16 societati comerciale din vest primesc de la UE trei milioane de euro pentru dezvoltarea activitatii

De M. Hoster
Reactualizat la:
2Comentarii
Societati comerciale din vest primesc de la UE trei milioane de euro pentru dezvoltarea activitatii
Societati comerciale din vest primesc de la UE trei milioane de euro pentru dezvoltarea activitatii
Agenţia de dezvoltare Regională Vest a semnat joi dimineaţa primele contracte în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţiona Sectorial Creşterea competitivităţii economice. Noua calitate înseamnă că beneficiarii acestui program nu vor mai fi nevoiţi să meargă până la Bucureşti pentru semnături, acestea fiind „delegate” la Timişoara, ADR urmând să lucreze direct cu Uniunea Europeană.

Un numă de 16 societăţi comerciale din zona de vest au semnat joi, la sediul ADR Vest contractele de finanţare pentru proiectele câştigate în cadrul Axei Prioritare 1 „Un sistem de producție inovativ și eco-eficient” . O asemenea ceremonie nu este o premieră, diferenţa este că acestea au fost primele înţelegeri parafate în calitatea de Organism Intermediar pentru POR, dobândită de cei de la ADR.

„Pentru beneficiari noua calitate înseamnă drumuri mai puţine, ei nu vor mai merge la Bucureşti pentru diferite semnături, ei îşi vor rezolva problemele aici”, a declarat Sorin Maxim, şeful ADR Vest.

Valoarea totală a celor 16 proiecte pentru care s-au semnat contractele de finanţare este de 5.928.462,35 milioane euro, dintre care 2.933.178,73 milioane euro reprezintă finanţarea nerambursabilă.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a devenit Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” (OI POS CCE), Axa Prioritară 1 „Un sistem de producție inovativ și eco-eficient”, începând cu data de 11 martie 2013. În procesul de implementare al POS CCE în Regiunea Vest, ADR Vest colaborează cu Ministerul Economiei (ME) – minister ce îndeplinește rolul de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice”.

Domeniile majore de intervenție pe care le gestionează ADR Vest în calitate de OI POS CCE în Regiunea Vest sunt 1.1 „Investiţii productive şi pregătirea pentru concurenţa pe piaţă a întreprinderilor, în special IMM-uri” și 1.3 „Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor