Sorin Grindeanu nu mai candidează la funcţia de preşedinte al PSD Timiş

24Comentarii
Sorin Grindeanu nu mai candidează la funcţia de preşedinte al PSD Timiş
Preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, a decis marţi seara, cu două zile înainte de alegerile care vor desemna noua conducere a PSD Timiş, că nu va mai candida la funcţia de preşedinte al acestei filiale.

Astfel, singurul candidat rămas în cursa pentru această funcţie este prim-vicepreşedintele interimar al organizaţiei judeţene, Titu Bojin. Sorin Grindeanu a motivat gestul său prin faptul că lupta internă în filiala Timiş a PSD a deviat, riscând să creeze turbulenţe în partid. 

Am luat decizia de a nu mai candida pentru funcţia de preşedinte al PSD Timiş, hotărâre care este definitivă şi irevocabilă. Motivele care au dus spre acest gest au fost prezentate organizaţiei PSD Timişoara, ele vizând exclusiv interesul general şi pe termen lung al partidului. Campania internă inerentă unor candidaturi multiple a deviat, din păcate, spre anumite zone care riscau să creeze turbulenţe în partid, toţi membrii celor 99 de organizaţii locale solicitându-ne, atât mie cât şi contracandidatului meu, unitate şi coeziune internă“, şi-a motivat gestul Grindeanu.

Cel care până astăzi aspira la prima funcţie în organizaţia judeţeană a PSD a afirmat că gestul său îi va mâhni pe mulţi colegi, dar mai importantă decât candidatura sa, susţine Grindeanu, este unitatea partidului.

„În aceste condiţii, nu interesele politice personale au primat, ci principiile şi valorile pe care un partid social democrat le-a promovat întotdeauna. Proiectul de program politc adoptat de Organizaţia Municipală Timişoara, decizia de a nu colabora sub nicio formă cu PDL, o mai bună comunicare între judeţ şi municipiu constituie reperele pe care noua echipă a PSD Timiş le va avea pentru următorii patru ani. Regret dezamăgirea pe care, probabil, am produs-o multor colegi de-ai mei, pe care îi rog, însă, să înţeleagă că unitatea partidului şi forţa unei echipe din care vocea Timişoarei nu va lipsi cu siguranţă, sunt mult mai importante decât dacă aş fi câştigat funcţia de lider al organizaţiei judeţene”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

În privinţa planurilor sale de viitor, preşedintele PSD Timişoara se va orienta spre câştigarea Primăriei Timişoara la alegerile locale din 2012. „Toate eforturile mele din viitorul apropiat se vor canaliza spre consolidarea Organizaţiei Municipale, de aşa manieră încât să câştigăm Primăria Timişoarei la alegerile locale de peste doi ani şi, bineînţeles, spre întărirea forţei şi audienţei pe care social-democraţia trebuie să le aibă în această zonă a ţării, astfel încât în cel mai scurt timp să spulberăm mitul că Timişul este un judeţ al dreptei. Adversarii noştri politici reali nu se află în interiorul PSD, ci în afara lui, iar criza fără precedent în care PDL a aruncat România ne impune tuturor celor care împărtăşim valorile de stânga (dreptate şi solidaritate socială, respect faţă de categoriile defavorizate, corectitudine, cinste, respect faţă de muncă) o conduită unitară, coerentă şi responsabilă”, a mai precizat Grindeanu.

Deşi îşi retrage candidatura pentru funcţia de preşedinte, el va candida totuşi la funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Timiş. „Având în vedere faptul că programul meu politic s-a bucurat de o largă susţinere la nivelul tuturor structurilor noastre judeţene, nu numai în organizaţiile locale din municipiu, am decis, la propunerea susţinătorilor mei, să îmi depun candidatura pentru funcţia de primvicepreşedinte al PSD Timiş, la alegerile din 27 mai”, a concluzionat Grindeanu.

Astfel, singurul rămas în cursa pentru funcţia de preşedinte PSD Timiş este Titu Bojin, după ce, iniţial, pentru această funcţie au existat trei candidaţi, pe lângă acesta mai anunţându-şi intenţia de a conduce filiala judeţeană a PSD Sorin Grindeanu şi Marcel Mihoc, care, de asemenea, s-a retras.  24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor