Soferii din Timisoara au protestat cu galeti si borcane pline cu monede impotriva scumpirii combustibililor

131Comentarii
Soferii din Timisoara au protestat cu galeti si borcane pline cu monede impotriva scumpirii combustibililor
Zeci de persoane s-au adunat, sâmbătă, la orele prânzului, cu maşinile, pe platoul din faţa Stadionului „Dan Păltinişanu” din Timişoara, pentru a protesta împotriva majorării preţurilor la combustibili. De acolo șoferii au plecat la o benzinărie din zonă, situată lângă Casa Tineretului, pentru a-şi exprima nemulţumirea. Conducătorii auto au alimentat cu puţin combustibil şi au plătit cu monede mici… la găleată!

Acţiunea urmează uneia similare organizate la începutul acestei săptămâni, la o altă stație de carburanți din oraş, dar aparţinând aceleiaşi firme. Desigur, de această dată protestatatarii au fost mult mai bine pregătiţi şi organizaţi. Numărul celor care au luat parte la întâlnire a fost mult mai mare.

Un conducător auto a venit pregătit cu o găletuşă cu monede, alții cu bănuții adunați în pungi, borcane sau cutii!

În faţa Stadionul „Dan Păltinişanu” din Timişoara s-au strâns peste 50 de şoferi. Protestul din oraşul de pe Bega nu a fost organizat de nicio asociaţie. Ideea s-a răspândit pe internet, a fost creat chiar şi un grup de discuţie pe această temă şi s-au făcut apeluri prin intermediu e-mailurilor, pe messenger şi pe Facebook . Astfel de acţiuni au fost programate sâmbătă, dar şi în urmă cu o zi, în toată ţara.

Protestul inedit al şoferilor a fost îmbrăţişat şi de motociclişti, la benzinăria blocată de cei cu atoturisme făcându-şi apariţia şi un grup de aproximativ 15 bikeri.

Reamintim că, marți, conducătorii auto au blocat şi o benzinărie de pe Calea Aradului. Au intrat la staţia de carburanţi pentru a alimenta cu cantităţi mici de combustibil şi au plătit apoi cu monede.

Șoferii timişoreni au reamintit că în zilele de 17,18 şi 19 ianuarie se pregăteşte un „boicot naţional” al benzinăriilor şi ameninţă că în următoarele zile nu vor mai alimenta deloc.

Revenind la protestul de la staţia de carburanți de lângă Casa Tineretului, unul dintre clienţi a plătit cu o găleată cu monede de 1 ban şi de 5 bani. Majoritatea au alimentat cu cantităţi foarte mici, sub un litru, de benzină sau motorină. Staţia de carburanţi nu a fost închisă în momentul în care au sosit protestatarii, chiar dacă întreaga zonă a fost blocată de zeci de maşini.

Conducătorii auto au fost liniştiţi, nimeni nu a claxonat, iar poliţia nu i-a deranajat pe protestatari. Benzinăria vizată a fost blocată preţ de câteva ore. Personalul acesteia a reuşit să se achite cu bine de sarcina servirii şoferilor. Angajații de la casele de marcat au fost calmi și au numărat monedele mici oferite ca şi formă de plată a combustibilului, oferindu-le chiar şi rest celor care au adus mai mulți bani decât era cazul.

De la stația de carburanți de la Casa Tineretului unii dintre protestatarii, șoferi și motocicliști, s-au dus la o benzinărie de pe Calea Sever Bocu. Cu tot cu găleata cu bani, pe jumătate plină. Mașinile nemulțumiților au devenit… din ce în ce mai curate, pentru că protestatarii au profitat de ocazie și le-au spălat atunci când au intrat la pompe. Cu toții au păstrat bonurile primite la casă.

La benzinăria de pe Calea Sever Bocu unul dintre vânzătorii unității a achitat el combustibilulul unui client, de 10,66 lei, pentru a nu fi nevoit să mai numere monedele din borcanul cu care venise omul să plătească la casă. Protestatarii au fost și aici bine primiți, chiar dacă au blocat stația de carburanți…

Alți protestatari au boicotat o stație de carburanți de pe Calea Aradului.

Timișorenii vor continua protestele

Protestul organizat sâmbătă la Timișoara s-a întins pe parcursul a câteva ore și a vizat mai multe benzinării ale aceleiași companii. Dacă unii șoferi speră că prin astfel de acțiuni vor reuși să oprească majorările de preț, alții s-au resemnat deja. Oricum, timișorenii sunt hotărâți să continue protestele.

„Am alimentat de doar 20 de lei, dar tot au de numărat monedele pentru că în găleată am pus doar monede de 1 ban şi câteva de 5 bani. Protestul nostru nu schimbă nimic, sunt convins, dar măcar au şi ei o mică pierdere”, ne-a declarat unul dintre protestatarii prezenţi la benzinăria de la Casa Tineretului.

Un alt şofer participant la „întâlnirea” contra scumpirii nejustificate a preţurilor la carburanţi a alimentat cu doar 3 litri, spunând că şi aşa a băgat în rezervor prea mult. „Măcar acum nu se pot plânge că nu au bani să dea rest, am avut noi grijă să-i aprovizionăm cu mărunt. Noi o să protestăm în contiuare. Poate ne bagă cineva în seamă”, ne-a spus omul.

„Nu vrem să-şi bată nimeni joc de noi. Suntem motociclişti şi suntem dependenţi de benzină. Am venit să protestăm împotriva scumpirilor, avem monedele la noi, tot ce trebuie. Sunt ultimii noştri bani”, ne-a declarat unul dintre motocicliştii care a participat la acțiune.

M. Hoster

C. Călărășanu131Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor