Serviciul “Portabilitate”

Telefon
Telefon
Dacă sunteţi nemulţumit de serviciile, tarifele sau aria de acoperire a companiilor de telefonie mobilă sau fixă la care sunteţi abonaţi, puteţi să vă mutaţi la concurenţă, fără să vă schimbaţi numărul de telefon. Serviciul, care se numeşte “Portabilitate”, va fi gratuit şi funcţional din 2007.

Ideea transferului numărului dintr-o reţea în alta aparţine Uniunii Europene. Toate statele membre vor fi obligate să ofere această opţiune utilizatorilor. “În funcţie de ofertele celorlalţi operatori, poţi să-ţi muţi numărul dintr-o reţea în alta”, a declarat preşedintele ANRC, Dan Georgescu.

Tariful va fi de 11 euro pentru companiile de telefonie mobilă şi 13 euro pentru operatorii de telefonie fixă. “Conform deciziei ANRC, această decizie a portabilităţii numerelor se va face fără suportarea de niciun cost de către utilizatorul final”, a spus Dorin Odiaţiu, manager reglementare companie de telefonie mobilă.

Dacă un număr a fost mutat într-o altă reţea, persoana care apelează acest număr va plăti tariful companiei la care s-a mutat abonatul. “Pe lângă faptul că e un lucru impus de autorităţi, este şi o oportunitate de a atrage noi clienţi.(…)Practic, e o măsură de stimulare a competiţiei”, a mai spus Odiaţiu.

Operatorii vor trebui să investească sume importante pentru ca acest serviciu să devină funcţional. “În acest moment, nu ştim care este nivelul costurilor, ele vor putea fi estimate cu mai mare claritate după stabilirea condiţiilor comerciale şi tehnice de implementare a acestui serviciu”, a declarat Cristina Popescu, purtător de cuvânt al unei companii de telefonie fixă.

Clienţii se vor putea muta de la o companie la alta de câte ori vor dori, iar procedura nu va dura mai mult de 10 zile.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor