Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş a împlinit zece ani

Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş a împlinit zece ani
Înfiinţat iniţial ca un centru experimental la Timişoara, prin care s-a urmărit testarea sancţiunilor alternative la detenţie în cadrul comunităţii, Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş a aniversat zece ani de activitate, în cadrul unui eveniment festiv organizat la primărie.

Unul dintre obiectivele Serviciului de Probaţiune, o interfaţă între justiţie şi comunitate, este reintegrarea în societate a persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi au primit o condamnare cu suspendare a pedepsei sub supraveghere, precum şi supravegherea acestor persoane.

„Serviciul de Probaţiune are atribuţii în asistarea instanţelor de judecată în decursul de individualizare a pedepselor. În prezent, instanţele de judecată şi organele de cercetare penală solicită întocmirea unor referate de evaluare, care au un caracter psiho-social. Aceste referate sunt făcute de către consilierii de probaţiune (…) O altă componentă a activităţii Serviciului de Probaţiune este supravegherea măsurilor şi obligaţiilor impuse de instanţa de judecată pentru persoanele care comit infracţiuni şi sunt condamnate la pedeaspa închisorii cu suspendare sub supraveghere”, a explicat şefa Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş, Mariana Drăgotoiu.

La reuniunea organizată la Primăria Timişoara pentru a marca zece ani de activitate au mai participat directorul Direcţiei de Probaţiune din cadrul Ministerului Justiţiei, Iuliana Cărbunaru, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, preşedintele Tribunalului Timiş, Eduard Smântână, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii şi organizaţii care colaborează cu serviciul de probaţiune.

„Astăzi, după 10 de ani de activitate, putem afirma cu certitudine că sancţiunile neprivative de libertate funcţionează, nu numai în Timiş, dar şi în celelalte judeţe din ţară”, a concluzionat directorul Direcţiei de Probaţiune din Ministerul Justiţiei, Iulia Cărbunaru. Asta, mai ales că şi traiul în închisoare presupune şi costuri ridicate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !