Societatea de termoficare din Timisoara, acuzata de prefect ca tine ascunse datoriile avute

De Marcel Hoster
4Comentarii
Societatea de termoficare din Timisoara, acuzata de prefect ca tine ascunse datoriile avute
© Tion: Societatea de termoficare din Timisoara, acuzata de prefect ca tine ascunse datoriile avute
Societatea de furnizare a serviciului centralizat de energie termică din Timișoara este acuzată că nu a prezentat toate datoriile pe care le are către furnizorii de combustibili, punând în pericol alimentarea populației cu căldură. Intervenția vine după ce cu ocazia vizitei prim-ministrului Mihai Tudose reprezentanții Colterm „fugeau pe coridoarele Prefecturii cu o notă de fundamentare”, după cum spune prefectul Eva Andreaș, pentru a cere sprijin financiar pentru plata facturilor restante.

Ultima ședință a Colegiului Prefectural a abordat problema alimentării cu căldură a Timișoarei. Mai precis, a datoriilor pe care societatea Colterm le are către furnizorii de gaze naturale, cărbune și energie electrică. Prefectul Eva Andreaș a avut un dialog „bărbătesc” cu Emil Șerpe, directorul Colterm, pe care l-a cam luat la rost pentru faptul că nu i-ar fi prezentat toate datoriile existente, dar ulterior umbla după prim-ministru cu cereri pentru bani.

„La Colterm există o problemă, din 28 august până pe 6 decembrie ați spus că nu sunt probleme cu datoriile către furnizorii de gaze. M-ați asigurat că nu sunt probleme cu alimentarea. Dar, când premierul a fost pe aici săptămâna trecută, alergați pe coridoarele prefecturii cu o notă de fundamentare către el”, a anunțat Eva Andreaș.

De cealaltă parte, Emil Șerpe s-a apărat și a spus că, de fapt, atunci când s-a făcut informarea nu ar fi existat datorii la furnizor.

„La acel moment nu existau probleme, eram cu toate facturile plătite la zi. Noi am încercat să încheiem ulterior o convenție de plată cu furnizorul de gaz, dar acesta a solicitat semnarea unui contract cu plată în avans. Noi aveam facturile plătite, dar erau restul datorii istorice. În noiembrie am prezentat o convenție de plată, iar ei nu au fost de acord. Doar după o întâlnire la Ministerul Energiei, furnizorul de gaz a acceptat un contract pe perioada iernii, cu implicarea Primăriei Timișoara și a Colterm, cu condiția ca subvenția la căldură să intre direct în contul lor. Noi pentru luna decembrie am solicitat primăriei plata în avans a subvenției, era vorba de 8 – 9 milioane de lei pe decembrie, respectiv de aproximativ 15 milioane pe ianuarie. Noi am primit doar o parte din subvenția solicitată în avans”, a declarat Emil Șerpe.

Șeful Colterm a fost întrebat și de președintele Consiliului Județean Timiș de ce nu se fac plăți când în luna octombrie a fost aprobată alocarea banilor pentru subvenția la căldură. Desigur, Șerpe nu a putut răspunde, fiind nevoit doar să ridice din umeri.

La finalul discuțiilor, prefectul Eva Adreaș a anunțat că a semnat nota de fundamentare către Guvern, prin care se solicită un ajutor pentru societatea de termoficare a Timișoara, iar în acest moment la București se caută soluții pentru rezolvarea problemelor financiare ale Colterm.



4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor