Simpozion in memoria scriitorului Dimitrie Tichindeal la Becicherecu Mic

De Corina Eva
Simpozion in memoria scriitorului Dimitrie Tichindeal la Becicherecu Mic
Piese de teatru, recitări de poezii în grai bănățean, cântece și dansuri populare, lansare de carte, recitaluri instrumentale, expoziție de artă – de toate acestea, dar și de multe altele au avut parte cei peste 130 de participanți, preșcolari, elevi și dascăli, la cea de-a patra ediție a simpozionului național “Dimitrie Ţichindeal- Trecut, prezent și viitor…” din Becicherecu Mic.

Devine tradiție ca, primăvara, comunitatea din Becicherecu Mic să cinstească, în cadrul unui simpozion, memoria scriitorului Dimitrie Țichindeal. Anul acesta, evenimentul a avut loc zilele trecute, în sala de sport, transformată într-un muzeu în miniatură ce a oferit celor prezenți o atmosferă încărcată de trecut și prezent dar și de emoție, de recunoștiință pentru opera cărturarului Dimitrie Țichindeal.

Obiectele de artizanat, piesele de mobilier aparținând scriitorului, fotografiile și cărtile vechi și-au găsit locul lângă lucrări ale cadrelor didactice și copiilor. Un spațiu special a fost amenajat și pentru cel care a fost I.L. Caragiale, anul acesta împlinindu-se 160 de ani de la nașterea și 100 de ani de la moartea marelui dramaturg.

”Programul artistic i-a avut ca protagoniști pe elevii din școala noastră și din alte școli din județ. Pe scenă au fost interpretate mici piese de teatru, recitări de poezii în grai bănățean, cântece și dansuri populare. Ca o noutate, anul acesta s-a reeditat într-un larg tiraj volumul <<Fabule și moralnice învățături>> de Dimitrie Tichindeal”, a ţinut să precizeze învățătoarea Iasmina Ienciu, una dintre organizatoare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !