Solutii eficiente pentru reducerea facturilor la energie, la RoEnergy 2011

De M. Hoster
Expozitia RoEnergy 2011
Expozitia RoEnergy 2011
Dacă v-aţi gândit cum puteţi să vă tăiaţi sănătos din factura plătită lunar pentru căldură sau curent electric aveţi ocazia să găsiţi soluţia ideală în aceste zile, la Cantina 1 a Politehnicii, în Complexul Studenţesc, la expoziţia specializată RoEnergy 2011. Celule fotovoltaice şi panouri solare, centrale pe biomasă sau soluţii inovatoare de izolare termică a casei sunt doar câteva dintre ofertele lansate de producători din mai multe ţări europene prezente pentru prima dată în România.

Companiile participante sunt din Italia, Cehia, Franţa, Ungaria şi România. La loc de cinste sunt panourile solare, fie cele destinate încălzirii apei, fie pentru producerea de curent electric. Din acest sector provin cei mai mulţi dintre expozanţi.

„Mulţi sunt pentru prima dată în România, ei au venit cu planuri concrete doresc să şi investească aici”, ne-a declarat Cosmin Trif, unul dintre organizatorii evenimentului. Chiar dacă expoziţia este una de nişă vizitatori au fost chiar din prima zi.

„Pentru timişoreni târgul aduce în prim plan o serie de soluţii termice prin care se reduc cu până la 50 la sută costurile cu încălzirea locuinţelor”, ne-a mai declarat Cosmin Trif. Ofertele includ centrale termice panouri solare, boilere, panouri radiante cu infraroşu cu ioni de argint. Desigur, costurile unor asemenea instalaţii nu sunt mici, o instalaţie modernă pentru producerea căldurii şi apei calzi poate ajunge şi la câteva mii de euro.

O ofertă mai diferită, dacă nu prin soluţiile tehnice, atunci prin dimensiunea lucrărilor necesare, este lansată de o firmă din Cehia specializată în tehnologia microhidrocentralelor. Expoziţia poate reprezenta o bună oportunitate pentru reprezentanţii autorităţilor locale interesate în realizarea de investiţii în domeniul energiilor alternative, domeniu în care şi fondurile europene ce pot fi accesate sunt numeroase şi accesibile.

RoEnergy 2011 este deschisă până vineri, la Cantina 1 a Politehnicii, situată în Complexul Studenţesc. Intrarea este liberă, iar orarul de vizitare este între orele 9 şi 17.30.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !