Sindicalistii ies din nou in strada, la Timisoara

4Comentarii
Sindicalistii ies din nou in strada, la Timisoara
De luni se anunţă din nou ample acţiuni de protest, în întreaga ţară. La Timişoara, membrii sindicatelor afiliate Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa” vor ieşi la un miting în faţa Prefecturii Timiş, pentru a-şi arăta nemulţumirea vizavi de concedierile din sistemul bugetar şi pentru a cere renunţarea la măsurile de austeritate impuse de Guvernul Boc.

Am cerut aprobare de la primărie pentru un miting care va avea loc luni, între orele 15 şi 17, la Prefectura Timiş. Vor participa toate sindicatele afiliate – din învăţământ, sănătate, industrie etc.”, ne-a spus Ştefan Gogoşanu, preşedintele CNS „Cartel Afla”, filiala Timiş.

Sindicaliştii cer stoparea disponibilizărilor, precum şi stabilirea de programe concrete de investiţii finanţate corespunzător pentru păstrarea şi crearea de noi locuri de muncă. Alte solicitări sunt legate de nemodificarea legii pensiilor – în sensul să nu crească vârsta de pensionare, să nu se schimbe modul de calcul al pensiei şi să nu fie eliminate categoriile speciale şi deosebite.

De asemenea, „Cartel Alfa” cere să nu fie modificat Codul Muncii, respectiv să nu fie desfiinţate contractele colective de ramură, cele la nivel naţional, să nu fie desfiinţată protecţia socială a salariaţilor la concediile colective, precum şi să nu fie desfiinţat contractul individual de muncă pe durată nedeterminată pentru a fi transformaţi salariaţii în zilieri. Mai apoi, sindicaliştii doresc un salariu minim garantat în plată de 750 de lei, păstrarea coeficienţilor de ierarhizare din legea salarizării unice, dar şi renunţarea la toate măsurile de austeritate impuse de Guvernul Boc. 

Între 22 şi 27 septembrie vor avea loc ample proteste la Bucureşti, în Piaţa Victoriei. Pe 22 septembrie vor participa federaţiile din sănătate, pe 23 federaţiile din educaţie, pe 24 federaţiile din sectorul economic, poliţie şi penitenciare, iar pe 27 federaţiile din administraţie şi chimie.

Potrivit liderului Sindicatului „Spiru Haret”, filiala Timiş, Virgil Popescu, încă nu se pune problema unei greve generale. „Noi vom participa şi la acţiunile de luni, şi la cele de la Bucureşti. Deocamdată nu se pune problema de grevă”, a spus acesta.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor