Sindicalistii de la Primaria Timisoara le-au cerut alesilor sa blocheze concedierile

6Comentarii
Sindicalistii de la Primaria Timisoara le-au cerut alesilor sa blocheze concedierile
Sindicatul de la Primăria Timişoara a înaintat marţi un memoriu către Consiliul Local Timişoara prin care le-a cerut aleşilor să revoce cele patru hotărâri de consiliu în urma cărora au fost iniţiate concedierile colective la nivelul instituţiei. Consilierii locali au ignorat însă această solicitare.

Pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local de marţi a figurat şi o adresă a Sindicatului Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara şi din Serviciile Publice aflate în subordinea Consiliului Local Timişoara referitoare la o plângere prealabilă formulată împotriva hotărârilor prin care au fost aprobate noile organigrame pentru aparatul de specialitate al primarului, Direcţia Fiscală, Poliţia Comunitară şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor. Sindicaliştii au cerut suspendarea sau revocarea punerii în aplicare a acestor hotărâri, adoptate după apariţia OUG 63 din 2010, prin care s-a stabilit un număr maxim de posturi pentru administraţiile locale. Ei spun că actul administrativ emis de Instituţia Prefectului Judeţului Timiş prin care s-a stabilit numărul maxim de posturi a fost suspendat, la cererea primăriei, printr-o sentinţă pronunţată de Tribunalul Timiş. Este vorba despre actul emis de prefect în vederea punerii în aplicare a OUG 63. Drept urmare, dacă acest act, care a stat la baza modificării organigramelor de la primărie şi celelalte servicii şi, implicit, a concedierilor colective, a fost suspendat, ar trebui suspendate şi toate cele patru hotărâri de consiliu local, blocându-se astfel disponibilizările, spun sindicaliştii. Asta a declarat, în plen, şi şeful de la Evidenţa Persoanelor, Vasile Tărciatu.

Secretarul primăriei, Ioan Cojocari, susţine însă că în urma acelei sentinţe a Tribunalului Timiş au fost suspendate concedierile doar în cazul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor până la soluţionarea pe fond a cererii de anulare. S-a motivat că la calcularea numărului maxim de posturi nu s-a ţinut cont de numărul real de locuitori ai municipiului Timişoara şi ai celor 28 de localităţi arondate, pentru care asigură serviciile de evidenţă a persoanelor direcţia din Timişoara.

Aleşii locali au supus la vot, în plenul de marţi, menţinerea hotărârilor de consiliu adoptate privind noile organigrame, cu excepţia celei privind Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, care este suspendată. Cu alte cuvinte, disponibilizările continuă în administraţia locală, pe lista neagră fiind aproximativ 200 de persoane.

Oricum, sindicatul a formulat o acţiune în contencios administrativ pentru anularea celor patru hotărâri de consiliu local prin care s-a dat undă verde restructurărilor.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor