Sorin Grindeanu a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Timiş

22Comentarii
Sorin Grindeanu a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Timiş
Prim-vicepreşedintele PSD Timiş, Sorin Grindeanu, şi-a înaintat joi demisia din această funcţie, el refuzând să motiveze deocamdată gestul său. Grindeanu a afirmat că, deşi a demisionat din poziţia a doua în ierarhia filialei judeţene a partidului, a decis să rămână în continuare preşedinte al PSD Timişoara şi bineînţeles viceprimar al Timişoarei.

Sorin Grindeanu ocupă funcţia de prim-vicepreşedinte al filialei Timiş a PSD din anul 2003. El a refuzat, joi, să facă prea multe comentarii legat de motivele care l-au determinat să recurgă la acest gest. „Am motivele mele, pe care am să le spun la momentul potrivit. Nu doresc să detaliez acum, însă aceste motive sunt şi de natură personală, şi politice”, ne-a declarat Grindeanu.

Sârbu spune că Grindeanu ar putea pierde şi celelalte funcţii

UPDATE. Ilie Sârbu îl atacă dur pe Grindeanu: „Funcţia aia era mai mult pentru el. Nu a făcut nimic din acea poziţie”

Preşedintele PSD Timiş, Ilie Sârbu, l-a atacat dur pe Sorin Grindeanu, spunând că funcţia de prim-vicepreşedinte a fost creată special pentru el ca să îl încurajeze, dar că acesta nu a făcut nimic din această poziţie. Mai mult, Sârbu a afirmat că nici celelalte funcţii pe care Grindeanu le are – cea de preşedinte al PSD Timişoara şi cea de viceprimar – nu mai sunt sigure.

Postul ăsta de prim-vicepreşedinte era mai mult pentru el, ca să îl încurajăm. Dar nu a făcut nimic din această funcţie. Oricum, nu e o pierdere. E o modă acum cu plecări din partid”, a spus Sârbu, deşi Grindeanu nu şi-a anunţat demisia din partid.

Preşedintele filialei Timiş a afirmat că, cel mai probabil, Sorin Grindeanu „s-a speriat” deoarece le-a cerut atât lui, cât şi vicepreşedintelui PSD Timiş Adam Crăciunescu un plan de acţiuni pentru a vedea cum pot câştiga funcţia de primar al Timişoarei şi cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, la viitoarele alegeri locale. De asemenea, Sârbu a afirmat că pe Grindeanu s-ar putea să îl fi nemulţumit faptul că nu s-a retras din funcţie şi nu i-a dat cale liberă să candideze la preşedinţia filialei Timiş a PSD. Social-democraţii din Timiş îşi vor alege o nouă conducere probabil în luna iunie.

I-am cerut atât lui, cât şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (Adam Crăciunescu – n.r.) un program de acţiuni, ca să vedem cum putem câştiga primăria şi consiliul judeţean. Poate ăsta o fi un motiv, altul nu văd. Am spus şi că voi face un sondaj şi vom vedea fiecare unde se află. Sau faptul că eu nu m-am retras să candideze el, e şi ăsta un motiv”, a mai spus Sârbu.

Însă, preşedintele PSD Timiş a afirmat că nu crede că Sorin Grindeanu îşi va păstra celelalte funcţii. „El crede că rămâne în funcţia de preşedinte al PSD Timişoara şi viceprimar!? Acest lucru urmează să intre în discuţie în Biroul Permanent Judeţean şi nu cred că va rămâne”, a concluzionat Ilie Sârbu.

Grindeanu: „Nu m-a pus cineva în funcţie, partidul ăsta a depăşit era baronilor”

UPDATE. Preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, s-a arătat surprins de declaraţiile lui Ilie Sârbu. „Mă miră luările de poziţie de acest tip. Eu mi-am trimis demisia la partid într-un plic sigilat, n-am făcut niciun fel de declaraţii. Nu intenţionez să demisionez din PSD şi nu mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte al PSD Timişoara. În funcţia de preşedinte al PSD Timişoara am fost ales în urmă cu nici un an, iar mandatul meu nu s-a încheiat. Şi vreau să precizez şi că nu m-a pus cineva în funcţie, partidul ăsta a depăşit era baronilor”, ne-a declarat Grindeanu.

Cât despre motivele demisiei, el a precizat că pe cele care ţin de politic le va discuta la partid, şi nu prin presă, iar pe cele personale în familie. „Nu vreau să intru în polemică cu preşedintele filialei. Indiferent ce funcţie ai în acest partid, trebuie să-ţi respecţi colegii atunci când vorbeşti despre ei, chiar dacă sunt simpli membri”, a adăugat liderul PSD Timişoara, cu referire la declaraţiile lui Sârbu.

În ceea ce priveşte faptul că ar putea fi luate în discuţie şi celelalte funcţii pe care le deţine, cea de preşedinte al PSD Timişoara şi cea de viceprimar al oraşului, Grindeanu susţine că, potrivit statului, lucrurile ar putea fi tranşate doar în Consiliul Judeţan al PSD Timiş.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor