Sindicaliştii s-au săturat de criza financiară

3Comentarii
Sindicalistii in fata Prefecturii Timis
Sindicalistii in fata Prefecturii Timis
Au ieşit în stradă pentru a-şi apăra drepturile! Sindicaliştii afiliaţi „Cartel Alfa” s-au adunat joi dimineaţă, în jurul 10, în faţa Prefecturii Timiş, pentru a trage un semnal de alarmă şi a înmâna prefectului o listă de revendicări, în speranţa că de această dată vor fi luate în seamă.  | Prefectura timis pichetata de sindicalisti

La protest au participat sindicalişti de la CFR, Primăria Timişoara, din învăţământ, administraţie publică şi Sindicatul Liber Detatim din Deta.

Cu fluiere şi pancarte, bugetarii s-a plâns de măsurile precare anticriză luate de Guvern, de disponibilizările masive puse pe seama crizei financiare şi de întârzierile la plata salariilor. „Cei cu venituri mici se descurcă greu, ajung la limita sărăciei. Vrem să se implementeze un program care să atenueze efectele crizei”, a spus în această dimineaţă Ştefan Gogoşanu, preşedintele filialei Timiş a Cartel Alfa.

Bugetarii nu mai pot să fie solidari cu Boc

Liderii sindicali au fost primiţi de prefectul Mircea Băcală şi subprefectul Eugen Dogariu, care le-au ascultat revendicările şi au promis să le transmită mai departe. „Impozitul forfetar i-a făcut pe mulţi să îşi închidă afacerea. La CFR situaţia e foarte tensionată, e ca o bombă care stă să explodeze”, a mai spus Gogoşanu. La îndemnul prefectului de a fi solidari cu conducerea ţării în aceste vremuri dificile din punct de vedere economic, reacţiile liderilor sindicali au fost categorice. „Cum pot să-i zic omului care vine la lucru ziua, noaptea şi de sărbători şi care nu şi-a mai primit salariul de câteva luni să fie solidar cu ministrul?”, s-a întrebat cu un gust amar Ioan Boloş, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă.

Nici liderii din învăţământ nu au putut accepta îndemnul lui Băcală. „Nu putem fi solidari cu Boc atâta vreme cât el jigneşte şi vorbeşte în felul acela. Aşteptăm să îşi ceară public scuze”, a spus Ilare Bordeaşu, preşedintele Alma Mater pe zona de vest. Sindicaliştii îşi mai doresc o lege a salarizării unice în sistemul bugetar, eliminarea pensiilor speciale şi oameni competenţi la inspecţia muncii, care să nu fie numiţi politic.

Bugetarii vor picheta luni Prefectura Timiş

Pensionarii au pichetat Prefectura Timiş Pensionarii au pichetat Prefectura Timis | Video

Sindicatele timişene au protestat la Prefectură Sindicatele timisene protesteaza la Prefectura | Video3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor