Smitfield continuă investiţiile în Banat

5Comentarii
Smitfield continuă investiţiile în Banat
Deşi compania Smithfield anunţase o stagnare a investiţiilor din România, iată că miercuri, compania a inaugurat o nouă unitate de producere a furajelor concentrate.

Unitatea, o investiţie de 35 de milioane de euro, este de tip greenfield, a fost ridicată de la zero pe un teren de 20 de hectare în localitatea arădeană Vinga. Lucrările au fost demarate de Smithfield în luna decembrie 2006. unitatea este complet computerizată, o echipă de 17 oameni operând instalaţiile de realizare a furajelor. Noua fabrică a fost absolut necesară, aceasta pentru a face faţă creşterii capacităţii unităţilor de creştere a porcinelor. Sistemul fermelor realizate în parteneriat cu fermierii locali dă roade. În prezent, un număr de 35 de asemenea ferme sunt deja fucţionale, alte câteva fiind în curs de finalizare. Sistemul este unul foarte simplu, compania americană sprijină fermierul în accesarea de fonduri europene în vederea ridicării fermei, fermierul primeşte efectivele de porcine, furajele şi la abatorizarea animalelor primeşte o anumită taxă de la Smithfield pentru fiecare animal tăiat. Din 2004, când a intrat pe piaţa românească, Smithfield Ferme a investit în operaţiunile sale din România peste 600 milioane USD. Astăzi, compania are 35 de ferme active în judeţele Timiş şi Arad, cu un total de 37.500 de scroafe care produc 600 000 de purcei anual. Smithfield Ferme are un număr de 846 angajaţi. Cu ajutorul şi acordul comunităţilor şi autorităţilor locale, Smithfield Ferme intenţionează să îşi dezvolte activităţile economice şi în alte judeţe ale ţării. Smithfield Ferme este parte a Smithfield Foods, Inc., o companie americană cu sediul în Smithfield, Virginia. Smithfield Foods şi-a început activitatea în 1936 şi este în prezent cel mai mare producător de porcine şi procesator de carne de porc din lume, înregistrând venituri anuale de 11,4 miliarde USD şi vânzări internaţionale de peste 1 miliard USD. Smithfield are peste 58.000 de angajaţi în SUA şi în întreaga lume, inclusiv China, Franţa, Mexic, Polonia, România, Spania şi Regatul Unit.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor