Situatia terenurilor gratuite pentru tineri, de la primarie: inca se asteapta raspuns de la ANI, dar se pregateste a doua sesiune

De Roxana Deaconescu
6Comentarii
Situatia terenurilor gratuite pentru tineri, de la primarie: inca se asteapta raspuns de la ANI, dar se pregateste a doua sesiune
Vești proaste în continuare pentru tinerii care au „câștigat” de la primărie un teren gratuit pentru a-și ridica o casă. Pentru că Agenția Națională de Integritate nu i-a dat un răspuns primarului Nicolae Robu, proiectul lansat de municipalitate bate pasul pe loc. Va fi lansată oricum și o a doua sesiune.

Edilul-șef a decis, în luna mai, să trimită o adresă către ANI, dorind să afle, de fapt, dacă există vreo situație de incompatibilitate, după ce pe lista tinerilor care primesc terenuri de la primărie se regăsesc mai mulți apropiați de-ai lui Robu. Suntem aproape în luna august, iar cei de la ANI nu i-au trimis niciun răspuns primarului Timișoarei.

În continuare, procedura de distribuire a terenurilor pentru tineri în baza Legii 15/2003 bate pasul pe loc, din pricina unor tineri care lucrează în instituția de pe C.D. Loga și se află pe lista norocoșilor. Vorbim despre cea care a intrat în primărie ca și consilier personal al primarului, Sanda Greblă, acum angajată în cadrul altei direcții, însă supervizând în continuare Cabinetul primarului, dar și despre Cătălin Iapă, consilier personal al primarului. Pe listă a fost și consilierul local PNL Grigore Grigoroiu, însă acesta s-a retras până la urmă, pentru a nu fi în incompatibilitate.

Deși a spus că dacă nu primește răspuns de la ANI merge mai departe cu proiectul, Robu pare că nu își dorește să riște.

„Nu am primit răspuns de la ANI nici până acum. De fiecare dată mi se spune «în curând, în curând». La primărie nu a venit niciun răspuns. Am dat nu știu câte telefoane și spun «da, este în lucru la Juridic, în redactare». La un moment dat am spus că, dacă nu primesc un răspuns, să consider că ar fi un acord tacit, dar nu prea-mi vine… Consilierul meu Cătălin Iapă sună în fiecare săptămână și i se spune de fiecare dată că în curând vom primi răspunsul. Prima dată au spus că la ei durează 30 de zile până dau un răspuns, apoi 45 de zile… Au trecut 45, au trecut 60”, a declarat Robu pentru tion.ro.

Odată ce va rezolvată prima sesiune, primarul Timișoarei vrea să le dea tinerilor orașului și alte terenuri.

„Vom mai face o etapă, tot acolo în zonă, dar atât. E posibil să fie chiar anul acesta, dar trebuie să rezolvăm situația de la prima etapă”, ne-a mai spus edilul-șef.

Concursul pentru distribuirea de parcele pentru case tinerilor cu vârsta până la 35 de ani era la faza de rezolvare a contestațiilor, soluționate de aceeași comisie care a împărțit terenurile. Urma apoi ca lista să intre în atenția consilierilor locali. Tinerii vor putea intra în posesia terenurilor doar după ce lista finală primește votul consilierilor locali într-o ședință de consiliu.

128 de tineri vor primi câte o parcelă de aproape 300 de metri pătrați pe strada Ovidiu Balea, pentru a-și putea ridica o casă. Ca să ajungă pe listă, ei trebuiau să îndeplinească unele condiții ce au fost stabilite prin hotărâre de consiliu local. Tot consilierii locali au votat și Regulamentul pentru stabilirea metodologiei cadru de repartizare a terenurilor atribuite în baza Legii 15/2003.

Tion: Robu n-are vesti bune pentru tinerii care au primit terenuri gratuite de la primarie
Nicio mișcare de la primărie cu terenurile care au fost împărțite tinerilor orașului. Primarul Nicolae Robu a pus pauză procedurii, în urmă cu o lună, pentru a cere părerea Agenției Naționale de Integritate – ANI. Încă nu a primit un răspuns, așa că vrea să trimită o nouă hârtie. Vă reamintim, în...
Tion: Pauza distribuirii terenurilor gratuite catre tineri, la Timisoara! Robu cere parerea ANI
Ba este comisie de soluționare a contestațiilor, ba nu este comisie de soluționare a contestațiilor! Vorbim despre deja faimoasă listă de nume a tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani care primesc terenuri gratuite de la Primăria Timișoara. Robu a spus pauză, ca să ceară părerea ANI, după ce pe li...
Tion: Lista tinerilor care primesc terenuri gratuite de la primarie
Au fost anunțate în sfârșit numele tinerilor care primesc terenuri gratuite de la Primăria Timișoara, pentru a-și ridica case. Printre cei 128 de norocoși se numără și Sanda Greblă, fosta consilieră a primarului Nicolae Robu, Cătălin Iapă, actual consilier, dar și Grigore Grigoroiu, consilier local ...6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor