Spania de astazi, cu ce are mai bun, la Timisoara

De S.P.D.
Angel Luis Tendero (ALT)
Angel Luis Tendero (ALT)
“Zilele Culturii Spaniole în Timişoara” se vor desfăşura în perioada 4 – 12 mai şi vor include spectacole de dans în aer liber, conferinţe, întâlniri cu personalităţi spaniole, ateliere, teatru, literatura.

Evenimentul este organizat de Via Rumania, în colaborare cu Primăria Timişoara. „Josel Miguel Vinals, un om de afaceri spaniol fascinat de Timişoara, doreşte să vă invite la un eveniment cultural pe care îl organizează în semn de preţuire faţă de acest oraş şi locuitorii săi. În perioada 4-12 mai, în mai multe locuri din oraş, vă veţi putea întâlni cu oameni interesanţi din Spania, oameni care au reuşit să se remarce în domeniile lor de activitate. Punctul de atracţie din program îl reprezintă arhitectul spaniol Angel Luis Tendero (ALT), un adevărat fenomen al acestei lumi, reuşind să atragă prin social media tot atât de mulţi fani precum artişti din muzica, cinematografie, sport sau alte domenii care generează vedete. Până la ALT, lumea nouă, populaţia secolului 21, nu a fost interesata de vreun arhitect din aceasta perspectivă de interacţiune specifică vedetelor. ALT însă a reuşit să comunice cu milioane de oameni, să-i îndrăgostească de activitatea sa, să-i atragă mai mult spre arhitectură şi să aibă peste 400.000 de fani”, a precizat, în numele organizatorilor, Roxana Basno.

Zilele Culturii Spaniole la Timişoara se vor desfăşura după următorul program: Flamenco în aer liber, spectacol susţinut de profesoara Almudena Bonilla, de la Şcoala de Dans Almudena Bonilla din Calonge, Girona (4 mai, ora18:00, Piaţa Unirii ); Atelier de Flamenco susţinut de profesoara Almudena Bonilla (5 şi 6 mai , ora 18 , “Dance Studio” Strada Pestalozzi , nr. 20); Conferinţa “Noua Barcelonă din Banatul Temesvar, oraşul hispanicilor exilaţi 1735 – 1738” susţinută de Agustí Alcoberro, profesor al Universităţii din Barcelona şi Directorul Muzeului de Istorie din Catalunia (7 mai, ora 19, Sala Bibliotecii Universitare Eugen Todoran, Universitatea de Vest); Conferinţa de arhitectură „Procesul de creaţie” susţinută de Angel Luis Tendero (9 mai ora 18, Amfiteatrul Nicolae Maior, Facultatea de Arhitectură); Expozitţie de Arhitectură modernă spaniolă – Angel Luis Tendero (9- 12 mai, Atelierul de Urbanism al Primăriei Timişoara); Atelier de Arhitectură susţinut de Angel Luis Tendero, adresat arhitecţilor şi studenşilor de la Facultatea de Arhitectură (10 mai orele 20, D’Arc Café, Piaţa Unirii); Conferinţa de Literatură “Cuvânt la cuvânt” sustinuta de Maribel Álvarez, scriitoare, actriţă, prezentatoare radio (10 mai, ora 18, sala 204, Universitatea de Vest); Concursul naţional de traducere de poezie spaniole – Via Rumania editia a II-a, înmânarea premiilor (sâmbătă 12 mai ora 11, Sala Bibliotecii Universitare Eugen Todoran, Universitatea de Vest); Teatru în aer liber “Cosas que nunca te dije” susţinut de trupa spaniolă de teatru “Senza Tempo” (11 si 12 mai ora 20, Piaţa Unirii), spectacol oferit de Teatrul Naţional din Timişoara în cadrul festivalului FEST – FDR.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !