Societatea Timişoara, revoltată

Societatea Timişoara, revoltată
TIMIŞOARA – Societatea Timişoara este revoltata ca la 18 ani de la Revolutia din decembrie 1989 nu s-a adoptat inca Legea Lustratiei. Pentru noi, românii, luna decembrie a devenit cea mai densă din punctul de vedere al semnificaţiilor.

Celor deja existente, li s-au adăugat cele referitoare la Revoluţe: aniversare şi comemorare în acelaşi timp. Ceea ce nicicând nu avem voie să uităm este că suntem liberi datorită în primul rând celor care au murit în acele zile.

Condiţia noastră naţională a evoluat continuu în anii trecuţi de atunci: am devenit stat membru al NATO şi al Uniunii Europene. Însă condiţia noastră de cetăţeni s-a ameliorat într-o măsură îndoielnică. Atâta timp cât ucigaşii din Decembrie şi cei care au sprijinit regimul comunist – în cazul unor persoane cele două trăsături se suprapun – ne hotărăsc în continuare destinele, nu suntem demni de libertatea dobândită.
O lege a lustraţiei ar fi fost unul dintre paşii către demnitate. Este de notorietate că încă din 11 martie 1990, când George Şerban a lansat „Proclamaţia…“, cu al său Punct 8, membrii Societaţii „Timişoara“ şi-au făcut o profesiune de credinţă din eforturile pentru adoptarea şi aplicarea unei legi a lustraţiei.

După alegerile din 2004, considerând că a apărut un teren fertil, activitatea noastră în acest domeniu s-a accentuat.

Au apărut şi semne că eforturile noastre ar putea avea succes, îndeosebi după adoptarea de către Senatul României, în 10 aprilie 2006, a proiectului de Lege a lustraţiei. Din păcate, după mai bine de un an şi jumătate şi în pofida repetatelor promisiuni publice ale unor lideri politici, textul proiectului nu a mai ajuns şi în dezbaterea Camerei Deputaţilor, forul decizional în acest caz.
Din toate aceste motive, ca semn al tristeţei şi al revoltei noastre, pe durata manifestărilor dedicate în acest an Revoluţiei, începând de sambata, 15 decembrie, membrii Societăţii „Timişoara“ vor purta pe braţ o panglică neagră, în memoria celor ucişi în Decembrie 1989, şi una albă, expresie a nesupunerii morale faţă de cea mai mare parte a clasei politice din România!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor