Slujbele sezoniere cresc cererea de personal in sistem leasing

Slujbele sezoniere cresc cererea de personal in sistem leasing
Soluţii de moment pentru cei aflaţi în şomaj. Începând cu luna aprilie, cererea de personal contractual în sistem de leasing este în creştere.

Creşterea se datorează comportamentului de consum al populaţiei care impune sezonalitatea activităţii multor companii. Dar, spre deosebire de anii trecuţi, acum nu se mai cer oameni pentru durată limitată în domeniul agricol sau al construcţiilor, cererile sunt pentru personal calificat în retail sau producţie industrială.

„Companiile au trecut prin examenul dur al pierderii de clienţi, al restructurărilor, al reducerii activităţii şi al costurilor, iar acum au devenit deosebit de atente cu cheltuielile operaţionale, care includ şi costurile cu forţa de muncă, mai ales în condiţiile incertitudinii generale legate de constanţa comenzilor de la beneficiari. Leasingul de personal vine să deblocheze piaţa muncii, oferind flexibilitate angajatorilor şi o nouă şansă angajaţilor”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder Sobis, companie specializată în domeniul plasării de personal, prezentă şi pe piaţa timişoreană. „Avem deja mai multe solicitări, printre care cea mai mare este de 50 persoane, pe o perioadă de trei luni, de la un client din domeniul producţiei de componente electronice. Estimez că vor urma şi altele în producţie şi retail în primul rând”, a subliniat Bogdan Florea.

Şi pentru angajaţi, leasingul de personal oferă o serie de avantaje, în special faptul că au acces mult mai uşor la potenţialul angajator. Când se pune problema angajăriiunei persoană, compania riscă acum foarte greu o perioadă de probă, pentru că dacă angajatul nu se încadrează în parametrii de performanţă ai angajatorului, procesul de restructurare poate fi costisitor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !