Solutii englezesti pentru traficul din Timisoara

56Comentarii
Solutii englezesti pentru traficul din Timisoara
Încurajarea transportului în comun prin scumpirea parcării în zona centrală. Acestea sunt două dintre rezolvările pe care trei experţi britanici le văd pentru descongestionarea traficului din Timisoara.

Trei experţi britanici din Nottingham au petrecut patru zile la Primăria Timişoara, analizând problemele de trafic şi parcare din oraş. La final, ei au propus mai multe soluţii pentru acestea, care vor fi prezentate şi Consiliului Local Timişoara. Printre soluţii se află încurajarea transportului în comun prin scumpirea parcării în zona centrală.

Cei trei experţi britanici, Matthew Tucker – expert în trafic; Richard Flisher – expert în urbanism şi arhitectură şi Jon Phipps – expert în urbanism şi reabilitarea cartierelor istorice, au analizat problemele Timişoarei şi au gândit câteva soluţii care ar putea soluţiona problema traficului în Timişoara.

Paradox: Mai multe locuri de parcare înseamna strangularea traficului

„Înţelegem că reţeaua de transport prezintă provocări, dar am constatat că sunt şi lucruri pe care le puteţi face rapid pentru a îmbunătăţi lucrurile. Parcarea este una din problemele principale ale oraşului. Şi înţelegem că în viitorul apropiat se doreşte oferirea de noi locuri de parcare. Va fi un conflict dacă oferiţi mai multe locuri de parcare în zona centrală, deoarece va duce pe termen lung la îngreunarea ale traficului rutier. Odată îmbunătăţite facilităţile de parcare, trebuie investit şi în transportul în comun”, a afirmat Matthew Tucker, expertul în probleme de trafic din Nottingham.

El a afirmat că o soluţie imediată şi necostisitoare pentru rezolvarea unor probleme de trafic este schimbarea timpilor semafoarelor din mai multe intersecţii din Timişoara. În acest sens, expertul britanic a identificat câteva intersecţii unde prin mici ajustări ale timpilor de semaforizare s-ar putea descongestiona traficul în zonă.

O propunere a experţilor britanici care, cu siguranţă, va naşte numeroase dezbateri este legată de tarifele de parcare în zona centrală. Tucker a afirmat că strategia municipalităţii legată de tarifele de parcare ar trebui să aibă în vedere un principiu simplu: costul parcării să fie întotdeauna mai mare decât cel al deplasării cu mijloacele de transport în comun.

Astfel, susţin britanicii, cetăţenii ar fi încurajaţi să lase maşinile acasă atunci când merg în zona centrală şi să folosească tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul. În Nottingham, au afirmat cei trei specialişti, tariful pentru o zi de parcare în centrul oraşului este de 15 lire sterline, aproximativ 18 euro.

„Cei care au birouri în centru sunt încurajaţi să folosească tramvaiele sau autobuzele pentru a ajunge la lucru, deoarece în centru sunt concentrate cele mai multe linii de transport în comun. Pentru cei care lucrează la periferie, unde transportul în comun este mai puţin dezvoltat, şi preţul parcării este mai mic”, a mai afirmat Tucker.

În Nottingham, au susţinut experţii britanici, municipalitatea a realizat mai multe parteneriate cu investitorii privaţi pentru construcţia de parcări, profitul obţinut din această activitate fiind folosit pentru a dezvolta reţeaua de drumuri şi de a împrospăta parcul de tramvaie şi autobuze.

Prin această strategie, britanicii au reuşit nu numai descongestionarea arterelor centrale, ci şi îmbunătăţirea calităţii mediului, deoarece lumea a început să prefere tramvaiul în locul maşinii.

B.A.M.56Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor