. Ungaria este mult mai dezvoltată în acest sector, cadrul legal fiind unul bine pus la punct.

Un cluster IT funcţional ar ajuta la dezvoltarea regiunii, atât din punct de vedere al business-ului, cât şi al cercetării.

M. Hoster2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor