Smithfield a renovat unitatea de refrigerare a cărnii, în urma unei investiţii de 3,5 milioane de dolari

18Comentarii
Smithfield a renovat unitatea de refrigerare a cărnii, în urma unei investiţii de 3,5 milioane de dolari
O nouă investiţie de 3,5 milioane de dolari. Smithfield Prod a finalizat lucrările de retehnologizare a zonei unităţii de la Timişoara, folosită la refrigerarea rapidă a carcaselor de porc rezultate din procesul de abatorizare.

Investiţia s-a ridicat la suma de 3,5 milioane dolari americani, noua zonă de refrigerare acoperind o suprafaţă de 755 metri pătraţi. Timp de aproape 4 luni, 7 companii contractoare au fost angrenate în acest proiect. Refrigerarea rapidă este o metodă de refrigerare a alimentelor, a cărnii de porc în cazul de faţă, la o temperatură scăzută, sigură din punct de vedere al stopării înmulţirii bacteriilor. Prin această investiţie, prin tranzitarea carcaselor în tunele cu temperaturi cuprinse între -18 şi – 24 °C, pentru un interval de 90 minute, carnea de porc ajunge la parametrii optimi pentru a putea fi păstrată în siguranţă şi a fi consumată ulterior.

„Retehnologizarea zonei de refrigerare, pe lângă avantaje legate de siguranţa alimentară şi de eficientizarea şi modernizarea capacităţii de producţie a companiei, prezintă avantajul reducerii pierderilor de frig şi implicit reducerea consumul de energie electrică, aspecte importante şi din perspectiva protejării mediului”, a declarat  Morten Jensen, Director General Smithfield Prod. Răcirea rapidă a carcaselor de porc poate fi utilă şi procesatorilor ca metodă adiţională de a controla creşterea microbiană şi, implicit, creşterea siguranţei alimentare în ceea ce priveşte produsele pe bază de carne de porc.

Investiţia actuală se alătură celor peste 67 milioane de dolari, sume pe care compania Smithfield Prod le-a alocat în ultimii 5 ani exclusiv pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fostului COMTIM. Smithfield Prod este cel mai mare abator din România cu o capacitate de 600 de capete pe oră, fiind situat pe locaţia fostului COMTIM, în judeţul Timiş.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor