Sistem online de avertizare a inundaţiilor, implementat în Timiş

2Comentarii
Sistem online de avertizare a inundaţiilor, implementat în Timiş
Un sistem online de avertizare în caz de inundaţii, de genul celor folosite în Germania sau Olanda, va fi implementat în Timiş, acesta urmând să reducă semnificativ timpul în care autorităţile locale vor putea lua măsuri de prevenire în caz de viituri.

Anunţul a fost făcut, la Bucureşti, de şeful Administraţiei Bazinale de Apă Banat, Titu Bojin. El a explicat că acest sistem, odată ce va fi pus în funcţiune, va putea decoda datele obţinute pe teren de specialişti şi le va putea interprete, astfel încât să realizeze chiar şi o proiecţie a unei posibile viituri. Acest lucru va ajuta autorităţile locale din zonele aflate în pericol să ia măsuri din timp.

Primarul dintr-o comună unde, în câteva ore, va ajunge o viitură ce depăşeşte coronamentul digurilor din zonă ştie exact unde să înalţe digul şi vede exact şi ce zone ar trebui evacuate în cazul apariţiei de breşe în amenajările hidrologice”, a explicat Bojin.

El a afirmat că sistemul, denumit FLIWAS, va fi, ca în Germania şi Olanda, disponibil pe Internet, ceea ce va duce la o reducere semnificativă a timpului de răspuns al autorităţilor locale şi judeţene.

Sistemul poate fi accesat pe internet de toţi cei care au parole, din orice loc. Câştigăm astfel timp preţios care, în unele momente grele, poate salva vieţi”, a mai spus Bojin.

Şeful Administraţiei Bazinale de Apă Banat a spus că implementarea sistemului în bazinul râului Timiş, pe un sector de 47 de kilometri al acestuia, a costat circa 160.000 de euro, bani europeni obţinuţi în totalitate de companiile olandeze partenere, iar un sistem similar ar putea fi implementat în toată ţara în cinci ani.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor