Obiective si teluri noi pentru anul ce vine. Cum sa le implinim mai bine?

Obiective si teluri noi pentru anul ce vine. Cum sa le implinim mai bine?

29.12.2015 | Poți să păstrezi - de obicei - hotărârea clară propusă pentru Noul Anul, sau puterea de voință începe să scadă după o săptămână, două? Aici sunt șapte sfaturi care te vor ajuta să ai puterea de a continua gândul sau țelul de schimbare propus pentru 2016. Să reușim, tu, eu, noi toți în fiecare țel propus pentru anul care vine!
Cum ne pastram tineretea si ne sporim frumusetea de OM?

Cum ne pastram tineretea si ne sporim frumusetea de OM?

07.12.2015 | Pentru a trăi mult, sănătos și frumos, trebuie să fim mai voioși în viața de zi cu zi. Acesta nu este un lucru pe care-l învățăm de undeva sau ne învață cineva, este nevoie să-l învățăm cu drag și bucurie chiar noi, singuri. Mai apoi, se știe că pentru noi, oamenii (în special pentru femei!), nu există remediu mai bun împotriva tuturor bolilor și împotriva îmbătrânirii, decât bunătatea și dragostea. În vremurile vechi, femeile își păstrau rochia de mireasă pentru a o îmbrăca din când în când și a se admira în oglindă. Această stare este aducătoare de fericire și bucurie! Iată, ce lucruri simple ne resetează cu câțiva ani în urmă…
Ce sa nu ne lipseasca din dieta in această perioada de an?

Ce sa nu ne lipseasca din dieta in această perioada de an?

02.12.2015 | Poate că vine cea mai frumoasă perioadă din an, să o așteptăm cu bucurie și sănătate. Fie că ținem post sau nu, din dieta de iarnă să nu vă lipsească cele ce vi le voi spune, toate fiind dătătoare de vitamine, minerale și suport de sănătate și bună vitalitate.
Ce sa nu consumam pe stomacul gol?

Ce sa nu consumam pe stomacul gol?

23.11.2015 | În primul rând, NU ȚIGARĂ, pe stomacul gol! Să începi ziua cu un atac asupra propriei stări de homeostazie internă este ca și cum ai vrea să-ți sabotezi singur sănătatea sau viața. Feriți-vă de acest obicei! Este suficient de rău fumatul în sine, măcar să nu o facem odată cu deschiderea ochilor, de dimineață!
Alimente imunostimulatoare

Alimente imunostimulatoare

16.11.2015 | Toată lumea din jurul nostru este din ce în ce mai agitată, mai nervoasă, mai obosită. Tentația este să mâncăm ”ce ne pică în mână”, iar efectul acestei atitudini este devastator, în timp, pentru sănătatea noastră. Medicii nutriționiști ne recomandă alimentele imunostimulatoare, care ne ajută să ne concentrăm mai ușor și ne îmbunătățesc funcțiile cognitive. În plus, aceste alimente sunt extrem de benefice pentru sănătatea noastră.
Oxitocina - hormonul dragostei si al atasamentului

Oxitocina - hormonul dragostei si al atasamentului

09.11.2015 | Oxitocina este un hormon secretat de glanda hipofiză sau pituitară, care are rol în contracția uterului în timpul travaliului, stimularea secreției și eliberării de lapte de la nivelul glandei mamare, apare când mama își tine copilul în brațe și-i dă o stare pozitivă și un echilibru sufletesc.
Intarirea sistemului imunitar

Intarirea sistemului imunitar

02.11.2015 | În sistemul imunitar, vitamina C este duşmanul neînduplecat al oricăror agenţi patogeni, al paraziţilor, virusurilor, microbilor şi, mai ales, al radicalilor liberi. Față în faţă cu moleculele de vitamină C, radicalii liberi n-au nici o şansă! Şi, astfel, se poate afirma că vitamina C este și cel mai eficient apărător al tinereţii.
Un remediu natural contra inflamatiilor

Un remediu natural contra inflamatiilor

26.10.2015 | Este firesc să ne ferim de orice proces inflamator sau să conștientizăm acesta ca fiind un semnal de alarmă, pe care corpul nostru-l transmite, ca un strigăt de ajutor. Inflamația este felul în care sistemul imunitar reacționează la agenții externi ce provoacă infecții în organism. Alimentația sănătoasa este cea mai simplă metodă de a controla procesele inflamatorii, iar ceaiurile din plante medicinale sunt mereu o opțiune de nădejde.
Alimente contra inflamatiilor

Alimente contra inflamatiilor

19.10.2015 | Este firesc să ne ferim de orice proces inflamator sau să conștientizăm acesta ca fiind un semnal de alarmă, pe care corpul nostru-l transmite, ca un strigăt de ajutor. Inflamația este felul în care sistemul imunitar reacționează la agenții externi ce provoacă infecții în organism. Alimentația sănătoasa este cea mai puternică armă împotriva inflamației.
Vrei sa traiesti ani multi? Iata ce ai de facut

Vrei sa traiesti ani multi? Iata ce ai de facut

05.10.2015 | Mulți dintre terapeuții extraordinari ai lumii, cu zeci de ani de cercetare și sute de mii de pacienți, ne vorbesc despre un obicei simplu, cunoscut din antichitate, ca fiind un exercițiu de ”reacții transformatoare” ale corpului. Obiceiul simplu de a nu consuma nimic după ora 17.30, cu excepția apei și a sucului proaspăt de fructe! În acest fel are loc creșterea producției de ”substanțe” endocrine și hormonale, care duc la sporirea robusteții, revigorării, vindecării și creativității.
Recomandarile doctorului Shinya legate de dieta sanatoasa

Recomandarile doctorului Shinya legate de dieta sanatoasa

28.09.2015 | Doctorul Hiromi Shinya, un medic japonez care practică medicina jumătate de an în Japonia, cealaltă în SUA, este inventatorul chirurgiei colonoscopice, contribuind și la proiectarea instrumentului folosit în acest tip de operații. A tratat peste 300.000 de persoane, iar experiența lui în domeniu nu poate fi decât remarcabilă.
De ce ne ingrasam?

De ce ne ingrasam?

21.09.2015 | Fie că suntem bine proporționați, fie că suntem supraponderali, se pare că subiectul despre cum sã ne menținem formele frumoase este de mare interes, mai ales în rândul adolescenților. Atenția asupra esteticului, mai apoi și asupra sănătății, este o preocupare a omului și a tânărului actual.
Trei idei simple pentru o viata sanatoasa

Trei idei simple pentru o viata sanatoasa

14.09.2015 | 1. Rupeți ritmul din când în când!  Ieșiți din rutină, luați-vă câteva ore sau o zi doar pentru voi, învățați să fiți fericiți pentru voi! Gătiți, lucrați în grădină, înfrumusețați-vă corpul, locuința, gândurile... Mergeți, din când în când, să vă petreceți noaptea într-un hotel, citiți un roman într-o cafenea însorită, faceți un picnic pe malul unei ape. Veți putea apoi să apreciați din plin prezența celorlalți și să le oferiți mai mult, iar randamentul sau performanța individuală vor fi mult îmbunătățite.
Cum crestem aportul de calciu in organism?

Cum crestem aportul de calciu in organism?

07.09.2015 | Hipocalcemia, adică nivelul scazut de calciu (Ca) din organism, este una dintre cele mai frecvente probleme în buletinului de analize medicale, mai ales la femeile ce trec de pragul menopauzei.
Ce este dietetica sau dietoterapia naturala?

Ce este dietetica sau dietoterapia naturala?

31.08.2015 | Dietetica sau dietoterapia naturală se referă, prin excelență, la acea metodă terapeutică bazată pe tipuri particulare de alimentație, în scop curativ sau profilactic.
Programul de hidratare, prima lectie in nutritie!

Programul de hidratare, prima lectie in nutritie!

24.08.2015 | Oricât de echilibrat ar fi aportul nutrițional dintr-o dietă, nu se poate trăi fără apă și enzime. Știința nutriției ar fi bine să pornească cu o învățătură bine rânduită asupra consumului de apă și aportului de enzime, să se ocupe de studierea furnizării lor eficiente.
Despre apa alcalina si calitatile ei

Despre apa alcalina si calitatile ei

17.08.2015 | Ne spălăm corpul la exterior, îndepărtând murdăria, dar neglijăm complet ”murdăria din interior”... Deci, ne conducem după dictonul: “Ceea ce ochii nu văd, nu există?” Complet fals…
Care este primul pas in procesul de slabit?

Care este primul pas in procesul de slabit?

10.08.2015 | Niciodată, nici un nutriționist ce urmărește un proces de slăbire pentru pacientul său, în tandem cu obținerea și menținerea unei stări de sănătate, nu va începe altfel, decât prin lecția:„cum se consumăm corect apa și ce cantitate este de trebuință, în menținerea sănătății?”
Ceaiuri pentru pastrarea tineretii si frumusetii

Ceaiuri pentru pastrarea tineretii si frumusetii

04.08.2015 | Ceaiul cald sau rece este o opțiune către sănătate, îngrijire și hidratare. Iarnă, ne încălzește și ne vindecă, vară, un ceai cu gheață și bucăți de fructe crude adăugate, ne răcorește și ajută la starea de bine!
Siliciul organic, sursa de tinerete si frumusete!

Siliciul organic, sursa de tinerete si frumusete!

27.07.2015 | Cunoscut sub numele de „mineralul frumuseţii”, siliciul susţine producţia de colagen la nivelul tuturor ţesuturilor din organism, incluzând tendoanele şi cartilajele. Cantitatea de siliciu solubil din organism determină menținerea tinereții lui! De asemenea, cercetătorii au descoperit că nivelul crescut de siliciu în sânge previne astuparea arterelor şi, implicit, formarea de plăci de grăsimi pe pereţii vaselor sangvine.
Buna conduita alimentara pentru vara

Buna conduita alimentara pentru vara

21.07.2015 | Bine de știu pentru vară… Dacă alegeți culoarea și zâmbetul să vă însoțească întreaga vară, vă îndemn să mai alegeți și câteva dintre principiile de susținere ale sănătății, propice acestei perioade.
Crema de protectie solara ”de casa”!

Crema de protectie solara ”de casa”!

15.07.2015 | Încântați-vă, în această vară, echilibrați-vă starea fizică și psihică, luați-vă timp pentru voi și pentru a trăi fiecare moment, fiecare zi în parte. Savurați o înghețată, plimbați-vă mult, iubiți viața, pe care - mereu să vă amintiți - că o priviți cu ”ramele de ochelari pline de culoare sau nu”, alese simplu, chiar de voi!
Asocierea alimentelor nu este o teorie

Asocierea alimentelor nu este o teorie

16.06.2015 | Asocierea alimentelor nu este o teorie, este o simplă artă, cu baze științifice. Tot ce este simplu pare a fi o provocare, în orice, la momentul actual, când totul este extreme de complicat! Asocierea alimentelor este ceva ce ține de biochimie și psihologie, iar o bună cunoaștere și aplicarea sa, poate să ajute în mod spectaculos digestia și starea de bine, în general.
Cum se combina cerealele?

Cum se combina cerealele?

08.06.2015 | Cerealele, atât de contestate în ultima periodă, datorită modificărilor genetice tot mai profunde, generând structuri depărtate mult de cele inițiale, sunt adulate de unii nutriționiști, fiind la baza piramidei trofice, iar de alți cercetători în domeniu, respinse și ”de temut pentru sănătate”. Este greu să acceptăm o dietă fără cereale, ce ne-am face fără ”pâinea noastră cea de toate zilele”, nu-i așa?! Dar, este bine să știm câte ceva din noutățile din domeniu, spre a găsi un optim echilibru realității, în ce privește consumul de cereale.
Cum combinam fructele, ce ar fi bine sa stim despre ele?

Cum combinam fructele, ce ar fi bine sa stim despre ele?

02.06.2015 | Dacă mă întrebați: „cum arată o masă perfecta, atât din punct de vedere nutrițional, cât și gustativ?”, am să vă spun că, o masă din fructe cu un pumn de nuci, este alegerea ideală! Creierul funcționează numai cu glucoză, fructele înseamnă mai ales glucoză în corp, iar digestia, absorbția și asimilarea necesită o infimă energie față de cea cheltuită pentru descompunerea altor alimente.
Cu ce combinam legumele radacinoase, cruciferele, usturoiul?

Cu ce combinam legumele radacinoase, cruciferele, usturoiul?

25.05.2015 | Cu cât veți mânca mai multe alimente în stare crudă, cu atât veți avea nevoie de mai puțină cantitate de mâncare!!! În loc de cantitate, alegem o hrană pentru calitate, iar, cu cât calitatea hranei este mai ridicată, cu atât ai nevoie de mai puțină cantitate!
Cu ce combinam leguminoasele

Cu ce combinam leguminoasele

18.05.2015 | Dacă în articolele anterioare am vorbit despre combinația proteinelor – atât cele de origine animală, cât și cele vegetale provenite din ciuperci -, astăzi vă scriu despre o altă categorie, ce conține informație de proteină de origine vegetală: „cu ce combinăm corect leguminoasele?”
Cu ce combinam ciupercile alimentare?

Cu ce combinam ciupercile alimentare?

11.05.2015 | Ciupercile nu sunt legume, ele fac parte din clasa fungilor, organisme care trăiesc pe copaci, frunze moarte sau pe sol. Au calitatea de a descompune și de a curăța mediul de toxine. Din cele mentionate anterior, se desprinde concluzia că ciupercile pot fi și prieteni, dar și dușmani de moarte ai omului. Mare atenție, trebuie știut că orice ciupercă poate fi toxică într-un anumit grad.
Despre combinatiile corecte ale alimentelor

Despre combinatiile corecte ale alimentelor

13.07.2015 | O masă corect formată, ce respectă proporția crudului și corecta asociere a nutrienților, ar trebui să ne facă a ne simți plini de energie, vitalizați și în niciun caz să ne îndemne la somn. Dacă ne este somn după masă, înseamnă că energia pe care o cheltuie organismul pentru digestie este mai mare decât cea pe care o aduce hrana, ca și aport de energie, înseamnă că anumite combinații fac digestia foarte greoaie și, în loc să ne hrănim cu nutrienți, noi ne luăm din vitalitate și energie. ”Dăm de lucru organismului nostru”, de parcă ”nu suntem cu el”, ci am fi ”împotriva lui”!
Obiceiuri sanatoase cu care sa ne crestem copiii

Obiceiuri sanatoase cu care sa ne crestem copiii

27.04.2015 | 1. Un bun obicei pe care ar fi bine să-l deprindă copii este consumul la fiecare masă de legume, inclusiv al celor crude. Trucul constă în a găsi soluții de preparare care să le facă gustoase. Multe legume se gătesc îndelung și la servire le lipsește gustul. Morcovii cruzi, mazărea, felii subțiri de păstârnac (fierte în aburi), precum și pireul de cartofi, au gust dulce și sunt preferate de copii. Doar să le servim aceste soluții și să nu fim comozi, dându-le mâncăruri rafinate din magazine.
Cum sa-ti faci propria reteta de detoxifiere?

Cum sa-ti faci propria reteta de detoxifiere?

06.07.2015 | ”Cură de detoxifiere sau rețeta sănătoasă de început a primăverii!”, este peste tot vizată sau prezentă, nu-i așa?! Poate am început să înțelegem că fiecare anotimp vine cu o informație proprie, cu o tendință în nutriție, cu alegeri diferite în a trăi fiecare zi. Primăvara este asociată cu starea de detoxifiere, cu verdele naturii sau cu razele generoase ale soarelui.
Indemnuri culinare in Sarbatoarea de Pasti

Indemnuri culinare in Sarbatoarea de Pasti

06.04.2015 | Vine o săptămână aparte în viața fiecărui creștin, fie că o conștientizează sau nu, parcurgem o stare cu un alt puls, cu preocupări și dorințe de bucurie. O sărbătoare la români înseamnă reunirea în jurul casei, alături de cei dragi, cu mese întinse și multe bunătăți, gătite cu bucurie de fiecare dintre noi. Aceasta fiind așezarea acestei perioade, nici eu n-aș zice multe lucruri complicate, amintind doar câteva sfaturi, care să vă-nsoțească și să vă lase prilejul bucuriei, excesele și lipsa cumpătării în alegerile culinare să nu vă răzbească!
Neurotransmitatorii - legatura lor cu proteinele si starea de bine!

Neurotransmitatorii - legatura lor cu proteinele si starea de bine!

30.03.2015 | Atunci când neurotransmițătorii se găsesc în cantitate suficientă în organism, starea noastră generală, fizică-emoțională-psihică, este una bună. La cel mai mic dezechilibru sau la o epuizare a acestora, apare un apetit diferit, unele persone ar mânca continuu – în mod deosebit dulciuri sau produse cu amidon! -, altele se înfometează și încearcă să facă față stărilor sufletești în care se află. (Loarca-Pina, G et. al. 1996)
Dieta de slabit vs dieta de zi cu zi…

Dieta de slabit vs dieta de zi cu zi…

22.06.2015 | În alimentație, dragii mei, avem mare trebuință de BUN SIMȚ!!! Fără “bunul simț”, toate se revarsă necontrolat în adaptarea și în armonia noastră. Noi nu avem o competiție cu mâncarea noastră, avem doar o legătură de dăruire și bucurie, într-un "simț bun", spre a înțelege ce ne face și ce nu ne face bine. Și mai ales cât... ”Hrana să vă fie medicament...!”, cum spunea Hipocrate…
Ce sunt perturbatorii endocrini?

Ce sunt perturbatorii endocrini?

16.03.2015 | Faceți o cercetare, să vedeți câți dintre români și-au pus vreodată problema sau au auzit despre aceștia. O să fiți mirați de răspuns… Sau, și mai bine, întrebați oamenii despre pesticidele din agricultură, de coloranțiii și aromele artificiale din alimentele procesate, de ftalați, parabeni, bisfenoli, triclosan, dioxină… Oare câți dintre noi suntem familiarizați sau am citit măcar o dată câte ceva despre acești compuși chimici, foarte aproape - prin diverse surse - de viețile noastre?!
Ce carente apar in organismul nostru, in sezonul rece?

Ce carente apar in organismul nostru, in sezonul rece?

26.01.2015 | Sezonul rece este cel în care întâlnim cei mai mulți oameni răciți sau cu guturai și virozele parcă sunt mai răspândite ca oricând, este adevărat. Temperatura de afară este o încercare pentru orice organism care, cumva, în diverse forme, nu este bine pregătit să întâmpine aceste temperaturi joase. O atenție la felul în care ne îmbrăcăm și facem trecerile de la o temperatură la alta, precum și felul în care ne alimentăm, este foarte importantă.
Radicalii liberi…fugi de ei, fac mult rau!

Radicalii liberi…fugi de ei, fac mult rau!

19.01.2015 | Nicicând nu am avut mai multă cunoaștere ca acum, omul pare a se afla într-un ”top of the hill”, din acest punct de vedere. Evoluția sa în adaptarea pe acest pământ poate fi considerată strălucită, dacă privim doar sumar, și dintr-un anumit unghi această perspectivă. Spune așa de fain Dl Pleșu: ”Dacă ar fi să reproșez ceva vremurilor actuale, ar fi că mă îndepărtează de la simplitatea firească a vieții!” Iar simplitatea și firescul hranei noastre de zi cu zi este și ea departe de o informație de susținere…a vieții sănătoase!
Stiti totul despre fructul grapefruit?

Stiti totul despre fructul grapefruit?

12.01.2015 | Un fruct bogat în vitamina C, potasiu, limonoizi care inhibă formarea tumorilor, iar pulpa sa este bogată în fibre alimentare solubile și insolubile, cu efect de scădere a indicelui glicemic, de stabilizare a glicemiei și de scădere a colesterolului. Pentru a beneficia de aceste avantaje se recomandă consumul fructului întreg, nu doar sucul din grapefruit.
Sanatatea emotionala

Sanatatea emotionala

06.01.2015 | Tot mai clar și mai evident este faptul că niciun gând nu se naște din lipsa emoției și că emoțiile, fie ele pozitive sau negative, au un efect însemnat asupra sănătății și a funcționalității organismului. Efectele emoțiilor asupra sănătății mentale și fizice, după ultimele descoperiri științifice, pot fi măsurate și apreciate…
Despre alergiile alimentare…

Despre alergiile alimentare…

15.12.2014 | ”Ceea ce pentru unii este plăcere, pentru alții este durere…”, iată o exprimare a realității dintre noi, oamenii. Unele dintre alimente ne fac bine, altele mai puțin bine, starea noastră fiind afectată de alegerea hranei de zi cu zi. Este foarte important să conștientizăm dacă suntem alergici la diferite alimente și în ce măsură acestea ne pot afecta starea generală de bine și randamentul psiho-emoțional. Cercetările în domeniu arată că intens afectat de alergiile la care suntem expuși este chiar sistemul nervos central.
Puneti permanent „in miscare” sistemul limfatic!

Puneti permanent „in miscare” sistemul limfatic!

08.12.2014 | A pune în mișcare sistemul limfatic înseamnă, în primul rând, a pune în mișcare sângele, energia, înseamnă o accelerare a procesele metabolice, practic întreg organismul este antrenat. Într-o măsură mai mare sau mai mică, sistemul limfatic al fiecărui om vegetează, sau mai bine spus are această tendință. Toate celulele au nevoie să se hrănească, apoi să excreteze ceea ce au consumat, iar sistemul limfatic este sistemul de drenare al organismului. Ganglionii limfatici sunt rezervoarele sale septice, locul care adună și care ar fi bine să fie mereu stimulate, spre o bună evacuare. Aveţi grijă, ei trebuie goliţi!
Piroglutamatul,  hrana creierului si acuitatii memoriei!

Piroglutamatul, hrana creierului si acuitatii memoriei!

01.12.2014 | Aminoacidul piroglutamat, descoperit la nivelul lichidului cefalorahidian și creierului, este o substanță esențială în corectarea funcției mintale și a memoriei. Cantitatea crescută a acestui aminoacid a făcut clară presupunerea că acesta este nutrimentul esențial al creierului.
Calitatea alimentelor din dieta de zi cu zi

Calitatea alimentelor din dieta de zi cu zi

29.06.2015 | Calitatea alimentelor se definește prin trei caracteristici, ce ar fi bine să fie îndeplinite simultan, spre un bun sens și un optim aport de nutrienți către organism, spre buna sa stare și funcționare.
Curentul fast-food va fi detronat de noul trend mondial slow-food!

Curentul fast-food va fi detronat de noul trend mondial slow-food!

17.11.2014 | Ați auzit cu toții despre mâncarea gata de cumpărat, imediat servită din mână și extrem de gustoasă, înșelătoarea mâncare de tip ”fast-food”. Termenul din engleză ne vorbește simplu despre acest tip de mâncare, gătită repede, servită la fel, însă deloc potrivită unui act nutrițional.
Cum ne hranim copiii?

Cum ne hranim copiii?

10.11.2014 | Suntem în pragul unei involuții, din punct de vedere culinar, într-o etapă în care copii noștri au început să fie mai bolnavi decât adulții, cu cifre îngrijorătoare asupra unor diagnostice precum diabet, obezitate, cancer, la vârste extreme de fragede. Copii sunt mai bolnavi decât adulții, iată ce generație și ce timpuri parcurgem!
Inapoi
1234