Si noul city-manager vrea fantana pe Bega! Cat mai repede si cu loc pentru spectatori

De A. Strugariu
15Comentarii
Si noul city-manager vrea fantana pe Bega! Cat mai repede si cu loc pentru spectatori
Ce planuri are noul city-manager al Timişoarei, Sorin Drăgoi? Spune că vrea să atragă cât mai multe fonduri pentru oraş, vrea un nou circuit al documentelor şi înfiinţarea unui serviciu al lucrărilor publice la primărie, iar ca obiectiv punctual amenajarea unui loc, un fel de tribună, la malul canalului Bega de unde lumea să poată vedea… fântâna pe apă, sistemul de lumini, apă, muzică şi foc, pe care doreşte să-l realizeze administraţia Robu pe Bega, în zona Flora.

 

Toate aceste lucruri apar în proiectul de management având ca temă dezvoltarea oraşului pe care l-a prezentat Sorin Drăgoi la concursul organizat de primărie pentru ocuparea postului de city-manager.

„A fost un proiect de management general, cu o viziune generală asupra dezvoltării oraşului Timişoara, în care am prins mai multe puncte de dezvoltare, inclusiv probleme legate de traficul rutier, ţintit către Timişoara Capitală Culturală Europeană, ceea ce ne interesează foarte mult, un lucru legat şi de primărie, un circuit al documentelor care să se desfăşoare mult mai repede. Am avut două lucruri punctuale, şi anume crearea unui serviciu în cadrul Primăriei Timişoara, un serviciu al lucrărilor publice – practic lucrările care se vor face în oraş să fie gestionate mult mai rapid şi mai eficient – şi al doilea lucru punctual în proiect a fost o dezvoltare a parcului din spatele Catedralei până către Bega cu o gradenă la malul râului Bega de unde să se poată vedea viitorul spectacol de lumini promis şi eu sper realizabil cât mai repede”, a explicat noul administrator public.

Oricum, nu se ştie încă dacă fântâna de pe Bega, despre care primarul Nicolae Robu declara că va fi realizată în 2013 cu vreo 2 milioane de euro şi va lua ochii turiştilor se va mai face totuşi anul acesta.

„Ajungem la problema financiară. Dacă găsim bani am vrea să le facem pe toate. După mine acesta este unul din primele obiective pe care trebuie să îl am în vedere, şi anume atragerea de fonduri. Am avut discuţii cu reprezentanţii de la BERD, le-am făcut propuneri celor de la KPMG să ne găsească surse de finanţare care ne-ar putea ajuta pentru proiecte, am încercat să lucrăm cu profesionişti care se ocupă de aşa ceva pentru atragerea de finanţări, pentru realizarea obiectivelor pe care le avem propuse”, a adăugat Drăgoi.

Primarul spune că în proiectul pe care l-a prezentat el privind sistemul de lumini, muzică, apă şi foc pe Bega este prevăzut şi locul pentru spectatori despre care vorbeşte noul administrator public. Edilul a afirmat că nu s-a finalizat încă elaborarea bugetului local pe anul în curs şi că este posibil ca fântâna de pe Bega… să rămână pentru anul viitor.

„În proiectul acela de realizare a sistemului de apă, lumină, muzică, foc – ce-o mai fi – există prevăzut inclusiv un loc pentru spectatori. Sigur că nu va fi un loc imens. Va fi cu o desfăşurare de-a lungul malului Begăi, astfel încât să asigure o bună vizibilitate a spectacolului. Încă nu am terminat bugetul. Vom vedea exact pe ce fonduri putem să ne bazăm şi dacă va intra anul acesta sau dacă va rămâne pentru anul viitor. Nouă ne trebuie bani mulţi pentru a susţine proiectele europene la început (…) În momentul de faţă nu există decât posibilitatea veniturilor proprii. Vom vedea dacă pe programele pe fonduri europene pentru 2014-2020 vor fi eligibile cheltuieli de acest gen. Dacă vor fi eligibile atunci desigur că preferăm să întârziem şi să realizăm acest sistem din bani europeni. Dacă anul acesta nu ne vom putea permite să alocăm fonduri pentru acest proiect, pentru că prioritare sunt proiectele europene şi alte proiecte pe care vrem să le facem din venituri proprii – nu va intra anul acesta”, a conchis Robu.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor