Trei idei simple pentru o viata sanatoasa

Trei idei simple pentru o viata sanatoasa

14.09.2015 | 1. Rupeți ritmul din când în când!  Ieșiți din rutină, luați-vă câteva ore sau o zi doar pentru voi, învățați să fiți fericiți pentru voi! Gătiți, lucrați în grădină, înfrumusețați-vă corpul, locuința, gândurile... Mergeți, din când în când, să vă petreceți noaptea într-un hotel, citiți un roman într-o cafenea însorită, faceți un picnic pe malul unei ape. Veți putea apoi să apreciați din plin prezența celorlalți și să le oferiți mai mult, iar randamentul sau performanța individuală vor fi mult îmbunătățite.
Cum crestem aportul de calciu in organism?

Cum crestem aportul de calciu in organism?

07.09.2015 | Hipocalcemia, adică nivelul scazut de calciu (Ca) din organism, este una dintre cele mai frecvente probleme în buletinului de analize medicale, mai ales la femeile ce trec de pragul menopauzei.
Ce este dietetica sau dietoterapia naturala?

Ce este dietetica sau dietoterapia naturala?

31.08.2015 | Dietetica sau dietoterapia naturală se referă, prin excelență, la acea metodă terapeutică bazată pe tipuri particulare de alimentație, în scop curativ sau profilactic.
Programul de hidratare, prima lectie in nutritie!

Programul de hidratare, prima lectie in nutritie!

24.08.2015 | Oricât de echilibrat ar fi aportul nutrițional dintr-o dietă, nu se poate trăi fără apă și enzime. Știința nutriției ar fi bine să pornească cu o învățătură bine rânduită asupra consumului de apă și aportului de enzime, să se ocupe de studierea furnizării lor eficiente.
Despre apa alcalina si calitatile ei

Despre apa alcalina si calitatile ei

17.08.2015 | Ne spălăm corpul la exterior, îndepărtând murdăria, dar neglijăm complet ”murdăria din interior”... Deci, ne conducem după dictonul: “Ceea ce ochii nu văd, nu există?” Complet fals…
Care este primul pas in procesul de slabit?

Care este primul pas in procesul de slabit?

10.08.2015 | Niciodată, nici un nutriționist ce urmărește un proces de slăbire pentru pacientul său, în tandem cu obținerea și menținerea unei stări de sănătate, nu va începe altfel, decât prin lecția:„cum se consumăm corect apa și ce cantitate este de trebuință, în menținerea sănătății?”
Ceaiuri pentru pastrarea tineretii si frumusetii

Ceaiuri pentru pastrarea tineretii si frumusetii

04.08.2015 | Ceaiul cald sau rece este o opțiune către sănătate, îngrijire și hidratare. Iarnă, ne încălzește și ne vindecă, vară, un ceai cu gheață și bucăți de fructe crude adăugate, ne răcorește și ajută la starea de bine!
Siliciul organic, sursa de tinerete si frumusete!

Siliciul organic, sursa de tinerete si frumusete!

27.07.2015 | Cunoscut sub numele de „mineralul frumuseţii”, siliciul susţine producţia de colagen la nivelul tuturor ţesuturilor din organism, incluzând tendoanele şi cartilajele. Cantitatea de siliciu solubil din organism determină menținerea tinereții lui! De asemenea, cercetătorii au descoperit că nivelul crescut de siliciu în sânge previne astuparea arterelor şi, implicit, formarea de plăci de grăsimi pe pereţii vaselor sangvine.
Buna conduita alimentara pentru vara

Buna conduita alimentara pentru vara

21.07.2015 | Bine de știu pentru vară… Dacă alegeți culoarea și zâmbetul să vă însoțească întreaga vară, vă îndemn să mai alegeți și câteva dintre principiile de susținere ale sănătății, propice acestei perioade.
Crema de protectie solara ”de casa”!

Crema de protectie solara ”de casa”!

15.07.2015 | Încântați-vă, în această vară, echilibrați-vă starea fizică și psihică, luați-vă timp pentru voi și pentru a trăi fiecare moment, fiecare zi în parte. Savurați o înghețată, plimbați-vă mult, iubiți viața, pe care - mereu să vă amintiți - că o priviți cu ”ramele de ochelari pline de culoare sau nu”, alese simplu, chiar de voi!
Asocierea alimentelor nu este o teorie

Asocierea alimentelor nu este o teorie

16.06.2015 | Asocierea alimentelor nu este o teorie, este o simplă artă, cu baze științifice. Tot ce este simplu pare a fi o provocare, în orice, la momentul actual, când totul este extreme de complicat! Asocierea alimentelor este ceva ce ține de biochimie și psihologie, iar o bună cunoaștere și aplicarea sa, poate să ajute în mod spectaculos digestia și starea de bine, în general.
Cum se combina cerealele?

Cum se combina cerealele?

08.06.2015 | Cerealele, atât de contestate în ultima periodă, datorită modificărilor genetice tot mai profunde, generând structuri depărtate mult de cele inițiale, sunt adulate de unii nutriționiști, fiind la baza piramidei trofice, iar de alți cercetători în domeniu, respinse și ”de temut pentru sănătate”. Este greu să acceptăm o dietă fără cereale, ce ne-am face fără ”pâinea noastră cea de toate zilele”, nu-i așa?! Dar, este bine să știm câte ceva din noutățile din domeniu, spre a găsi un optim echilibru realității, în ce privește consumul de cereale.
Cum combinam fructele, ce ar fi bine sa stim despre ele?

Cum combinam fructele, ce ar fi bine sa stim despre ele?

02.06.2015 | Dacă mă întrebați: „cum arată o masă perfecta, atât din punct de vedere nutrițional, cât și gustativ?”, am să vă spun că, o masă din fructe cu un pumn de nuci, este alegerea ideală! Creierul funcționează numai cu glucoză, fructele înseamnă mai ales glucoză în corp, iar digestia, absorbția și asimilarea necesită o infimă energie față de cea cheltuită pentru descompunerea altor alimente.
Cu ce combinam legumele radacinoase, cruciferele, usturoiul?

Cu ce combinam legumele radacinoase, cruciferele, usturoiul?

25.05.2015 | Cu cât veți mânca mai multe alimente în stare crudă, cu atât veți avea nevoie de mai puțină cantitate de mâncare!!! În loc de cantitate, alegem o hrană pentru calitate, iar, cu cât calitatea hranei este mai ridicată, cu atât ai nevoie de mai puțină cantitate!
Cu ce combinam leguminoasele

Cu ce combinam leguminoasele

18.05.2015 | Dacă în articolele anterioare am vorbit despre combinația proteinelor – atât cele de origine animală, cât și cele vegetale provenite din ciuperci -, astăzi vă scriu despre o altă categorie, ce conține informație de proteină de origine vegetală: „cu ce combinăm corect leguminoasele?”
Cu ce combinam ciupercile alimentare?

Cu ce combinam ciupercile alimentare?

11.05.2015 | Ciupercile nu sunt legume, ele fac parte din clasa fungilor, organisme care trăiesc pe copaci, frunze moarte sau pe sol. Au calitatea de a descompune și de a curăța mediul de toxine. Din cele mentionate anterior, se desprinde concluzia că ciupercile pot fi și prieteni, dar și dușmani de moarte ai omului. Mare atenție, trebuie știut că orice ciupercă poate fi toxică într-un anumit grad.
Despre combinatiile corecte ale alimentelor

Despre combinatiile corecte ale alimentelor

13.07.2015 | O masă corect formată, ce respectă proporția crudului și corecta asociere a nutrienților, ar trebui să ne facă a ne simți plini de energie, vitalizați și în niciun caz să ne îndemne la somn. Dacă ne este somn după masă, înseamnă că energia pe care o cheltuie organismul pentru digestie este mai mare decât cea pe care o aduce hrana, ca și aport de energie, înseamnă că anumite combinații fac digestia foarte greoaie și, în loc să ne hrănim cu nutrienți, noi ne luăm din vitalitate și energie. ”Dăm de lucru organismului nostru”, de parcă ”nu suntem cu el”, ci am fi ”împotriva lui”!
Obiceiuri sanatoase cu care sa ne crestem copiii

Obiceiuri sanatoase cu care sa ne crestem copiii

27.04.2015 | 1. Un bun obicei pe care ar fi bine să-l deprindă copii este consumul la fiecare masă de legume, inclusiv al celor crude. Trucul constă în a găsi soluții de preparare care să le facă gustoase. Multe legume se gătesc îndelung și la servire le lipsește gustul. Morcovii cruzi, mazărea, felii subțiri de păstârnac (fierte în aburi), precum și pireul de cartofi, au gust dulce și sunt preferate de copii. Doar să le servim aceste soluții și să nu fim comozi, dându-le mâncăruri rafinate din magazine.
Cum sa-ti faci propria reteta de detoxifiere?

Cum sa-ti faci propria reteta de detoxifiere?

06.07.2015 | ”Cură de detoxifiere sau rețeta sănătoasă de început a primăverii!”, este peste tot vizată sau prezentă, nu-i așa?! Poate am început să înțelegem că fiecare anotimp vine cu o informație proprie, cu o tendință în nutriție, cu alegeri diferite în a trăi fiecare zi. Primăvara este asociată cu starea de detoxifiere, cu verdele naturii sau cu razele generoase ale soarelui.
Indemnuri culinare in Sarbatoarea de Pasti

Indemnuri culinare in Sarbatoarea de Pasti

06.04.2015 | Vine o săptămână aparte în viața fiecărui creștin, fie că o conștientizează sau nu, parcurgem o stare cu un alt puls, cu preocupări și dorințe de bucurie. O sărbătoare la români înseamnă reunirea în jurul casei, alături de cei dragi, cu mese întinse și multe bunătăți, gătite cu bucurie de fiecare dintre noi. Aceasta fiind așezarea acestei perioade, nici eu n-aș zice multe lucruri complicate, amintind doar câteva sfaturi, care să vă-nsoțească și să vă lase prilejul bucuriei, excesele și lipsa cumpătării în alegerile culinare să nu vă răzbească!
Neurotransmitatorii - legatura lor cu proteinele si starea de bine!

Neurotransmitatorii - legatura lor cu proteinele si starea de bine!

30.03.2015 | Atunci când neurotransmițătorii se găsesc în cantitate suficientă în organism, starea noastră generală, fizică-emoțională-psihică, este una bună. La cel mai mic dezechilibru sau la o epuizare a acestora, apare un apetit diferit, unele persone ar mânca continuu – în mod deosebit dulciuri sau produse cu amidon! -, altele se înfometează și încearcă să facă față stărilor sufletești în care se află. (Loarca-Pina, G et. al. 1996)
Dieta de slabit vs dieta de zi cu zi…

Dieta de slabit vs dieta de zi cu zi…

22.06.2015 | În alimentație, dragii mei, avem mare trebuință de BUN SIMȚ!!! Fără “bunul simț”, toate se revarsă necontrolat în adaptarea și în armonia noastră. Noi nu avem o competiție cu mâncarea noastră, avem doar o legătură de dăruire și bucurie, într-un "simț bun", spre a înțelege ce ne face și ce nu ne face bine. Și mai ales cât... ”Hrana să vă fie medicament...!”, cum spunea Hipocrate…
Ce sunt perturbatorii endocrini?

Ce sunt perturbatorii endocrini?

16.03.2015 | Faceți o cercetare, să vedeți câți dintre români și-au pus vreodată problema sau au auzit despre aceștia. O să fiți mirați de răspuns… Sau, și mai bine, întrebați oamenii despre pesticidele din agricultură, de coloranțiii și aromele artificiale din alimentele procesate, de ftalați, parabeni, bisfenoli, triclosan, dioxină… Oare câți dintre noi suntem familiarizați sau am citit măcar o dată câte ceva despre acești compuși chimici, foarte aproape - prin diverse surse - de viețile noastre?!
Ce carente apar in organismul nostru, in sezonul rece?

Ce carente apar in organismul nostru, in sezonul rece?

26.01.2015 | Sezonul rece este cel în care întâlnim cei mai mulți oameni răciți sau cu guturai și virozele parcă sunt mai răspândite ca oricând, este adevărat. Temperatura de afară este o încercare pentru orice organism care, cumva, în diverse forme, nu este bine pregătit să întâmpine aceste temperaturi joase. O atenție la felul în care ne îmbrăcăm și facem trecerile de la o temperatură la alta, precum și felul în care ne alimentăm, este foarte importantă.
Radicalii liberi…fugi de ei, fac mult rau!

Radicalii liberi…fugi de ei, fac mult rau!

19.01.2015 | Nicicând nu am avut mai multă cunoaștere ca acum, omul pare a se afla într-un ”top of the hill”, din acest punct de vedere. Evoluția sa în adaptarea pe acest pământ poate fi considerată strălucită, dacă privim doar sumar, și dintr-un anumit unghi această perspectivă. Spune așa de fain Dl Pleșu: ”Dacă ar fi să reproșez ceva vremurilor actuale, ar fi că mă îndepărtează de la simplitatea firească a vieții!” Iar simplitatea și firescul hranei noastre de zi cu zi este și ea departe de o informație de susținere…a vieții sănătoase!
Stiti totul despre fructul grapefruit?

Stiti totul despre fructul grapefruit?

12.01.2015 | Un fruct bogat în vitamina C, potasiu, limonoizi care inhibă formarea tumorilor, iar pulpa sa este bogată în fibre alimentare solubile și insolubile, cu efect de scădere a indicelui glicemic, de stabilizare a glicemiei și de scădere a colesterolului. Pentru a beneficia de aceste avantaje se recomandă consumul fructului întreg, nu doar sucul din grapefruit.
Sanatatea emotionala

Sanatatea emotionala

06.01.2015 | Tot mai clar și mai evident este faptul că niciun gând nu se naște din lipsa emoției și că emoțiile, fie ele pozitive sau negative, au un efect însemnat asupra sănătății și a funcționalității organismului. Efectele emoțiilor asupra sănătății mentale și fizice, după ultimele descoperiri științifice, pot fi măsurate și apreciate…
Despre alergiile alimentare…

Despre alergiile alimentare…

15.12.2014 | ”Ceea ce pentru unii este plăcere, pentru alții este durere…”, iată o exprimare a realității dintre noi, oamenii. Unele dintre alimente ne fac bine, altele mai puțin bine, starea noastră fiind afectată de alegerea hranei de zi cu zi. Este foarte important să conștientizăm dacă suntem alergici la diferite alimente și în ce măsură acestea ne pot afecta starea generală de bine și randamentul psiho-emoțional. Cercetările în domeniu arată că intens afectat de alergiile la care suntem expuși este chiar sistemul nervos central.
Puneti permanent „in miscare” sistemul limfatic!

Puneti permanent „in miscare” sistemul limfatic!

08.12.2014 | A pune în mișcare sistemul limfatic înseamnă, în primul rând, a pune în mișcare sângele, energia, înseamnă o accelerare a procesele metabolice, practic întreg organismul este antrenat. Într-o măsură mai mare sau mai mică, sistemul limfatic al fiecărui om vegetează, sau mai bine spus are această tendință. Toate celulele au nevoie să se hrănească, apoi să excreteze ceea ce au consumat, iar sistemul limfatic este sistemul de drenare al organismului. Ganglionii limfatici sunt rezervoarele sale septice, locul care adună și care ar fi bine să fie mereu stimulate, spre o bună evacuare. Aveţi grijă, ei trebuie goliţi!
Piroglutamatul,  hrana creierului si acuitatii memoriei!

Piroglutamatul, hrana creierului si acuitatii memoriei!

01.12.2014 | Aminoacidul piroglutamat, descoperit la nivelul lichidului cefalorahidian și creierului, este o substanță esențială în corectarea funcției mintale și a memoriei. Cantitatea crescută a acestui aminoacid a făcut clară presupunerea că acesta este nutrimentul esențial al creierului.
Calitatea alimentelor din dieta de zi cu zi

Calitatea alimentelor din dieta de zi cu zi

29.06.2015 | Calitatea alimentelor se definește prin trei caracteristici, ce ar fi bine să fie îndeplinite simultan, spre un bun sens și un optim aport de nutrienți către organism, spre buna sa stare și funcționare.
Curentul fast-food va fi detronat de noul trend mondial slow-food!

Curentul fast-food va fi detronat de noul trend mondial slow-food!

17.11.2014 | Ați auzit cu toții despre mâncarea gata de cumpărat, imediat servită din mână și extrem de gustoasă, înșelătoarea mâncare de tip ”fast-food”. Termenul din engleză ne vorbește simplu despre acest tip de mâncare, gătită repede, servită la fel, însă deloc potrivită unui act nutrițional.
Cum ne hranim copiii?

Cum ne hranim copiii?

10.11.2014 | Suntem în pragul unei involuții, din punct de vedere culinar, într-o etapă în care copii noștri au început să fie mai bolnavi decât adulții, cu cifre îngrijorătoare asupra unor diagnostice precum diabet, obezitate, cancer, la vârste extreme de fragede. Copii sunt mai bolnavi decât adulții, iată ce generație și ce timpuri parcurgem!
Care este greutatea ideala sau ce reprezinta aceasta pentru noi?

Care este greutatea ideala sau ce reprezinta aceasta pentru noi?

03.11.2014 | Nimeni nu vă va putea da vreodată un răspuns exact, potrivit și firesc, la această simplă întrebare. De ce simplă? Pentru că, conform unor calcule simple, științific, omul actual are un răspuns la mai toate. Doar că, realitatea exterioară de multe ori nu se potrivește cu cea interioară, de aici pornind îndemnul meu către cunoaștere și cercetare personală, către accesarea conștiinței cu care suntem înzestrați și de care este absolut ființial să ne folosim. Am uitat să facem asta, omul actual este bucuros să facă mereu altcineva în locul lui, inclusiv partea aceasta de cercetare personală sau de accesare a conștientului său. Lucru care este imposibil…
Vitamina D este vitala unei bune stari de sanatate

Vitamina D este vitala unei bune stari de sanatate

27.10.2014 | În ziua de astăzi, auzim vorbindu-se foarte mult despre vitamine, nutrienți și un accent mărit se asigură doar pentru unele dintre acestea, cum ar fi Mg, Ca, uitând să se spună că, în fapt, toate vitaminele și toate mineralele din organism au o însemnătate egală, ele lucrând într-o sinergie care depășește cu mult puterea noastră de înțelegere.
Vegetarienii imbatranesc mai frumos? Da, iata o certitudine!

Vegetarienii imbatranesc mai frumos? Da, iata o certitudine!

20.10.2014 | Argumente…
Ce este sanatatea si cum o pastram, ca si stare, ca si o evidenta preocupare?

Ce este sanatatea si cum o pastram, ca si stare, ca si o evidenta preocupare?

13.10.2014 | Se tot vorbește de sănătate în ultimul timp și asta nu este o întâmplare. Evoluția omului a adus odată cu aceasta și o preocupare vădită față de cine este cu adevărat și cum poate el să-și înalțe stările de conștiință, propria-i umanitate și mai mult de atât!
Un mic ghid terapeutic al curei cu struguri

Un mic ghid terapeutic al curei cu struguri

06.10.2014 | Obezitate şi îngrăşare - toate curele cu struguri vizează explicit o scădere mai mult sau mai puţin bruscă în greutate. Important este că, pe lângă acest efect, se produce şi o eliminare masivă a toxinelor din corp, care va favoriza apoi menţinerea greutăţii în limitele pe care le dorim.
Terapie de toamna, cu strugurii... din vita-de-vie!

Terapie de toamna, cu strugurii... din vita-de-vie!

29.09.2014 | Judecând după numele său - viţa de vie - fără îndoială că în frunzele, în seva şi în fructele acestei plante se află o tainică energie a vieţii. Studii riguroase, făcute în laboratoare şi clinici de prestigiu din lume, demonstrează că strugurii, consumaţi din belşug, rivalizează, ca acţiune terapeutică, cu o întreagă industrie de medicamente.
Sapte elemente care te vor ajuta sa ajungi la o varsta record!

Sapte elemente care te vor ajuta sa ajungi la o varsta record!

22.09.2014 | 1. VITAMINA C nu este numită întâmplător ”regina vitaminelor”. Este una dintre cele mai necesare vitamine în absorbția și vitalitatea altor vitamine, de a depinzând desfășurarea mai multor procese bio-chimice din corpul nostru. Nu sintetizăm vitamina C, astfel că aportul acesteia se face exclusiv pe calea alimentației, iar de am consuma și 10 lămâi odată, în 6 ore nu va mai exista vitamina C în corp. Recomand să aveți zilnic, de 3 ori, un aport din această vitamină. Nu încurajez pastilele din farmacii, încurajez consumul de lămâie, goji, pătrunjel și alte surse eficiente ce dețin această vitamină.
Mereu atentie asupra colonului, sa fie intr-o buna stare si functionare! (3)

Mereu atentie asupra colonului, sa fie intr-o buna stare si functionare! (3)

16.09.2014 | 80% din imunitatea noastră este datorată stării colonului! Impresionant! Putem afirma și noi atunci, cu tărie, că boala vine din colon. Corpul nostru nu se îmbolnăvește atâta timp cât vă preocupați de starea intestinului gros. Faceți periodic o curățare a lui și aveți mereu grijă la dieta de zi cu zi. Înșelăciunea gastronomică a zilelor noastre pare a fi parcă o capcană întinsă, să atragă asupra noastră tot felul de stări și indispoziții, boli ce necesită intervenția produselor farmaceutice. Și, exact așa ne putem prinde într-un ciclu ce vizează mai mult o acțiune financiară, în schimbul unei bune stări de sănătate. Nu vă mai lăsați înșelați!
 De ce sunt asa de grave deranjamentele intestinale? (2)

De ce sunt asa de grave deranjamentele intestinale? (2)

09.09.2014 | ”Corpul tău este casa în care trăiești. Prin analogie, este asemenea clădirii în care ai casa. Aceasta are nevoie cel puțin de atenție periodică. Acoperișul poate avea scurgeri, țevile s-ar putea înfunda, termitele pot invada podeaua și pereții, și multe alte cazuri de deteriorare pot avea loc. Asemenea se întâmplă și în corpul fizic. Fiecare funcție și activitate a sistemului tău, zi și noapte, fizică, mentală să spirituală depind de atenția pe care le-o acorzi”, spune Norman Walcker, medic care a trait 116 ani și a tratat pacienți de diferite boli prin sucuri de fructe și legume, specifice pentru fiecare afecțiune în parte. Uimitor, nu-i așa?!
Un pic despre colonul nostru, este el ”sanatos” sau nu? (1)

Un pic despre colonul nostru, este el ”sanatos” sau nu? (1)

02.09.2014 | ”Bolile noastre au ca și punct comun colonul…boala începe din colon.” Păi, dacă așa stau lucrurile, atunci este bine să învățăm treptat câte ceva despre el și despre buna lui stare și funcționare. Cu siguranță, da!
Cand incepe procesul de imbatranire si ce declanseaza aceasta etapa de viata?

Cand incepe procesul de imbatranire si ce declanseaza aceasta etapa de viata?

01.09.2014 | Se spune că noi - doar noi!- , suntem cei ce permitem și acceptăm acest proces al vieții, prin capacitatea de a rămâne plini de vitalitate sau prin pierderea acesteia. Vitalitatea din noi nu este doar o manifestare a stării sau a dinamicii personale dintr-un anumit moment. Ea reprezintă mai mult decât atât, vine dintr-o stare de echilibru bine consolidată în timp, vine dintr-o stare de odihnă câștigată prin disciplina avută în decursul vieții noastre.
Ce mananca un nutritionist?

Ce mananca un nutritionist?

02.09.2014 | Iată, o întrebare adresată recent de o copilă de 11 ani, ce a venit la mine în terapie, adusă fiind de mama ei îngrijorată pentru evoluția kilogramelor. Din vorbă în vorbă, căutând modul în care pot face cunoașterea mea pe înțelesul sau mai bine zis pe interesul acestei fetițe, am descoperit un joc pe care l-am și jucat cu bucurie amândouă. Fiecare avea dreptul să pună, pe rând, câte o întrebare celeilalte. Dacă eu am fost interesată și de stările ei emoționale, de grijile și îngrijorările ei, de felul în care se raportează la părinți și apropiați, ea a fost curioasă doar de aspecte ce privesc mâncarea mea preferată, mâncarea ce dăunează, dulciurile mele preferate… Și astfel, am decis să vă scriu deschis și vouă despre hrana de zi cu zi, poftele, greșelile, despre dieta unui nutriționist, despre dieta mea…
Inapoi
1234