Si tu poti deveni city manager al Timisoarei! Primaria organizeaza in sfarsit concurs

De Roxana Deaconescu
8Comentarii
Si tu poti deveni city manager al Timisoarei! Primaria organizeaza in sfarsit concurs
© Tion: Si tu poti deveni city manager al Timisoarei! Primaria organizeaza in sfarsit concurs
Reprezentanții Primăriei Timișoara scot în cele din urmă la concurs postul de city manager al orașului, rămas liber după plecarea lui Sorin Drăgoi, primul administrator public din istoria orașului. Viitorul city manager trebuie să fie creativ, să aibă capacitate relațională și să cunoască foarte bine limba engleză. Condițiile de înscriere la concurs nu sunt deloc dure.

Concursul a fost stabilit pentru data de 27 octombrie, fiind deschis oricărei persoane care îndeplinește condițiile de participare. Vă reamintim, consilierii locali au „relaxat” la maximum condițiile, în urma unei propuneri făcută de primarul Nicolae Robu, care a spus că are nevoie pe acest post de un om care să învețe din mers meseria.

Viitorul administrator public al Timișoarei trebuie să aibă studii de specialitate – studii universitare de licență absolvite cu diplomă, studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, specializare medicină generală, nu are nevoie de perfecționări sau specializări, dar nici de vechime în specialitatea studiilor, însă trebuie să știe să lucreze la nivel mediu în Microsoft Office. De asemenea, trebuie să cunoască două limbi străine de circulație internațională, din care obligatoriu engleza, la nivel avansat.

Aspiranții la postul de city manager al Timișoarei trebuie să elaboreze un proiect de management, care să conțină analiza condițiilor de dezvoltare economico-socială actuală a Timișoarei, propuneri de eficientizare a administrației, de îmbunătățire a factorilor implicați în dezvoltarea urbană și metropolitană, o expunere de metode, strategii, programe, proiecte, măsuri ce vor fi avute în vedere în perioada de executare a contractului, precum și estimări privind realizarea obiectivelor propuse. Acest proiect de management trebuie depus la primărie până în 21 octombrie.

Reprezentanții primăriei au stabilit și criteriile de evaluare a activității profesionale: rezultatele obținute, asumarea responsabilității, adaptare la complexitatea muncii, inițiativă și creativitate și capacitate relațională.

Concursul constă în selecția dosarelor de înscriere, într-o probă scrisă și într-un interviu. Proba scrisă are loc în 27 octombrie, la ora 10, la sediul primăriei, iar interviul în 3 noiembrie, la ora 10, tot la sediul primăriei.

Ce trebuie să conțină dosarul de înscriere? O cerere de înscriere la concurs, copia actului de identitate ori orice alt document care atestă identitatea, copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor sau copiile documentelor care atestă îndeplinirea condițiilor specifice, copia carnetului de muncă, conformă cu originalul, sau, după caz, adeverințe care să ateste vechimea în muncă și în specialitatea studiilor, cazierul judiciar sau o declarație pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcția pentru care candidează, adeverință medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare, eliberată cu cel mult șase luni anterior derulării concursului de către medicul de familie sau de către unitățile sanitare abilitate, CV și alte documente relevante pentru desfășurarea concursului.

Practic, candidații trebuie să aibă cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale UE sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România, să cunoască limba română, să aibă vârsta minimă reglementată de lege, să aibă capacitate deplină de exercițiu, o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, fiind nevoiți să ducă o adeverință medicală eliberată de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate, dar și să îndeplinească condițiile de studii și, după caz, de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs. Nu poate candida o persoană care a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.

Dosarele de candidatură trebuie duse la camera 8 din primărie până în 21 octombrie, la ora 14, la secretarul comisiei de concurs, Eugenia Vătăsescu, consilier la Serviciul Resurse Umane al primăriei.

Aici puteți vedea care este bibliografia necesară!

Articole pe aceeași temă:

Robu vrea un city manager tanar si relaxeaza conditiile de participare la concurs

Timisoara a ramas fara city manager. Sorin Dragoi: Marea mea realizare au fost oamenii8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor