Sosesc 34 de noi microbuze noi pentru şcoli

Sosesc 34 de noi microbuze noi pentru şcoli
Timiş – Ministrul a trecut cu emoţii de moţiunea simplă a PDL, intitulată „Neşansa învăţământului românesc. Guvernul PNL şi Cristian Adomniţei au adus educaţia în pragul colapsului“.

Aceasta a fost respinsă de Camera Deputaţilor, cu 77 de voturi „pentru“, 62 „împotrivă“ şi 53 de abţineri. Până nu demult transportul şcolar al elevilor din mediul rural către unitaţile de învăţământ era o problemă. Pentru a ajunge la ore mulţi elevi din mediul rural erau obligaţi să parcurgă distanţe considerabile pe jos, fie vară, fie iarnă. La această oră însă şcolile din judeţul Timiş beneficiază de 63 de microbuze şcolare la care se adaugă cele 55 de microbuze pentru transportul şcolar alocate de către Consiliul Judeţean Timiş primăriilor comunale. Şi în acest an şcolar Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului are în vedere dotarea şcolilor din toata ţara cu 1000 de microbuze nou-nouţe. În aceste condiţii, învăţământului preuniversitar din judeţul Timiş i s-au alocat 34 de microbuze, aceaste urmând a fi livrate direct şcolilor care au nevoie de mijloace de transport. Acestea se vor adăuga celor 11 microbuze primite în 2006 şi celor 18, ajunse pe traseele şcolare din judeţ anul trecut. Cu alte cuvinte în judeţ vom avea 28 de microbuze pentru învăţământul de masă şi 6 pentru învăţământul special. Tot CJT a alocat şcolilor din mediul rural şi un număr de 12 microbuze ARO. Toate aceste mijloace de transport a elevilor către locurile de învăţămânu se află în administrarea primăriilor din localităţile respective, Anul acesta, ministrul educaţiei a promis 1.000 de microbuze şi a participat personal, la începutul lunii, la livrarea primelor maşini, la Suceava (31 de microbuze) şi în judeţul Iaşi (34), unde va candida la alegerile parlamentare. Sistemul de transport al elevilor cu aceste mijloace de transport este extrem de util, mai ales în zonele unde accesul mijloacelor clasice de legătură rutieră sau feroviară este deficitară. Elevii, chiar de la vârste fragede erau obligaţi să meargă kilometri buni pe jos, fie că afară era timp bun sau vreme urâtă. În noile condiţii de transport, accesul spre unităţile de învăţământ este mult mai uşor, dar mai ales mai sigur, în special pentru cei de vârstă fragedă. De obicei, noile microbuze sosesc în judeţ spre sfârşitul anului. Totuţi, pentru 2008, noile maşini se speră că vor ajunge mai devreme în Timiş astfel încât să între în serviciul de transport şcolar cât mai din timp. După ce microbuzele sosesc, acestea trebuie mai întâi înmatriculate şi apoi urmează etapa în care sunt predate beneficarilor care le vor avea în administrare. Pentru anul viitor se speră la o nouă suplimentare a numărului unităţilor dotate cu asemenea mijloace de transport al elevilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor