Siguranţa elevilor, în vizorul directorilor

REŞIŢA – Fiecare instituţie are probleme specifice, iar profesorii au propus soluţii variate.
 • Video
 • La Forum au participat profesori şi directori de la diverse şcoli, dintre care amintim: Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 8 , Nr. 7, Nr. 6, Nr. 2, liceele „Traian Lalescu“, „Diaconovici-Tietz“, „Sabin Păuţa“.

  Directorul Liceului „Traian Lalescu“, Pavel Ghimboaşă, a recurs la instalarea unor camere video şi a senzorilor antiefracţie. Astfel, cei ce păşesc în incinta instituţiei trebuie să prezinte un act de identitate şi să se înregistreze la elevul de serviciu.

  În felul acesta, se previne riscul ca în liceu să intre persoane străine. Conducerea şcolii a dorit şi introducerea uniformelor şcolare. Acest deziderat nu a fost pus însă în practică, deoarece un părinte a dat instituţia în judecată pe motiv că nu ar fi aplicat corect legea în cauză (Legea 35).

  Foarte inspiraţi s-au dovedit a fi cei de la Şcoala Nr. 8, care au achiziţionat, în locul tradiţionalelor uniforme, cravate personalizate. Un fenomen cu care s-a confruntat adesea conducerea şcolii au fost conflictele între fete: „Fete de la alte şcoli vin la fetele noastre să se certe şi invers“, a spus directorul Norica Niţă, care a menţionat că, din păcate, în şcoală nu există agenţi de pază.

  Cristiana Schmaler, dir. adj. la Şcoala Nr. 7 este de părere că nu trebuie să se recurgă la serviciul paznicilor. „Prezenţa unui agent de pază o bilă neagră pentru profesori, ca şi cum acestea nu şi-ar face datoria. Elevii trebuie aduşi în faţa Consiliului profesoral şi sancţionaţi. Când a fost cazul, s-a întâmplat să intervină şi Poliţia“.

  O altă problemă, abordată de directorul Şcolii Nr. 2, prof. Marius Şandru, a fost legată de ora la care pleacă copiii de la şcoală: „Şcoala noastră este singura care are două schimburi. Când un copil pleacă la ora 19.00, în luna decembrie, neavând posibilitatea să fie însoţit de un părinte, înseamnă un risc. Am solicitat ajutorul comunităţii locale. Dacă e posibil, dorim ca şcoala să mai aibe un etaj, iar elevii să înveţe numai de dimineaţă“.

  Conducerea a ales drept soluţie gestionarea fondurilor de către părinţi.

  Oana Copocean/Anca Preda

  anca.preda@informmedia.ro  0Comentarii

  Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

  inca 1000 caractere ramase

  Citiți principiile noastre de moderare aici !


  Regulament de plasare a anunturilor