Sindicalistii din SANITAS protesteaza in fata spitalelor din Timisoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
8Comentarii
Sindicalistii din SANITAS protesteaza in fata spitalelor din Timisoara
Membri ai sindicatului SANITAS protestează luni, în fața mai multor unități sanitare din Timișoara. Aceștia au nemulțumiri legate de salarii și precizează că această acțiune este un avertisment pentru guvernanți.

Infirmiere, brancardieri, farmaciști, chimiști, membri ai sindicatului SANITAS, au intrat în grevă de avertisment, luni și au protestat în fața unităților sanitare din orașul de pe Bega. Astfel de manifestații au fost organizate în fața Spitalului Județean Timișoara, a Spitalului Municipal Timișoara, la Spitalul de Copii Timișoara și a altor unități sanitare locale.

Personalul auxiliar din spitale, reprezentat de sindicatul SANITAS, dorește negocierea unui contract colectiv de muncă și calcularea sporurilor la nivelul salariului de bază actual.

Manifestanții au venit cu pancarte în fața spitalelor și scandează „Vrem salariile înapoi” și „Vrem Dreptate”.

„Sunt foarte nemulțumiți din cauza Legii salarizării, care a făcut o mare discriminare între categoriile de personal. A mărit doar la medici și la asistenți, iar restul personalului auxiliar și ceilalți care sunt cu studii superioare, cum sunt farmaciștii, biologii, chimiștii, kinetoterapeuții, toți sunt fără creșteri salariale. Nu suntem de acord cu această discriminare. În sănătate se lucrează în echipă și toată lumea participă la actul medical. Protestează toate categoriile de personal. Sunt asistenți alături de noi, am avut și medici, au stat puțin, dar toată lumea este prezentă. Este greva de avertisment, sperăm să fim auziți la nivel național și să cedeze domnii de la guvern, să înțeleagă că nu se poate să se facă așa o discriminare în sănătate și să găsească o soluție să rezolve această problemă. Regulamentul de sporuri ne pune un procent de 30% pe ordonatorul principal de credite și nu ne putem încadra în acest procent. Noi suntem cel mai mare spital din vestul țării, rezolvăm cazuri din șapte județe, ca să ne putem încadra înseamnă că tăiem sporurile toate la minimum. Or, cu așa ceva nu suntem de acord. În această perioadă activitatea este asigurată, 30% din personal este la capul bolnavului, deci nu are de suferit activitatea medicală. În spital suntem în jur de 3.600 de salariați”, spune Veronica Roth, lider sindical SANITAS, Spitalul Județean Timișoara.

Mii de angajați din spitalele timișorene și timișene participă la acțiunea organizată de sindicatul SANITAS.

Următoarea acțiune planificată de sindicaliști este intrarea în grevă generală, vineri, dacă revendicările lor nu vor fi îndeplinite.

Articole pe aceeași temă:

Reprezentanții sindicatului SANITAS s-au întâlnit luni la București și au decis organizarea mai multor acțiuni de pichetare pentru categoriile de personal din spitale al căror salariu nu va crește odată cu cel al medicilor. În Timiș sunt aproximativ 2.000 de angajați în această situație. Este posibi...8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor