Sorin Ciurariu, zburat din funcţia de director al Direcţiei de Urbanism a Primariei Timisoara

37Comentarii
Sorin Ciurariu, zburat din funcţia de director al Direcţiei de Urbanism a Primariei Timisoara
Postul de director executiv al Direcţiei de Urbanism a Primăriei Timişoara, ocupat de Sorin Ciurariu, a fost desfiinţat, întreaga direcţie fiind reorganizată. Primarul Gheorghe Ciuhandu s-a declarat extrem de nemulţumit de activitatea lui Ciurariu şi de cum funcţiona Direcţia de Urbanism. Sorin Ciurariu consideră măsura ca fiind nelegală şi se judecă cu primăria pentru că, spune el, a fost sancţionat pe nedrept anul trecut.

Consilierii locali au aprobat, în plenul de marţi, înfiinţarea „Instituţiei Arhitectului-Şef”, prin reorganizarea Direcţiei de Urbanism, la solicitarea primarului. Prevederea a fost cuprinsă într-un proiect de hotărâre privind modificarea şi aprobarea Organigramei, Statului de Funcţii şi Regulamentului de organizare şi funcţionare al aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Timişoara, aprobat marţi de aleşi.

Primarul a declarat că această reorganizare este cerută de lege, înfiinţarea Instituţiei Arhitectului-Şef, dar s-a declarat nemulţumit de modul în care funcţionează în prezent Direcţia de Urbanism şi de activitatea directorului sau de-acum fostului director executiv, Emilian Sorin Ciurariu. Ciuhandu a declarat că i se pare anormal ca directorul să fie de negăsit „în foarte multe împrejurări” şi să afle de la alte persoane că se întâmplă lucruri ilegale în oraş la capitolul disciplina în construcţii. De asemenea, primarul s-a declarat nemulţumit şi de propunerile de angajare sau reorganizare a Direcţiei de Urbanism pe care le-a primit până acum din partea lui Ciurariu şi de faptul că nu se înaintează cu elaborarea viitorului Plan Urbanistic General. „Sunt nemulţumit de multe lucruri de acolo (n. r. – de la Direcţia de Urbanism). Avem o scadenţă de doi ani de zile să terminăm PUG-ul. N-am rezolvat decât nişte propuneri şi nişte cărţulii frumos tipărite”, a spus Ciuhandu, explicând că acesta este motivul pentru care este necesară reorganizarea Direcţiei de Urbanism, iar el ca primar poate cere acest lucru.

Edilul a adăugat că nu trebuie să plece nimeni din primărie, dar pentru viitorul post de arhitect-şef va trebui dat un concurs, la care se poate prezenta şi Sorin Ciurariu dacă este „stăpân pe meserie”, amintind că acesta a venit la Primăria Timişoara prin transfer, de la Arad.

Aleşii nu au avut nimic de contestat, ba chiar i-au recomandat primarului Gheorghe Ciuhandu să ia în vizor şi alte direcţii a căror activitate lasă de dorit.

Primarul a fost iritat şi de faptul că Ciurariu le-a împărţit consilierilor locali, înainte de plen, un material prin care protesta faţă de intenţia de reorganizare. Arhitectul consideră că măsurile propuse de primar şi adoptate de Consiliul Local Timişoara sunt nelegale, dar a precizat că va respecta hotărârea de consiliu, ba chiar că este dispus să se prezinte la viitorul concurs. Sorin Ciurariu are şi un proces pe rol cu primăria. El spune că a fost sancţionat pe nedrept în urma unui proces pierdut de municipalitate în cazul căruia i-a fost imputată vina şi că, tot la propunerea primăriei, s-a adresat instanţei pentru a-şi face dreptate.

Ciurariu consideră că nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de Legea privind statutul funcţionarilor publici pentru reducerea funcţiei publice de director executiv la Direcţia de Urbanism, funcţia de arhitect-şef fiind similară celei de director la Urbanism din punctul de vedere al atribuţiilor şi condiţiilor de ocupare a postului, spune el. În plus, aceeaşi lege spune că, în cazul reorganizării activităţii prin reducerea posturilor, nu se pot înfiinţa posturi similare celor desfiinţate pentru o perioadă de un an de la data reorganizării, mai atrage atenţia Ciurariu.  37Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor