Serviciul de Ambulanta nu isi poate deschide statie in nordul Timisoarei

De Roxana Deaconescu
Serviciul de Ambulanta nu isi poate deschide statie in nordul Timisoarei
© Foto: arhiva
Spațiul pus la dispoziție de Primăria Timișoara Serviciului de Ambulanță Timiș nu poate fi folosit, pentru că Ministerul Educației nu este de acord cu schimbarea destinației spațiului fostului liceu agricol. Motivul? O parte din teren este în litigiu.

Municipalitatea timișoreană nu poate obține avizul Ministerului Educației pentru a pune la dispoziția Serviciului de Ambulanță Timiș un spațiu din liceul de pe Calea Aradului. Avizul va fi dat doar în momentul în care instanța va avea o sentință definitivă și irevocabilă.

Vă reamintim, la începutul acestui an, primarul Nicolae Robu anunța că cei de la Serviciul de Ambulanță au cerut un spațiu pentru deschiderea unui punct de lucru în nordul Timișoarei. A fost găsit un astfel de spațiu, în incinta fostului Liceu Tehnologic Agricol de pe Calea Aradului, desființat încă din 2015.

„Sunt situații în care se impun intervenții foarte rapide si de la Spitalul Județean până în partea de nord a orașului se ajunge într-un timp considerabil, care poate fi decisiv pentru viața unui cetățean în anumite situații. Am răspuns pozitiv și vom da acest spațiu. Cei de la Ambulanță ne-au spus că este corespunzător și vor face un punct de lucru în acea zonă”, spunea Robu în luna ianuarie.

Planurile primarului nu pot merge însă mai departe. Legea spune că pentru schimbarea destinației spațiului este nevoie de aviz de la Ministerul Educației. Reprezentanții primăriei au cerut deja avizul, dar au primit în schimb o veste proastă.

„Ministerul Educației ne răspunde că nu putem să punem la dispoziția Salvării acel spațiu, pentru că este acolo un litigiu. Nu știu până când mai continuă această situație aberantă în care tu ești administrație publică locală, ai un patrimoniu, dar trebuie să-ți spună un funcționar din minister cum să-l folosești. De ce nu suntem lăsați noi, proprietarii, să ne gestionam patrimoniul? Ce proprietari suntem noi dacă trebuie să spună cineva dintr-un minister ce e bine și ce nu să facem cu proprietatea noastră?”, a declarat marți, 3 octombrie, primarul Robu. Edilul vorbește, însă fără să dea detalii, despre „o afacere mafiotă”. „Acolo a fost o afacere mafiotă, de fapt Au folosit terenul, au făcut amenajări, la mici înțelegeri, fără nicio bază, dar în tara asta nu poți merge să-i dai cu forța afară, să intri cu buldozerul peste ei, ci trebuie să aștepți decizii de la instanțe (…) Nu vreau să semnalez că ne dau un aviz negativ, ci faptul că trebuie să cerem un aviz la minister”, a explicat acum edilul-șef.

În adresa sosită la Primăria Timișoara, semnată de Mariana Chivu, director în MENCS, scrie că „în conformitate cu prevederile art. 3 din OMENCS 5819/25.11.2016, privind aprobarea procedurii de elaborare a avizului conform pentru schimbarea destinației bazei materiale a instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar de stat, „avizul conform al ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice se emite dacă «imobilele / spațiile pentru care se solicită schimbarea destinației nu fac obiectul unui litigiu (aflat pe rol). Vă adresăm rugămintea ca, în momentul în care se va emite o hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă cu privire la litigiul sus-menționat, să o transmiteți ministerului”.

TION: Ambulanta isi deschide punct de lucru la Liceul Agricol (foto: arhiva)
Ambulanțele vor pleca la intervenții și din nordul Timișoarei. Serviciul de Ambulanță Timiș își deschide un punct de lucru la Liceul Agricol, după ce reprezentanții primăriei au fost de acord să pună la dispoziție un spațiu. Anunțul a fost făcut marți, de primarul Nicolae Robu. Edilul spune că of...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !