Societatea lui Marian Iancu, acuzata ca ii tine in sclavie pe fostii jucători ai lui Poli

De M. Hoster
Reactualizat la:
Societatea lui Marian Iancu, acuzata ca ii tine in sclavie pe fostii jucători ai lui Poli
Numele patronului fostei echipe de fotbal a Timişoarei este din nou asociat cu cel al oraşului. De această dată în nişte acuzaţii legate de… sclavie. Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori – AFAN solicită “eliberarea din sclavie” a unora dintre fotbaliştii care se află sub contract cu societatea lui Marian Iancu. Sunt fotbalişti care au activat la Timişoara mai mult timp: Sandu, Zăgrean, Rocha.

AFAN solicită ministrului Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, printr-o scrisoare deschisă, “eliberarea din scalvie” a jucătorilor Florin Sandu, Andrei Sebastian Zăgrean, Flavius Mihai Torok şi Carlos Rafael Rocha Ferreira, toţi aflaţi sub contract cu Politehnica Timişoara, club aflat în insolvenţă.

Coform celor de la AFAN, procedura de insolvenţa cluburilor s-a transformat, dintr-o metodă de redresare economică a unei societăţi comerciale, “într-un instrument periculos, care generează făţişe relaţii stăpân-sclav, inadmisibile în anul de graţie 2013”.

Sindicatul fotbaliştilor vorbeşte în protestul depus de situaţia unor fotbalişti aflaţi sub contract cu SC Politehnica Timişoara SA (fosta Fotbal Club Timişoara SA), “aflaţi în situaţia unor iobagi legaţi de un pământ pe care nu mai au nici măcar posibilitatea să-l muncească!”

“SC Politehnica Timişoara SA (n.r. – fosta grupare condusă de Marian Iancu) a fost exclusă din toate competiţiile organizate de Federaţia Română de Fotbal (FRF), după care, sub justificarea insolvenţei, fotbaliştii au rămas sub incidenţa unor contracte din care se respectă doar obligaţiile, nu şi drepturile. Aceşti oameni nu au mai fost plătiţi de peste un an de zile! Pentru aceşti sportivi profesionişti nu mai există o bază de antrenament si nici antrenori cu care să se pregătească! Pentru aceşti sportivi profesionişti nu există personal medical de specialitate care sa le prescrie medicamentaţie sau tratament! Pentru aceşti sportivi profesionişti nu mai exista logistică (transport, cazare, masă, echipament etc.)! Clubul Politehnica Timişoara a devenit o fantomă care băntuie doar prin documentele administratorului judiciar, numit, fără îndoială, la cererea debitorului”, arată scrisoarea celor de la AFAN.

Sindicatul jucătorilor deplânge situaţia fotbaliştilor care nu îşi pot rezilia contractele încheiate cu gruparea bănăţeană şi care nu pot obţine acest lucru de la comisiile FRF, cerând ministrului să intervină pentru a-i elibera pe jucători din sclavie.

“Singurul exerciţiu de respectare a contractelor se referă la imposibilitatea sportivilor de a profesa la un alt club pentru că instanţele sportive din cadrul FRF se feresc să emită decizii prin care jucătorii să fie eliberaţi de contractele din prezent. Comisiile FRF se prevalează de o notificare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) prin care au fost informate că drepturile asupra sportivilor angajaţi de entităţi în insolvenţă aparţin ANAF şi că orice masură nu se va putea lua decât cu acordul autorităţii fiscale. Traducem această situaţie ca o tratare a unor oameni drept o marfă sau ca bunuri mobile asupra cărora instituţiile statului pot oricând să instituie sechestru. Suntem convinşi, domnule ministru, că ne împărtăşiţi părerea şi că veţi acţiona asupra acestui aspect, eliberându-i din sclavie pe Sandu Florin, Zăgrean Andrei Sebastian, Torok Flavius Mihai şi Carlos Rafael Rocha Ferreira, fotbalişti reprezentaţi de AFAN în cazul care a devenit Politehnica Timişoara”, se mai precizează în scrisoarea AFAN adresată ministrului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor