Scapa de stres si de kilogramele in plus

Scapa de stres si de kilogramele in plus

05.02.2018 | Te stresezi, ești într-o perioadă de viață în care nu-ți găsești ritmul sau sensul? Iar aceasta nu îți afectează doar nivelul de trai și starea, dar te face să arăți tot mai rău, de la o zi la alta … Toate gândurile și neîmplinirile se văd remarcate și la nivelul grăsimii abdominale, care crește într-un ritm îngrijorător … ”Nu mănânc mult, dar ce mănânc parcă tot se depune, metabolismul este încetinit și cred că mă îngraș și de la apă!” Îți sună cunoscut, te regăsești și tu aici? Ei bine, sunt tot mai mulți în această situație. Viața este pe fugă, ne grăbim în orice, avem termene limită și o multitudine de tascuri de rezolvat permanent. De trăit, în adevăratul sens, trăim puțin, din păcate …
Tu citesti eticheta produselor alimentare?

Tu citesti eticheta produselor alimentare?

22.01.2018 | Am scris acest articol cu gândul de a te inspira și a te îndemna să citești etichetele produselor pe care le cumperi ca și hrana ”cea de toate zilele”. Citește eticheta și dacă vezi o etalare de termeni pe care nu-i cunoști, renunță la acel produs. Caută acele produse integrale, cu cât mai puține ingrediente și neapărat să înțelegi componența produsului. Vezi chimie, mare grijă, mai bine renunță, decât să te lași înșelată! Multă sănătate și înțelepciune pentru noi toți! 2
Alege sa fii fericit!

Alege sa fii fericit!

08.01.2018 | Să-ți dorești ceva cu putere, cu adâncime și din toată simțirea are o acțiune magică. Când începi să asculți, să respecți și să urmezi aceste dorințe, toate te vor duce în direcția unei vieți minunate, așa cum poate ți-o și imaginezi uneori.
Ai inceput sa cauti cadourile de Craciun pentru cei dragi?

Ai inceput sa cauti cadourile de Craciun pentru cei dragi?

18.12.2017 | Îți amintesc că darul este gestul care poartă în sine dragostea ta pentru cel căruia oferi darul. Printr-o simplă, dar deloc ușor de realizat mișcare a gândului, poți transforma totul în dar: viața, profesia, toate lucrurile făcute de tine la fiecare pas. Este luna decembrie, o lună a dăruirii, cea mai bună perioadă prin care putem lansa gândul de A DĂRUI, la tot pasul. Este suficient ca în adâncul sufletului să spui: „Lucrul acesta îl fac pentru mama/soțul/soția/prietenul/fratele/sora mea!”. În felul acesta facem exercițiul vieții ca dăruire, ne plasăm pe traiectoria existenței ca DAR... Decembrie, cea mai frumoasă perioadă din an! Este iarnă, o vreme a sufletelor noastre și a puterii de a ne deschide și de a dărui. Este vremea în care ne adunăm mai mulți la un loc, fie în familie, fie între apropiați și „ne ghemuim la căldura sufletelor noastre”…
Reteta pentru buna dispozitie!

Reteta pentru buna dispozitie!

29.11.2017 | Îți lipsesc zilele lungi de vară? Acest gând ar putea să-ți dea o stare mai apăsată, mai lipsită de culoare. Pierzi din entuziasmul lucrului bine făcut, pierzi din cheful de face ceva, se instalează o apatie… Evident, poți da vina pe vremea de afară! Poate prima zăpadă te va ajuta să depășești starea, iar până atunci îți propun să depășești aceste faze de „insuficientă veselie” prin câteva acțiuni super eficiente și parcă la fix venite în acestă perioadă de an.
Beneficiile mai putin cunoscute ale unei activitati fizice regulate

Beneficiile mai putin cunoscute ale unei activitati fizice regulate

06.11.2017 | Oamenii fac sport din diferite motive: pentru a arăta bine sau pentru a avea mai multă energie, pentru creșterea masei musculare sau obținerea unei siluete armonioase. Nu are nimeni nicio îndoiala că sportul modelează corpul fizic și-l face mai frumos!
Remedii naturale impotriva gripei de sezon

Remedii naturale impotriva gripei de sezon

23.10.2017 | Dacă suferiți de răceală sau gripă, există câteva remedii naturale care pot accelera rapid recuperarea.
Proteina din carne si garnitura potrivita?

Proteina din carne si garnitura potrivita?

09.10.2017 | Cea mai frecventă întrebare, atunci când vorbim despre combinații alimentare: ”Cu ce este corect a combina la masă CARNEA?” Răspunsul meu este direct și simplu, printr-o altă întrebare: ”Cum, încă mai consumi carne?” Glumesc, evident! Revenind…
Vrei o silueta frumoasa? Iata ce ai de făcut

Vrei o silueta frumoasa? Iata ce ai de făcut

26.09.2017 | Dacă ești nemulțumit/ă de aspectul estetic al corpului tău, ceva din comportamentul alimentar, bioritmul sau obiceiurile tale nu sunt dintre cele bune. Fiecare dintre noi, prin atenție și supraveghere permanentă, poate aduce îmbunătățiri, schimbarea este forma prin care se desfășoară viața omului pe pământ. Îți propun atenție asupra unor aspecte care pot aduce schimbări uimitoare, fără a te scoate prea mult din zona de confort. Dacă vrei să scapi de câteva kilograme, însă nu vrei să-ți schimbi fundamental viața, uită-te cu atenție la aceste obiceiuri ce ar putea sa te afecteze negativ mai mult decât crezi.
Proteina animala - produsele lactate

Proteina animala - produsele lactate

21.08.2017 | Se spune că la carne renunțăm cum renunțăm, dar la brânză…este foarte greu! Și, așa și este, așa ne povestesc cei care trec prin aceste schimbări, prin aceste alegeri conștiente ale alimentație. Nu știm cum e, până nu încercăm! Fiecare cu propriile sale descoperiri și alegeri.
Pasi catre o imunitate excelenta

Pasi catre o imunitate excelenta

07.08.2017 | Sistemul imunitar este diferit de celelalte sisteme din organism, acesta nefiind o structură fizică, ci un ansamblu de interacţiuni complexe care implică diferite organe, structuri şi substanţe, precum: globulele albe, măduva spinării, vasele limfatice şi organele, celulele specializate din anumite ţesuturi ale organismului şi substanţe specializate numite factori de ser prezente în sânge. Iată, toate aceste componente conlucrează pentru a proteja organismul împotriva bolilor şi a infecţiilor. Tocmai de aceea, păstrarea lui în bună funcționare reprezintă un demers ce cuprinde toate acțiunile fizice și psihice ale omului. E bine să ne amintim mereu de câțiva pași simplii, spre păstrarea stării de sănătate…
Vara, proba costumului de baie!

Vara, proba costumului de baie!

10.07.2017 | Vara, sezonul în care ne arătăm lumii exact așa cum suntem, costumul de baie nu poate trișa în fața formelor fizice. Sexul frumos este supus privirii celor din jur, fiecare dintre noi căutând frumusețea și eleganța celor pe care-i privim. Dacă mișcarea fizică și grija pentru armonia formelor este o preocupare permanentă, ne vom bucura de apreciere, ne vom simți bine în costumul de baie. Dacă nu avem un program regulat de activitatea fizică, ar fi bine să ținem cont de câteva aspecte ce vin în ajutor, pe ultima sută de metri…
Cum ne ingrijim pielea?

Cum ne ingrijim pielea?

26.06.2017 | Niciun alt organ nu este supus expunerii și rănirii așa cum se întâmplă cu pielea noastră. Lumina soarelui, fumatul, poluarea, microbii, propriile emoții, starea interioară, alergiile sau infecțiile interne, toate acestea au un efect asupra aspectului nostru exterior. Erupțiile cutanate sunt un indicator al echilibrului intern, un semn prin care știm că sistemul imunitar se luptă pentru a menține starea noastră de sănătate.
Cele mai bune sfaturi de nutritie pentru o viata sanatoasa

Cele mai bune sfaturi de nutritie pentru o viata sanatoasa

19.06.2017 | 1. Este foarte important să ai înțelegere și să știi ce reprezintă mâncarea pentru tine. Mănânci de plăcere sau pentru a-ți asigura necesarul de nutrienți și energie corpului? Ai nevoie de unele cunoștințe pentru a putea fi în echilibru, adică să consumi hrană plină de nutrienți, care să-ți și placă gustului, evident!
Plan de detoxifiere in 7 zile

Plan de detoxifiere in 7 zile

05.06.2017 | Pentru că mult se vorbește despre importanța perioadelor de detoxifiere, m-am gândit să vă scriu și eu ceva legat de aceasta. Urmează o scurtă vacanță în care putem integra perfect cele la care mă gândesc, iar cele șapte zile vor aduce schimbări la nivelul de conștiință și de stare fizică, evident.
Cu ce inlocuim zaharul nociv din dieta zilnica?

Cu ce inlocuim zaharul nociv din dieta zilnica?

29.05.2017 | Suntem deja mulți dintre cei care am înțeles cât este de nociv ”praful alb” din alimentație, numit zahăr. Toate studiile din ultimii ani incriminează zahărul ca fiind cel care declanșează, prin consumul inconștient, diferite degnerescențe neuronale, depresii, dezechilibre ale florei intestinale. Tot el este în cap de listă atunci când vorbim despre ce anume declanșează boli precum: Parckinson, Alzheimer, diabetul zaharat, chiar și cancer.
Patrunjelul este o multivitamina naturala

Patrunjelul este o multivitamina naturala

15.05.2017 | Atunci când se va face reclamă la televizor la planta numită pătrunjel, apoi să știți că omul s-a așezat pe drumul simplu și drept al conștiinței alimentare. 2
De ce este bine sa "atipesti" 20 de minute, dupa-masa?

De ce este bine sa "atipesti" 20 de minute, dupa-masa?

08.05.2017 | Mulți europeni cred în beneficiile unui ”power napping” de după-masă (adică, un pui de somn!), atât de mult încât închid câteva ore programul de muncă de după-masa. Aceasta, pentru a permite tuturor să ia un pui de somn rapid, ca mai apoi să se reîncarce și să fie eficienți, în cea de a doua parte din zi.
10 principii de baza in cazul unei diete sanatoase

10 principii de baza in cazul unei diete sanatoase

01.05.2017 | Medicina și rolul său sunt incontestabile, salvează vieți! Incontestabil este și rolul nutriției în profilaxia, menținerea și căpătarea stărilor de sănătate, printr-o dietă conștient aleasă. Dieta noastră este cea care susține cu adevărat, ca un ”combustibil”, partea noastră fizică, organismul ca un întreg. Să nu ne depărtăm atât de mult de firescul existențial, de ce spunea părintele medicinei: ”hrana să vă fie medicament!” Distanța acesta ar putea să nu fie un pas de evoluție și prosperitate, mai degrabă o capcană sau o înșelare a timpurilor actuale.
10 remedii pentru imunitate excelenta

10 remedii pentru imunitate excelenta

17.04.2017 | Un sistem imunitar puternic ne ferește de infecții, viroze, ține boala departe de noi. Genetic se spune că structura noastră poate fi mai slabă sau rezistentă, lucru care poate fi luat în seamă doar pentru a găsi o scuză celor ce se întâmplă. Genetica dispune dar nu declanșează manifestarea genelor sensibile sau generatoare de boală!
Avem un creier, cum il protejam?

Avem un creier, cum il protejam?

10.04.2017 | Se spune că de la naștere și mai apoi tot restul vieții, creierul este în permanență activ. Într-un fel sau altul ”le face pe toate”, așa că are nevoie de puțin ajutor. Cea mai bună cale este și o alimentație care să-l susțină în uriașul efort al fiecărui moment. Astfel că, m-am gândit să amintesc câteva dintre cele mai importante alegeri pentru creierul nostru.
Daca e primavara, fuga la piata!

Daca e primavara, fuga la piata!

03.04.2017 | „După-atâta frig și ceață / Iar s-arată soarele…”. Ca-n poezia lui Topârceanu, să ieșim din casă spre natură, spre renașterea din jur. Bucuria schimbării o avem cu toții, starea de primăvară ne trezește spre noi aspirații și o mai bună stare de sănătate. Iarna, alimentația este una mai puțin bogată în enzime, cele ce susțin toate procesele chimice ale organismului, iar primăvara aduce schimbarea și în acest fel.
Psihanaliza burtii

Psihanaliza burtii

20.03.2017 | Totalitatea bacteriilor din intestinul nostru formează microbiomul, iar acesta are o mare influență asupra creierului nostru. Pentru a înțelege mai bine aceste realități ne putem gândi și la felul în care paraziții produc substanțe capabile să influențeze comportamentul animalului parazitat și să-l îndemne a se comporta într-un anume fel.
Tubul digestiv, al doilea creier al nostru!

Tubul digestiv, al doilea creier al nostru!

13.03.2017 | Leopold Auerbach este cel care a descoperit în secolul XIX faptul că peretele intestinului este căptușit cu celule nervoase. A și dat o denumire acestui strat de celule ganglionare ce permite controlul mișcărilor și a cărui funcție principală este a face să înainteze alimentele de-a lungul tubului digestiv. ”Plexul lui Auerbach”, așa l-a denumit. Tot în acest secol, Bayliss și Ernest Starling au secționat legăturile nervoase dintre creier și intestinele unui câine. Și, surprinzător, activitatea digestivă a acestuia a continuat într-o manieră aproape normală. De aici, concluzia a fost clară: sistemul nervos enteric este autonom și nu depinde de comenzile vreunui ”comandor”, cum ar fi creierul.
Cum inabusim din fasa o raceală sau viroza?

Cum inabusim din fasa o raceală sau viroza?

27.02.2017 | Mulți răcesc, capătă viroze, tot mai puternic parcă se manifestă stările din aceste situații. Ar fi bine să înțelegem că și noi putem să ajutăm organismul, alegând o dietă conștientă și produse de suport ale sănătății. Acestea ar fi bine să le avem mereu la îndemână. Cu lucruri simple să pornim, acestea pot face de multe ori diferența…
Traim in era nutritionismului?

Traim in era nutritionismului?

13.02.2017 | Trăim o vreme în care omul are tot mai multă nevoie de consiliere nutrițională. Oare de ce? Ce s-a întâmplat de omul nu mai știe ce/cât/cum să mănânce? Trebuie să recunoaștem că ”nutriționismul” este foarte atractiv în zilele noastre, când avem mii de produse în hypermarket, cum să nu fie vorba despre ”era nutriționismului?” Gândiți-vă câți sunt implicați în povestea aceasta? Consumatori, producători, dieteticieni, consilieri nutriționali, jurnaliști în domeniu, toți devenind ”must have” al societății actuale.
Slow-food si starea de prezenta!

Slow-food si starea de prezenta!

06.02.2017 | A mânca încet e o chestiune de inteligență și cunoaștere, una dintre atributele firii noastre superioare. Iar aceasta ne și deosebește chiar de celelalte viețuitoare. Conștiința trează și mereu înălțarea ei, pornește simplu, chiar și din aprecierea simplă și firească a hranei din fiecare zi.
Provocare, la inceput de an!

Provocare, la inceput de an!

17.01.2017 | Fiecare început are o energie, o forță de schimbare, pe care mulți dintre noi o simțim și de care ne și bucurăm! Cine dintre noi nu are o rezoluție, o dorință sau o schimbare, la care se gândește cum să o împlinească? Tot mai mulți suntem atenți și prezenți în viețile noastre, iar aceasta presupune năzuințe de împlinit, construind progresul fiecăruia dintre noi.
Punct si de la capat!

Punct si de la capat!

29.12.2016 | A scrie câteva gânduri, la final de an, iată ceva ce fiecare dintre noi are puterea a o face. Bilanțul unui an este firesc pentru cei ce stau de vorbă cu ei, cei care-și dau răgazul propriei cunoașteri, iar disciplina personală reprezintă o formă evidentă a dezvoltării lor personale. Putem trece prin viață cu „potențialul” activat, năzuind la fapte tot mai îndrăznețe. La fel de bine, putem a lăsa timpul să treacă peste noi, împietriți în lumea adaptării simple, la un mediu de viață pe care doar avem impresia că-l cunoaștem. A sta cu tine și a te întreba simplu: „cum a fost, ce-ai trăit și ce-ți amintești din anul ce-a trecut…?”, e un îndemn pentru noi, către voi, cei ce citiți acum, aici…
De unde porneste educatia nutritionala la copiii nostri?

De unde porneste educatia nutritionala la copiii nostri?

12.12.2016 | Toate pornesc din familie, atât „cei 7 ani de acasă”, cât și felul în care gestionăm emoțiiile și ne adaptăm la diferite situații de viață. Mama și tata ne sunt primele modele de oameni și de a trăi această viață, apoi ne sunt frații și surorile mai mari, apoi anturajul în care ne învărtim. Copiii din anturaj sunt - la rândul lor - sub directa influență a părinților și tot așa…
Cum stiu cand mi-e foame, cu adevarat?

Cum stiu cand mi-e foame, cu adevarat?

29.11.2016 | Foamea este unul dintre acele mesaje chimice clare și extrem de puternice pe care corpul le trimite la creier. Această senzație ar trebui să apară doar la câteva ore bune după ultima masă și nu imediat după ce te-ai ridicat de la masă. Nici luarea unei gustări între mese nu ar trebui să antreneze dorința sau nevoia alteia și, tot așa. Din păcate, la foarte mulți există senzația de foame chiar dacă nu există nevoia de hrană!
De unde vine foamea?

De unde vine foamea?

14.11.2016 | Omului, atunci când îi este bine, când face toate cele prezent și cu bucuria fiecărui pas, nimic nu-i este potrivnic. Nici nereușita, nici plictiseala sau vreun gând de o altă nevoie nu-l zăpăcește. Când e vremea de muncă, muncim, iar când e vremea de stat, mâncat, povestit ori plimbat, ne luăm timp asemenea, toate să le putem înfăptui cu bine.
Cum sa punem capat dietelor de slabit

Cum sa punem capat dietelor de slabit

02.11.2016 | Problema nu este A SLĂBI, problema este A MENȚINE greutatea obținută după dietă, după o constricție nutrițională. Ce spun statisticile despre aceasta? O să fiți uimiți…
Corpul urmeaza mintii sau mintea urmeaza corpului?

Corpul urmeaza mintii sau mintea urmeaza corpului?

16.10.2016 | Cel mai probabil, răspunsul la care ne gândim este: corpul ascultă de cap! Vrei să mergi la stânga, corpul execută! Vrei să culegi o floare, te apleci și culegi floarea! Vrei să zâmbești unei persoane dragi, zis și făcut! Iată, corpul ascultă comanda dată de creier, de emoțiile, dorințele sau nevoile noastre.
Premiul Nobel pentru Medicina 2016

Premiul Nobel pentru Medicina 2016

10.10.2016 | „Omul de știință nipon Yoshinori Ohsumi a câștigat săptămâna trecută Premiul Nobel pentru Medicină, «pentru descoperirile sale legate de mecanismele de autofagie», conform Comitetului Nobel de la Stockholm. Yoshinori Ohsumi, 71 de ani, este profesor la Centrul de Cercetare Frontier din cadrul Institutului Tehnologic din Tokyo.
Ardeiul iute si resetarea creierului

Ardeiul iute si resetarea creierului

27.09.2016 | „Ardeiul iute este singurul dintre alimente care ne mușcă și ne doare”. Persoana care nu dorește să suporte arsuri din cauza ardeilor, poate să evite mâncărurile prea iuți sau se poate obișnui să-i placă - mai bine spus - să găsească plăcere în arsura de pe limbă, atunci când consumă ardei iuți. Și nu degeaba vine provocarea! Odată cu această nouă stare dobândită, creierul crește, lărgindu-și spectrul perceptibil, reprogramarea aceasta dând șansa cu mai multă ușurință formării de noi deprinderi conștiente, aducătoare de bine! „Creierul este mai maleabil decât ne-am imaginat, iar măiestria de a-l cunoaște este de educat!”
Cum scapam de vicii?

Cum scapam de vicii?

12.09.2016 | ”Nu cunosc fapt mai încurajator decât capacitatea de netăgăduit a omului de a-și înnobila viața printr-un efort conștient.” - Henry David Thoreau, Walden
De ce INTENTII constiente?

De ce INTENTII constiente?

31.08.2016 | „Intenția mea de astăzi este...” Cum ar fi să ne facem un obicei, un ritual zilnic de programare conștientă a unei intenții? Iată, o super idee…„Intenția mea pentru astăzi este să reușesc a transmite prin acest articol ceva uimitor, ceva care pe viitor să ne poată ajuta să avem o stare de sănătate și o viață mai bună.”
Dieta pentru slabit in 13 pasi

Dieta pentru slabit in 13 pasi

06.07.2016 | Când spui „nutriționist” sau „specialist în dietă sau nutriție”, e ca și când ai spune: „cineva care poate să-mi scrie un program alimentar, pentru a slăbi sau pentru a arăta mai bine.” Din păcate așa este văzut un astfel de specialist. Sunt și persoane care se gândesc cum să-și îmbunătățească stilul de viață, cum să-și păstreze sănătatea și vitalitatea în timp, iar pentru aceste deziderate se îndreaptă și către un nutriționist.
Dieta de slabit vs. un nou stil de viata

Dieta de slabit vs. un nou stil de viata

30.05.2016 | Dacă dorința de a slăbi ar presupune urmarea unei diete, cu anumite alimente scrise pe o foaie, doar aceasta de urmat, ce simplu ar fi! Am lua una dintre miile de diete care s-au scris în timp, am respecta valorile ei nutriționale și, gata! Am ajunge la forma dorită! Am avea kilogramele optime și ce minunat ar fi, nu-i așa? Sau, și mai simplu: am lua o pastilă magică de slăbit și cu toții am avea ”90/60/90”!
Pentru cei cu afectiuni cardio-vasculare (2)

Pentru cei cu afectiuni cardio-vasculare (2)

16.05.2016 | Dacă în articolul de săptămâna trecută am scris despre cele care ar trebui evitate în dieta de prevenție sau în dietoterapia afecțiunilor cardio-vasculare, astăzi îmi propun să vă amintesc care sunt cele mai bune alimente pentru inima noastră.
Pentru cei cu afectiuni cardio-vasculare (1)

Pentru cei cu afectiuni cardio-vasculare (1)

09.05.2016 | Atenția ar fi bine să fie îndreptată către greutatea echilibrată  și consumul de alimente care să nu înrăutățească starea de sănătate. Să ne amintim mereu: un stil de viață dezechilibrat, printr-o dietă deficitară și prin alegeri mai puțin conștiente (cum este obiceiul de a fuma sau de a fi sedentari), toate acestea au dus la declanșarea afecțiunilor sistemului cardio-vascular. La ce ar fi bine să fim atenți?
De sarbatori si pana atunci…

De sarbatori si pana atunci…

26.04.2016 | Toată săptămână acesta vă îndemn să fiți cumpătați cu mâncarea. În prag de sărbătoare, să ne pregătim gustul și starea de bucurie printr-o atenție asupra acesteia.
De ce este benefica noua terapie - postul negru?

De ce este benefica noua terapie - postul negru?

18.04.2016 | Conceptul ușor înclinat spre o medicină reducționistă, cu eliminarea și pierderea tehnicilor și atitudinii tradiționale de vindecare, nu reprezintă un pas înainte în progresul sau în sănătatea omului. Aici apare o mare înșelare, un dezechilibru…
Postul negru – o terapie practicata in spitalele de stat germane?

Postul negru – o terapie practicata in spitalele de stat germane?

11.04.2016 | Omul de astăzi a devenit destul de pasiv, crezând că medicul sau ”pastila” pot să-i rezolve problemele de sănătate deși, în realitate, lucrurile nu stau deloc astfel. Cum este oare posibil ca la acest nivel înalt al conștiinței la care este acum omul, să lase tocmai această parte a sa - sănătatea - într-o stare pasivă?
Inapoi
1234