Spaţiile de fumat din locurile publice luate la control de ANPC

6Comentarii
Spaţiile de fumat din locurile publice luate la control de ANPC
Potrivit noilor prevederi, începând cu 1 ianuarie, fumatul în locurile publice va fi permis doar în încăperi special amenajate în acest scop, care să nu fie spaţii de tranzit sau de acces. Pentru restaurante şi baruri cu suprafeţe mari, spaţiile pentru fumat vor trebui să reprezinte maxim 50% din suprafaţa spaţiului alocat clienţilor şi va fi obligatorie izolarea acestora de spaţiile destinate nefumătorilor.

Pot exista şi unităţi destinate exclusiv fumatorilor sau nefumătorilor, dar acest lucru trebuie adus la cunoştinţa publicului, prin panouri de afişare. În caz contrar, inspectorii ANPC vor sancţiona proprietarii cu amenzi cuprinse între 2.500 lei şi 5.000 de lei.
Noul act normativ vine cu noi reglementări şi la nivelul comercializării produselor din tutun, astfel va fi interzisă comercializarea acestora în incinta şi în jurul spitalelor şi a unităţilor de învăţământ cu excepţia celor de învăţământ superior. Se interzice şi distribuirea gratuită a produselor din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani, cât şi sponsorizarea evenimentelor şi activităţilor destinate acestora cu acest tip de produse.
De asemenea, este interzisă publicitatea realizată prin intermediul mesajelor inscripţionate pe suprafeţele interioare şi exterioare ale mijloacelor de transport în comun, precum şi pe cele exterioare ale oricărui mijloc de transport, precum şi folosirea mărcilor produselor din tutun pe alte produse decât cele de tutun sau pe servicii care nu au legătură cu comerţul cu produse din tutun, cu excepţia acelor produse necesare fumatului, precum scrumiere, brichete, chibrituri.
Actul normativ actualizează şi cuantumurile amenzilor aplicate pentru nerespectarea prevederilor din Legea 457/2004. Astfel, distribuirea gratuită a produselor din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani se sancţionează cu amendă contravenţională de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice, respectiv cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice.
Sponsorizarea pentru produsele din tutun a evenimentelor sau activităţilor destinate tinerilor sub 18 ani sau a evenimentelor şi activităţilor care se desfăşoară în unităţile medicale sau în unităţile de învăţământ medico-farmaceutic se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 50.000 lei.
Nerespectarea prevederilor privind publicitatea produselor din tutun se sancţionează cu amendă contravenţională de la 10.000 lei la 50.000 lei.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor