SpaceX a primit autorizație să plaseze aproape 12.000 de sateliți pe orbita Pământului

SpaceX a primit autorizație să plaseze aproape 12.000 de sateliți pe orbita Pământului
Compania SpaceX a fost autorizată de autorităţile federale americane să plaseze pe orbita terestră o constelaţie de 11.943 de sateliţi în scopul furnizării unei conexiuni internet de foarte mare viteză pe Terra, în cursul deceniului următor, potrivit Agerpres.

Constelaţia SpaceX va spori de mai multe ori numărul sateliţilor de pe orbita Pământului, fără a mai pune la socoteală proiectele similare ale altor societăţi, printre care OneWeb, cu 900 de sateliţi preconizaţi.

Comisia Federală pentru Comunicaţii (FCC) a anunţat joi că a autorizat SpaceX să amplaseze pe orbită a 7.518 de sateliţi, care se vor adăuga celor 4.425 de sateliţi deja aprobaţi de FCC pentru aceeaşi companie, în martie anul trecut.

Niciunul dintre aceşti sateliţi nu a fost încă lansat. SpaceX are la dispoziţie şase ani pentru a plasa jumătate dintre aceştia pe orbită şi nouă ani pentru a plasa numărul total de sateliţi.
SpaceX doreşte să plaseze cea mai mare parte dintre aceşti sateliţi pe o orbită foarte joasă, la o altitudine cuprinsă între 335 şi 346 km, adică sub altitudinea Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), care se află la circa 400 de km.

Avantajul plasării sateliţilor pe o orbită atât de joasă este timpul de comunicare foarte scurt între sateliţi şi utilizatorul de internet de pe Terra, un parametru care se cheamă latenţă. Elon Musk, patronul SpaceX, a precizat într-un tweet scris în luna mai că perioada de latenţă pentru doi sateliţi de test lansaţi în luna februarie era de 25 de milisecunde, suficient pentru derularea unor jocuri video rapide.

Această altitudine joasă este însă foarte dificil de menţinut, iar sateliţii de mici dimensiuni au o durată de viaţă scurtă, de doar câţiva ani.

FCC a autorizat şi alte societăţi să lanseze mai multe sute de sateliţi: Kepler (140 de sateliţi), Telesat (117 sateliţi) şi LeoSat (78 de sateliţi).

În total, din 1975

Din 1975, omenirea a lansat în spaţiu peste 8.000 de obiecte, potrivit Biroului pentru Afaceri Spaţiale al ONU. Potrivit ONU, 4.880 dintre acestea se află încă pe orbită, dar conform datelor armatei americane, mai puţin de 2.000 sunt încă activi.

Sursa: Agerpres0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor