Soferii neatenti produc pagube in reteaua publica de electricitate si lasa oamenii in bezna

Reactualizat la:
Soferii neatenti produc pagube in reteaua publica de electricitate si lasa oamenii in bezna
© TION: Soferii neatenti produc pagube in reteaua publica de electricitate si lasa oamenii in bezna
ADVERTORIAL. Mai mulţi stâlpi au fost doborâţi în urma unor accidente rutiere produse în judeţul Timiş.

Echipele Cons Electrificarea Instal au avut intervenţii aproape în fiecare săptămână, în ultima perioadă. Trei intervenţii majore au fost pentru înlocuirea unor stâlpi de electricitate din reţeaua publică, doborâţi de tiruri sau de utilaje agricole.

După cum spun reprezentanţii C.E.I., situaţiile de acest gen sunt destul de frecvente. Lucrurile se complică atunci când sunt avariaţi stâlpi speciali de intindere care asigură capătul de reţea într-o zonă. Intervenţiile sunt dificile şi durează mult mai mult pentru că trebuie refăcut un sistem întreg.

Acum două săptămâni, la Recaş, un tir a ieşit de pe drum şi a intrat în plin într-o casă. Daună colaterală a fost şi un stâlp de curent care alimenta mai multe străzi din localitate. Intervenţia echipelor de la Cons Electrificare Instal a durat mai multe ore.

La finele săptămânii trecute, la intrarea în oraşul Sânicolau Mare, doi stâlpi au fost avariaţi dintr-o lovitură. Un tir i-a doborât joi noaptea. Mobilizarea echipelor de intervenţie a fost extrem de serioasă, fiind necesari tehnicieni şi mai multe utilaje decât de obicei. Echipele C.E.I. au lucrat zece ore încontinuu pentru înlocuirea stâlpilor şi remedierea defecţiunilor. Conductorii din reţea au fost rupţi pe o distanţă de o sută de metri şi a fost nevoie de efort serios pentru înlocuirea lor. Au fost afectaţi consumatorii casnici din zonă.

Duminică a fost afectat un stâlp de susţinere din localitatea Banloc. O echipă cu o autospecială şi o macara a rezolvat problema în câteva ore.

Frecvenţa cu care stâlpii sunt afectaţi creşte vara şi în perioada sărbătorilor de iarnă. Accidentele rutiere sunt principala cauză. În perioada verii apar situaţii de avariere provocate de utilajele agricole în timp ce iarna poleiul devine un inamic redutabil al şoferilor care nu respectă condiţiile de trafic şi ajung cu maşina în stâlp.

Există situaţii în care şi natura „intervine”. În 2014 o vijelie a distrus 26 stâlpi de joasă şi medie tensiune în zona localităţii Deta. A fost cea mai mare intervenţie din ultimii zece ani în judeţul Timiş.
Regulament de plasare a anunturilor