7 pași despre cum putem să slăbim și să nu ne mai îngrășăm

7 pași despre cum putem să slăbim și să nu ne mai îngrășăm

1 zile | ”Cum să slăbesc și să nu mă mai îngraș?” Iată, o întrebare bună, dar oare cine poate să răspundă cel mai bine la ea? Poate doar cei care au trecut prin asta, au învins kilograme, pofte și nevoi. Poate doar cei care au trecut prin acele procese transformaționale cu succes și au înțeles că schimbarea trăită înseamnă: ”așa sunt eu!”
Tu stii ce sa mananci in perioada de post?

Tu stii ce sa mananci in perioada de post?

19.11.2018 | De ce ținem post? Răspunsul este particular fiecăruia dintre noi, iar rezultatele sunt și ele asemenea. Ce putem căuta cu toții este poate nevoia de atenție, de simplitate și o mai bună viziune și claritate a vieții. Iar acestea se pot traduce mai simplu: SĂNĂTATE! Să ne fie de folos cele scrise aici, iar perioada de post ce vine să ne facă mai atenți și mai buni cu noi și cu cei din jurul nostru!
Stresul si vitamina C

Stresul si vitamina C

29.10.2018 | Cortizolul este adesea numit ”hormonul stresului” și este produs de glandele suprarenale în condiții stresante. Practic, de el depinde răspunsul ”fugi sau luptă” atunci când suntem în pericol și trebuie să acționăm. În momentul în care organismul este pus într-o situație stresantă el va secreta cortizol în fluxul sanguin, ceea ce va crește amețitor apetitul și poate duce la creșterea depozitelor de țesut adipos de pe abdomen, în timp. Iată cum acest steroid produs în situațiile de stres, pare să fie vinovat de țesutul adipos de pe burtă, atât de prezent în ultimul timp și la femei.
Mineralele esentiale in activitatea sportiva

Mineralele esentiale in activitatea sportiva

08.10.2018 | Transpirația din timpul antrenamentelor – fie că suntem la sală, alergăm sau pedalăm pe bicicletă – presupune pierderea de electroliți și minerale, implicit. Dacă ne antrenăm până în 4 ore/săptămână nu avem de ce să ne îngrijorăm, însă atunci când activitatea este întinsă pe o perioadă mai mare, ar fi bine să ne suplimentăm dieta fie prin alimente specifice, sau printr-un aport de suplimente cu următoarele minerale: calciu, fier, zinc și antioxidanți.
Argumente medicale pentru activitatea fizica regulata

Argumente medicale pentru activitatea fizica regulata

01.10.2018 | Suntem mulți dintre noi bolnavi, o societate cu un consum imens de antibiotice, mari amatori de pastile. Ne costă mult sănătatea, muncim să câștigăm bani, cheltuim să ne recăpătăm sănătoși. Un cerc vicios! Cu toate acestea există o seamă de lucruri pe care nu le facem, iar dacă le-am face, am fi mai sănătoși. Ne îmbolnăvim, luăm pastile, în loc să facem simplu, o activitatea fizică regulată. Cu 20-40 de minute/zi, beneficiile sunt uimitoare. Iată câteva argumente care, îmi place să cred, te pot determina și pe tine să te apuci de sport, chiar de mâine:
9 pasi pentru a scapa de toxine nedorite in corp

9 pasi pentru a scapa de toxine nedorite in corp

22.09.2018 | Atunci când vrei să îmbunătățești calitatea vieții, când devii preocupat de alegerea nutrițională și ajungi la concluzia firească că tot ce consumi și pui pe piele este integrat de corp, începi să ai o anume atenție asupra acestor produse. Nu vorbim doar despre alimente, vorbim despre toate produsele cu care intri în contact, de la piele, cavitate bucală și tub digestiv. Prevenția bolilor sau păstrarea unei aspect cât mai îngrijit presupune o rigoare nu doar în nutriție, cât și în alegerile produselor de îngrijire mai puțin toxice, cu mai puține surse de compuși chimici. Fă toate aceste schimbări în ritmul propriu și amintește-ți că oricând poți aduce îmbunătățiri în modul tău de viață.
Jurnalul personal - de ce sa scriu intr-un jurnal?

Jurnalul personal - de ce sa scriu intr-un jurnal?

22.09.2018 | Un obicei pentru adolescenți, ar spune unii și, poate fi! Este interesant cum în acea perioadă scriam într-un jurnal, într-o etapă de progres și nestăvilită evoluție. Iar, ca adult, într-o bună zi vine cineva și-ți spune: „de mâine scrie într-un jurnal cu regularitate”, să te întrebi mai întâi de ești pregăti și îți dorești o nouă etapă în evoluția ta personală. Da, este o provocare și o oportunitate excelentă de a progresa!
5 alimente pentru eliberarea corpului de metale grele

5 alimente pentru eliberarea corpului de metale grele

22.09.2018 | Omul este supus în prezent unui atac de substanțe otrăvitoare, printre care sunt și metalele grele: mercur, cadmiu, arsenic, plumb, cupru, aluminiu, nichel. Poluarea aerului, substanțele chimice pulverizate prin nanotehnologie pe aproape toate produsele industriale, antibioticele, pesticidele, erbicidele și fungicidele, materialele plastice, produsele de curățat, dioxinele din ocean și alte mii de substanțe chimice produse în fiecare an, toate încarcă rezervele de apă potabilă și mediul în care noi trăim. 6
Mancarea cu rol de medicament - NUTRACEUTICELE

Mancarea cu rol de medicament - NUTRACEUTICELE

24.07.2018 | Știința nutriției are ca scop analizarea modului în care nutrienții și alte componente ale dietei influențează starea de sănătate și boala, de-a lungul vieții. Aceasta se bazează pe cunoștințele de bază: caracteristicile nutrienților, biologia și biochimia metabolizării acestora, căile de semnalizare și rolul lor în homeostazia organismului. Tot ea studiază erorile de metabolism prezente încă de la naștere, chiar în termeni de simplă susceptibilitate și încearcă să înțeleagă interacțiunea gene-nutrient.
O lectie importanta - HIDRATAREA

O lectie importanta - HIDRATAREA

22.09.2018 | Prima lecție în procesul de cunoaștere și înțelegere a nutriției - în procesele biochimice ce generează metabolismul corpului uman - este legată de consumul de apă. Hidratarea este esențială într-un demers de atenție asupra stării de sănătate, precum și acolo unde dieta de zi cu zi reprezintă cel mai simplu și firesc mod de prevenție. Tu bei apă? Când te hidratezi și cu ce faci asta?
Cum putem sa ne recapatam starea de bine si sanatatea

Cum putem sa ne recapatam starea de bine si sanatatea

22.09.2018 | Fructele, legumele, plantele aromatice, algele marine, condimentele - toate sunt un „hobby drăgălaș”, cu care ne putem ocupa fiecare dintre noi, până când oamenii de știință vor descoperi remediile multor boli la care încă nu avem vindecare. Dar, oare, chiar acest „hobby drăgălaș” poate deține adevăratele remedii împotriva îmbolnăvirilor sau în vindecare? Ele previn și vindecă mare parte dintre acestea? Poate că puterea lor de prevenție și vindecare acționează pe un nivel la care noi nici nu avem puterea încă de integrare a lor. Și totuși, noi știm de proprietățile lor, dar nu știm să profităm la maxim de puterea acestora.
Mobilizeaza-te si scapa de kilogramele in plus!

Mobilizeaza-te si scapa de kilogramele in plus!

22.09.2018 | Dacă ai probleme cu greutatea ești provocat să faci ceva, nu poți lăsa kilogramele în plus să-ți afecteze starea de sănătate. Așa se întâmplă, după câteva kilograme în plus încep să apară tot felul de disfuncții ale tubului digestiv, ale aparatului cardio-vascular, este afectat pancreasul, sistemul nervos. Se poate ajunge ușor la diabet, depresii, dislipidemii sau chiar cancer. Nu ai voie să te complaci în această stare. Strig tare să mă auzi și să înțelegi că trebuie să faci ceva!
Reteta de viata buna: bunul-simt

Reteta de viata buna: bunul-simt

22.09.2018 | Transformarea omului este cumva îngrijorătoare. Parcă pierdem din suflet și câștigăm o stare apropiată unei mașini de consum, pentru care vitaminele, dietele de slăbit, pastilele pentru tot felul de stări sunt consecințele unei igiene precare a vieții. Speculațiile și realizarea de profit material vin în imediată vecinătate a acestor consecințe de viață. Ca unui copil, ne sunt prezentate prin diferite canale, care sunt cele mai bune produse pe care să le consumăm. Mai poate fi vreo îndoială că manipularea face parte din igiena noastră de viață? Dar oare noi de ce ne lăsăm manipulați și încurajăm acest sistem nefavorabil? Unde este bunul nostru simț, dacă ei, ceilalți, l-au pierdut pe al lor? 2
Zece remedii ce lupta impotriva depresiei

Zece remedii ce lupta impotriva depresiei

22.09.2018 | Chiar dacă nu ai fost niciodată deprimat, cu siguranță cunoști măcar o persoană care s-a aflat în această condiție. Nu cred că există nimeni care să nu fi simțit sau să fi auzit măcar o dată pe cineva spunând: „Sunt deprimat!” Cei care nu au trecut prin astfel de situații, confundă starea depresivă cu un sentiment efemer al tristeții, iar cei care suferă de depresie sunt pentru ei persoane de neînțeles: „Cum adică să nu poți să te înveselești și tu puțin?” Adevărul este că există o mare diferență între o stare trecătoare de melancolie și depresia clinică. Acesta din urmă chiar trebuie luată în serios! Unele persoane nici nu pot descrie starea în care se află, iar alții mărturisesc o stare lipsită de sens și dorință de viață, fiind lipsiți de orice speranță.
Patru secrete pentru a creste nivelul de energie

Patru secrete pentru a creste nivelul de energie

22.09.2018 | Descoperiți câteva secrete pentru creșterea nivelului de energie.
Sucul de morcov - „aur de 24 de carote”

Sucul de morcov - „aur de 24 de carote”

22.09.2018 | Zilele acestea m-a luat și pe mine gripa: formă urâtă, stat în casă, lipsită de energie, cam așa s-au derulat câteva zile. Atentă la mine, cum mă simt și ce mi-ar face bine să consum, mi-a fost ușor să-mi dau seama de beneficiul enorm adus stării generale, consumând suc proaspăt, pe care-l preferam în locul oricărei forme de mâncare.
De ce mananc?

De ce mananc?

22.09.2018 | Combustibilul nostru de funcționare este mâncarea, la fel cum orice mașină are nevoie pentru buna funcționare de combustie generatoare de energie și funcționare. Doar că oamenii sunt mai complicați decât mașinile, sunt motivați activ spre a avea comportamente de supraviețuire, cum ar fi mâncatul sau sexul și pentru că acestea oferă plăcere. Și, totuși, de ce mănânc?
Scapa de stres si de kilogramele in plus

Scapa de stres si de kilogramele in plus

22.09.2018 | Te stresezi, ești într-o perioadă de viață în care nu-ți găsești ritmul sau sensul? Iar aceasta nu îți afectează doar nivelul de trai și starea, dar te face să arăți tot mai rău, de la o zi la alta … Toate gândurile și neîmplinirile se văd remarcate și la nivelul grăsimii abdominale, care crește într-un ritm îngrijorător … ”Nu mănânc mult, dar ce mănânc parcă tot se depune, metabolismul este încetinit și cred că mă îngraș și de la apă!” Îți sună cunoscut, te regăsești și tu aici? Ei bine, sunt tot mai mulți în această situație. Viața este pe fugă, ne grăbim în orice, avem termene limită și o multitudine de tascuri de rezolvat permanent. De trăit, în adevăratul sens, trăim puțin, din păcate …
Tu citesti eticheta produselor alimentare?

Tu citesti eticheta produselor alimentare?

22.09.2018 | Am scris acest articol cu gândul de a te inspira și a te îndemna să citești etichetele produselor pe care le cumperi ca și hrana ”cea de toate zilele”. Citește eticheta și dacă vezi o etalare de termeni pe care nu-i cunoști, renunță la acel produs. Caută acele produse integrale, cu cât mai puține ingrediente și neapărat să înțelegi componența produsului. Vezi chimie, mare grijă, mai bine renunță, decât să te lași înșelată! Multă sănătate și înțelepciune pentru noi toți! 2
Alege sa fii fericit!

Alege sa fii fericit!

22.09.2018 | Să-ți dorești ceva cu putere, cu adâncime și din toată simțirea are o acțiune magică. Când începi să asculți, să respecți și să urmezi aceste dorințe, toate te vor duce în direcția unei vieți minunate, așa cum poate ți-o și imaginezi uneori.
Ai inceput sa cauti cadourile de Craciun pentru cei dragi?

Ai inceput sa cauti cadourile de Craciun pentru cei dragi?

22.09.2018 | Îți amintesc că darul este gestul care poartă în sine dragostea ta pentru cel căruia oferi darul. Printr-o simplă, dar deloc ușor de realizat mișcare a gândului, poți transforma totul în dar: viața, profesia, toate lucrurile făcute de tine la fiecare pas. Este luna decembrie, o lună a dăruirii, cea mai bună perioadă prin care putem lansa gândul de A DĂRUI, la tot pasul. Este suficient ca în adâncul sufletului să spui: „Lucrul acesta îl fac pentru mama/soțul/soția/prietenul/fratele/sora mea!”. În felul acesta facem exercițiul vieții ca dăruire, ne plasăm pe traiectoria existenței ca DAR... Decembrie, cea mai frumoasă perioadă din an! Este iarnă, o vreme a sufletelor noastre și a puterii de a ne deschide și de a dărui. Este vremea în care ne adunăm mai mulți la un loc, fie în familie, fie între apropiați și „ne ghemuim la căldura sufletelor noastre”…
Reteta pentru buna dispozitie!

Reteta pentru buna dispozitie!

22.09.2018 | Îți lipsesc zilele lungi de vară? Acest gând ar putea să-ți dea o stare mai apăsată, mai lipsită de culoare. Pierzi din entuziasmul lucrului bine făcut, pierzi din cheful de face ceva, se instalează o apatie… Evident, poți da vina pe vremea de afară! Poate prima zăpadă te va ajuta să depășești starea, iar până atunci îți propun să depășești aceste faze de „insuficientă veselie” prin câteva acțiuni super eficiente și parcă la fix venite în acestă perioadă de an.
Beneficiile mai putin cunoscute ale unei activitati fizice regulate

Beneficiile mai putin cunoscute ale unei activitati fizice regulate

22.09.2018 | Oamenii fac sport din diferite motive: pentru a arăta bine sau pentru a avea mai multă energie, pentru creșterea masei musculare sau obținerea unei siluete armonioase. Nu are nimeni nicio îndoiala că sportul modelează corpul fizic și-l face mai frumos!
Remedii naturale impotriva gripei de sezon

Remedii naturale impotriva gripei de sezon

22.09.2018 | Dacă suferiți de răceală sau gripă, există câteva remedii naturale care pot accelera rapid recuperarea.
Proteina din carne si garnitura potrivita?

Proteina din carne si garnitura potrivita?

22.09.2018 | Cea mai frecventă întrebare, atunci când vorbim despre combinații alimentare: ”Cu ce este corect a combina la masă CARNEA?” Răspunsul meu este direct și simplu, printr-o altă întrebare: ”Cum, încă mai consumi carne?” Glumesc, evident! Revenind…
Vrei o silueta frumoasa? Iata ce ai de făcut

Vrei o silueta frumoasa? Iata ce ai de făcut

22.09.2018 | Dacă ești nemulțumit/ă de aspectul estetic al corpului tău, ceva din comportamentul alimentar, bioritmul sau obiceiurile tale nu sunt dintre cele bune. Fiecare dintre noi, prin atenție și supraveghere permanentă, poate aduce îmbunătățiri, schimbarea este forma prin care se desfășoară viața omului pe pământ. Îți propun atenție asupra unor aspecte care pot aduce schimbări uimitoare, fără a te scoate prea mult din zona de confort. Dacă vrei să scapi de câteva kilograme, însă nu vrei să-ți schimbi fundamental viața, uită-te cu atenție la aceste obiceiuri ce ar putea sa te afecteze negativ mai mult decât crezi.
Proteina animala - produsele lactate

Proteina animala - produsele lactate

22.09.2018 | Se spune că la carne renunțăm cum renunțăm, dar la brânză…este foarte greu! Și, așa și este, așa ne povestesc cei care trec prin aceste schimbări, prin aceste alegeri conștiente ale alimentație. Nu știm cum e, până nu încercăm! Fiecare cu propriile sale descoperiri și alegeri.
Pasi catre o imunitate excelenta

Pasi catre o imunitate excelenta

22.09.2018 | Sistemul imunitar este diferit de celelalte sisteme din organism, acesta nefiind o structură fizică, ci un ansamblu de interacţiuni complexe care implică diferite organe, structuri şi substanţe, precum: globulele albe, măduva spinării, vasele limfatice şi organele, celulele specializate din anumite ţesuturi ale organismului şi substanţe specializate numite factori de ser prezente în sânge. Iată, toate aceste componente conlucrează pentru a proteja organismul împotriva bolilor şi a infecţiilor. Tocmai de aceea, păstrarea lui în bună funcționare reprezintă un demers ce cuprinde toate acțiunile fizice și psihice ale omului. E bine să ne amintim mereu de câțiva pași simplii, spre păstrarea stării de sănătate…
Vara, proba costumului de baie!

Vara, proba costumului de baie!

22.09.2018 | Vara, sezonul în care ne arătăm lumii exact așa cum suntem, costumul de baie nu poate trișa în fața formelor fizice. Sexul frumos este supus privirii celor din jur, fiecare dintre noi căutând frumusețea și eleganța celor pe care-i privim. Dacă mișcarea fizică și grija pentru armonia formelor este o preocupare permanentă, ne vom bucura de apreciere, ne vom simți bine în costumul de baie. Dacă nu avem un program regulat de activitatea fizică, ar fi bine să ținem cont de câteva aspecte ce vin în ajutor, pe ultima sută de metri…
Cum ne ingrijim pielea?

Cum ne ingrijim pielea?

22.09.2018 | Niciun alt organ nu este supus expunerii și rănirii așa cum se întâmplă cu pielea noastră. Lumina soarelui, fumatul, poluarea, microbii, propriile emoții, starea interioară, alergiile sau infecțiile interne, toate acestea au un efect asupra aspectului nostru exterior. Erupțiile cutanate sunt un indicator al echilibrului intern, un semn prin care știm că sistemul imunitar se luptă pentru a menține starea noastră de sănătate.
Cele mai bune sfaturi de nutritie pentru o viata sanatoasa

Cele mai bune sfaturi de nutritie pentru o viata sanatoasa

22.09.2018 | 1. Este foarte important să ai înțelegere și să știi ce reprezintă mâncarea pentru tine. Mănânci de plăcere sau pentru a-ți asigura necesarul de nutrienți și energie corpului? Ai nevoie de unele cunoștințe pentru a putea fi în echilibru, adică să consumi hrană plină de nutrienți, care să-ți și placă gustului, evident!
Plan de detoxifiere in 7 zile

Plan de detoxifiere in 7 zile

22.09.2018 | Pentru că mult se vorbește despre importanța perioadelor de detoxifiere, m-am gândit să vă scriu și eu ceva legat de aceasta. Urmează o scurtă vacanță în care putem integra perfect cele la care mă gândesc, iar cele șapte zile vor aduce schimbări la nivelul de conștiință și de stare fizică, evident.
Cu ce inlocuim zaharul nociv din dieta zilnica?

Cu ce inlocuim zaharul nociv din dieta zilnica?

22.09.2018 | Suntem deja mulți dintre cei care am înțeles cât este de nociv ”praful alb” din alimentație, numit zahăr. Toate studiile din ultimii ani incriminează zahărul ca fiind cel care declanșează, prin consumul inconștient, diferite degnerescențe neuronale, depresii, dezechilibre ale florei intestinale. Tot el este în cap de listă atunci când vorbim despre ce anume declanșează boli precum: Parckinson, Alzheimer, diabetul zaharat, chiar și cancer.
Patrunjelul este o multivitamina naturala

Patrunjelul este o multivitamina naturala

22.09.2018 | Atunci când se va face reclamă la televizor la planta numită pătrunjel, apoi să știți că omul s-a așezat pe drumul simplu și drept al conștiinței alimentare. 2
De ce este bine sa "atipesti" 20 de minute, dupa-masa?

De ce este bine sa "atipesti" 20 de minute, dupa-masa?

22.09.2018 | Mulți europeni cred în beneficiile unui ”power napping” de după-masă (adică, un pui de somn!), atât de mult încât închid câteva ore programul de muncă de după-masa. Aceasta, pentru a permite tuturor să ia un pui de somn rapid, ca mai apoi să se reîncarce și să fie eficienți, în cea de a doua parte din zi.
10 principii de baza in cazul unei diete sanatoase

10 principii de baza in cazul unei diete sanatoase

22.09.2018 | Medicina și rolul său sunt incontestabile, salvează vieți! Incontestabil este și rolul nutriției în profilaxia, menținerea și căpătarea stărilor de sănătate, printr-o dietă conștient aleasă. Dieta noastră este cea care susține cu adevărat, ca un ”combustibil”, partea noastră fizică, organismul ca un întreg. Să nu ne depărtăm atât de mult de firescul existențial, de ce spunea părintele medicinei: ”hrana să vă fie medicament!” Distanța acesta ar putea să nu fie un pas de evoluție și prosperitate, mai degrabă o capcană sau o înșelare a timpurilor actuale.
10 remedii pentru imunitate excelenta

10 remedii pentru imunitate excelenta

22.09.2018 | Un sistem imunitar puternic ne ferește de infecții, viroze, ține boala departe de noi. Genetic se spune că structura noastră poate fi mai slabă sau rezistentă, lucru care poate fi luat în seamă doar pentru a găsi o scuză celor ce se întâmplă. Genetica dispune dar nu declanșează manifestarea genelor sensibile sau generatoare de boală!
Avem un creier, cum il protejam?

Avem un creier, cum il protejam?

22.09.2018 | Se spune că de la naștere și mai apoi tot restul vieții, creierul este în permanență activ. Într-un fel sau altul ”le face pe toate”, așa că are nevoie de puțin ajutor. Cea mai bună cale este și o alimentație care să-l susțină în uriașul efort al fiecărui moment. Astfel că, m-am gândit să amintesc câteva dintre cele mai importante alegeri pentru creierul nostru.
Daca e primavara, fuga la piata!

Daca e primavara, fuga la piata!

22.09.2018 | „După-atâta frig și ceață / Iar s-arată soarele…”. Ca-n poezia lui Topârceanu, să ieșim din casă spre natură, spre renașterea din jur. Bucuria schimbării o avem cu toții, starea de primăvară ne trezește spre noi aspirații și o mai bună stare de sănătate. Iarna, alimentația este una mai puțin bogată în enzime, cele ce susțin toate procesele chimice ale organismului, iar primăvara aduce schimbarea și în acest fel.
Psihanaliza burtii

Psihanaliza burtii

22.09.2018 | Totalitatea bacteriilor din intestinul nostru formează microbiomul, iar acesta are o mare influență asupra creierului nostru. Pentru a înțelege mai bine aceste realități ne putem gândi și la felul în care paraziții produc substanțe capabile să influențeze comportamentul animalului parazitat și să-l îndemne a se comporta într-un anume fel.
Tubul digestiv, al doilea creier al nostru!

Tubul digestiv, al doilea creier al nostru!

22.09.2018 | Leopold Auerbach este cel care a descoperit în secolul XIX faptul că peretele intestinului este căptușit cu celule nervoase. A și dat o denumire acestui strat de celule ganglionare ce permite controlul mișcărilor și a cărui funcție principală este a face să înainteze alimentele de-a lungul tubului digestiv. ”Plexul lui Auerbach”, așa l-a denumit. Tot în acest secol, Bayliss și Ernest Starling au secționat legăturile nervoase dintre creier și intestinele unui câine. Și, surprinzător, activitatea digestivă a acestuia a continuat într-o manieră aproape normală. De aici, concluzia a fost clară: sistemul nervos enteric este autonom și nu depinde de comenzile vreunui ”comandor”, cum ar fi creierul.
Cum inabusim din fasa o raceală sau viroza?

Cum inabusim din fasa o raceală sau viroza?

22.09.2018 | Mulți răcesc, capătă viroze, tot mai puternic parcă se manifestă stările din aceste situații. Ar fi bine să înțelegem că și noi putem să ajutăm organismul, alegând o dietă conștientă și produse de suport ale sănătății. Acestea ar fi bine să le avem mereu la îndemână. Cu lucruri simple să pornim, acestea pot face de multe ori diferența…
Traim in era nutritionismului?

Traim in era nutritionismului?

22.09.2018 | Trăim o vreme în care omul are tot mai multă nevoie de consiliere nutrițională. Oare de ce? Ce s-a întâmplat de omul nu mai știe ce/cât/cum să mănânce? Trebuie să recunoaștem că ”nutriționismul” este foarte atractiv în zilele noastre, când avem mii de produse în hypermarket, cum să nu fie vorba despre ”era nutriționismului?” Gândiți-vă câți sunt implicați în povestea aceasta? Consumatori, producători, dieteticieni, consilieri nutriționali, jurnaliști în domeniu, toți devenind ”must have” al societății actuale.
Slow-food si starea de prezenta!

Slow-food si starea de prezenta!

22.09.2018 | A mânca încet e o chestiune de inteligență și cunoaștere, una dintre atributele firii noastre superioare. Iar aceasta ne și deosebește chiar de celelalte viețuitoare. Conștiința trează și mereu înălțarea ei, pornește simplu, chiar și din aprecierea simplă și firească a hranei din fiecare zi.
Provocare, la inceput de an!

Provocare, la inceput de an!

22.09.2018 | Fiecare început are o energie, o forță de schimbare, pe care mulți dintre noi o simțim și de care ne și bucurăm! Cine dintre noi nu are o rezoluție, o dorință sau o schimbare, la care se gândește cum să o împlinească? Tot mai mulți suntem atenți și prezenți în viețile noastre, iar aceasta presupune năzuințe de împlinit, construind progresul fiecăruia dintre noi.
Inapoi
1234